Menu
Categoriën
Agenda
Kenniscontactdag "Startpunt voor verbetering"
?>

Wat is een kenniscontactdag?

Op woensdag 21 maart zullen in 9 zalen vanaf 9.15 uur tot circa 16.00 uur ieder uur interactieve kennissessies worden gedeeld.

Doelgroep

U krijgt de Startpunt Onderwijsgids gratis toegestuurd en heeft daarmee het antwoord in handen op de vraag: wie zijn de leveranciers en adviseurs in mijn markt?
 

Via kenniscontactdagen willen wij bestuurders, directeuren, hoofden/coördinatoren bedrijfsvoering, hoofden P&O, Finance managers en manager ICT van alle onderwijsorganisaties met leveranciers en adviseurs in contact brengen. Door de twee werelden aan elkaar te verbinden hebben we tot doel dat er meer kennis binnen de onderwijsbranche gedeeld kan worden. Samen wordt je sterker.

EFFICIËNT KENNIS VERKRIJGEN?

Programma 

Onze partners willen samen met u helpen het onderwijs in de toekomst te versterken. Wilt u ook kennis, kunde en informatie verkrijgen kom dan naar onze kenniscontactdag toe. 
 

Om maar vast een aantal deelnemers te noemen: Alba concepts, Astrium Onderwijsaccountants, Cogix, Contractables, Driessen HRM, Edunamics, Govers Onderwijsaccountants, Grip Diensten, Harteveld groep, Hofmeier, Inepro, ISO Groep, Kiem Institute B.V., KlasseKracht, KyoceraMerces, Het NIC, Nysingh advocaten notarissen, OCS Maatschappelijk vastgoed, paraDIGMA Groep, Perspectief, Riskchanger, TOPdesk Nederland B.V., Ultimo Software Solutions B.V., QualiantWaterlogic en nog vele anderen. Onderwerpen die aan de orde gaan komen zijn o.a. op het vlak van:
 

 • Accountancy
 • Arbodiensten
 • Betaalsystemen voor leerlingen
 • Document solutions
 • Financiële diensten
 • Inkoop / aanbestedingen
 • Huisvesting
 • ICT / proces optimalisatie
 • Inkoop
 • Juridische zaken
 • Opleidingen
 • Payrolling
 • Planning & Controle


De dag zal, met dank aan Driessen HRM, worden geopend door Patrick van Veen (zie de foto, gemaakt door Jelmer de Haas).

Patrick van Veen (1970) is gedragsbioloog en schrijver van een aantal boeken waaronder de bestsellers ‘Help, mijn baas is een aap!’ en ‘Dierbare Collega’s’, in april 2017 is zijn nieuwste boek ‘Verliefd op mijn klant’ verschenen.
 

In 2002 heeft hij Apemanagement opgericht met het doel wetenschap te vertalen naar antwoorden maatschappelijke vraagstukken. Hij geeft trainingen, lezingen en is hij regelmatig te zien in Tv-programma’s zoals ‘RTL Late Night’, ‘Tijd voor Max’ en Married at First Sight’ als bioloog en gedragsdeskundige.
 

Van Veen doet onder andere onderzoek naar pestgedrag bij kinderen en naar de drijfveren van samenwerken bij chimpansees. Daarnaast is hij voorzitter van het Jane Goodall Institute Global.

Over apenstreken in een veranderend onderwijsland

Wie zich het beste aanpast aan de veranderingen in de omgeving heeft de grootste overlevingskansen. Dat de onderwijswereld al lange tijd in grote veranderingen zit, zal niemand ontkennen, echter voor veel onderwijsstichtingen is het nog steeds een zoektocht hoe hier op te anticiperen.
 

Wat betekent het begrip ‘Survival of the Fittest’ en wat kunnen we leren van de apen en de manier waarop zij reageren op veranderingen? Wat zijn onze valkuilen en waarom moeten we meer gaan vlooien?
 

Deze vragen probeert Patrick van Veen in zijn lezing te beantwoorden. Mensen zijn, net zoals apen, van nature bereid tot samenwerken en veranderen, maar toch gaat het regelmatig fout. De apen dienen als een spiegel voor ons gedrag en tijdens deze virtuele rondleiding ontdekt u de overeenkomsten in het gedrag van apen en collega’s. Maar, deze rondleiding is vooral  gericht op het begrijpen van gedrag, want zoals managementgoeroe Stephen Covey beschreef: “wie gedrag begrijpt kan het effectief beïnvloeden”.   


Mensen maken het verschil, zeker in het onderwijs. Bij Driessen HRM stellen ze mensen en organisaties in staat om het beste uit zichzelf te halen. Daarbij richten zij zich op werkgevers en organisaties, werkenden en werkzoekenden en kijken naar de beste kansen voor iedereen. Dat doen zij voor meer dan 1.100 organisaties en 15.000 medewerkers binnen de publieke sector.

Tussen de middag krijgt u een presentatie van Gert Walhof, zijn titel van de presentatie zal zijn: "Inkoop, startpunt voor beter onderwijs?". Gert Walhof is zelfstandig inkoopadviseur, Kennispartner E-proQure en Lector Inkoopmanagent aan de Hanzehogeschool Groningen. Hij is mede auteur van het boek Inkoop in Strategisch Perspectief – Shoppen voor Professionals (2017). Meer informatie over Gert en zijn activiteiten vindt u op: nl.linkedin.com/in/gertwalhof/
 

De dag is inclusief:
- Een uitgebreide luxe lunch 
- Netwerkborrel voor, tijdens, na de kennissessies
- Gratis parkeren
- Absolute top leveranciers en adviseurs

Locatie
Expo Houten
Het adres: Meidoornkade 24, 3992 AE Houten
Per auto: Voor de routebeschrijving kunt u terecht op: www.expohouten.nl/routebeschrijving/
Per bus: Ieder uur vertrekken er vanaf station Utrecht bussen richting de Expo in Houten.

 

Doelstellingen

 • Een leuke, creatieve, informatieve en enthousiaste netwerk dag
 • Sparringpartners ontmoeten uit het onderwijs
 • Bestuurders, management en andere managers uit het onderwijs verbinden voor een innovatieve toekomst
 • Door advies en voorbeelden u voorbereiden op wat komen gaat
 • U inspireren en aanmoedigen het onderwijs te verbeteren
 • Startpunt Onderwijs kan u faciliteren op alle facetten hiervan

WILT U DEELNEMEN?

Wilt u deelnemen aan deze kenniscontactdagen en behoort u tot de doelgroep, schrijf u dan nu in via onderstaande link.
U kunt voor de aanmelding ook altijd een email sturen naar:info@startpuntonderwijs.nl
Mocht u ineens verhinderd zijn, dan kan een collega altijd uw plaats overnemen.

WILT U MEEDOEN?

Wilt u als leverancier of adviseur ook nog mee doen om uzelf te presenteren aan de onderwijsmarkt  
Of bent u een persoon die niet tot onze doelgroep van bestuurders, management of andere managers hoort, maar u werkt in de onderwijsbranche en wilt ook komen?
Stuurt u dan eerst een email naar: info@startpuntonderwijs.nlDe kosten voor dit evenement zijn € 0.00
Deze kosten zijn vrijgesteld van BTW.

> Klik hier om u in te schrijven!