Selecteer uw onderwijssector om de resultaten te filteren
◄ Terug naar overzicht
Advertentie ruimte
(01) Onderwijsassistent Praktijkonderwijs
Toegevoegd op
20 juni 2018
Eind Datum
22 juni 2018
Niveau
HBO
Functie naam
Onderwijsassistent
Provincie
Noord-Brabant
Aantal uur per week
0,6
Organisatie
OMO Scholengroep Tongerlo
Website
Plaats
Roosendaal

OMO Scholengroep Tongerlo uit Roosendaal zoekt een (01) Onderwijsassistent Praktijkonderwijs per

OMO Scholengroep Tongerlo

OMO sg Tongerlo is een school voor Praktijkonderwijs, vmbo basisberoepsgericht/ kaderberoepsgericht, mavo, havo, atheneum en gymnasium.
De Scholengroep maakt deel uit van de Academische Opleidingsschool West-Brabant en leidt in samenwerking met Hogeschool Rotterdam, Fontys Lerarenopleiding en de universiteit van Tilburg, studenten op voor het docentschap.

OMO sg Tongerlo heeft 3 locaties:
– Da Vinci College
– Gertrudiscollege / Norbertus Gertrudis Mavo
– Norbertuscollege/ Norbertus Gertrudis Lyceum

Het Da Vinci College is een school die het vmbo- en Praktijkonderwijs verzorgt voor leerlingen uit Roosendaal en omgeving. De school gaat ervan uit dat leren ontstaat daar waar mensen werkelijk belangstelling hebben voor wie ze zijn en wat hen beweegt.

Het Da Vinci College richt zich sterk op de pedagogische opdracht. De leerling leert zijn weg te vinden in zijn of haar persoonlijke, maatschappelijke en beroepsmatige leef- en werkomgeving. Heel belangrijk daarbij vinden wij het vertrouwen in de eigen talenten. Het Da Vinci College wil dat elke leerling erop vertrouwt dat de school de voorwaarden schept om te leren ontdekken wie hij of zij is, wat hij of zij kan en wat hij of zij wil.

Met ingang van 1 augustus 2018 ontstaat op het Da Vinci College Praktijkonderwijs een vacature voor

Onderwijsassistent

0,6 fte

Vacaturetype: projectaanstelling voor in ieder geval van een jaar.

Het Da Vinci College Praktijkonderwijs is een onderdeel van OMO Scholengemeenschap Tongerlo, Da Vinci College.
Het doel van het Praktijkonderwijs is, conform de Wet op het voortgezet onderwijs, tweeledig:
– leiden naar arbeid;
– maatschappelijke zelfstandigheid.

Het Da Vinci Praktijkonderwijs kiest er voor om hiernaast leerlingen zover mogelijk op te leiden richting MBO niveau 1. Ook krijgen alle leerlingen binnen de school de gelegenheid om diverse erkende certificaten en diploma’s te behalen. De school met ongeveer 270 leerlingen is actief in ontwikkeling en zoekt enthousiaste collega’s die in staat zijn om de leerlingen dat te bieden wat zij nodig hebben.

Wij zoeken een collega die:
• Opgeleid op minimaal mbo niveau 4, (technisch) onderwijsassistent of sociaal pedagogisch werker;
• Ondersteuning biedt bij het geven van arbeidstraining;
• Enthousiast is over en affiniteit heeft met het praktijkonderwijs en de doelgroep;
• Communicatief sterk is naar leerlingen, ouders, het team en externen;
• Een actieve bijdrage kan leveren aan de ontwikkeling van het onderwijs en leerlingenzorg;
• Flexibel inzetbaar is.

Wij bieden:
• een school die volop in beweging is en waar veel gebeurt;
• goede arbeidsvoorwaarden op basis van de cao OMO 2018.

Informatie:
Voor meer informatie over bovenstaande vacature kunt u contact opnemen met de heer L.M. Boons, telefoonnummer 0165-792100 of 06-23451569.

Solliciteren:
Via de vacaturesite van www.omo.nl

Ons Middelbaar Onderwijs OMO SG Tongerlo
OMO sg Tongerlo te Roosendaal bestaat uit drie deelscholen: het Gertrudiscollege, het Norbertuscollege en het Da Vinci college. We verzorgen praktijkonderwijs, vmbo met en zonder leerwegondersteuning, mavo, havo, atheneum en gymnasium. We leiden aankomende docenten op binnen onze academische opleidingsschool. Ook de ontwikkeling van medewerkers staat bij ons hoog in het vaandel. We organiseren een breed scala aan cursussen binnen onze interne academie en stimuleren docentonderzoek.

* Profiel deelschool Norbertus College *
Het Norbertuscollege te Roosendaal is een havo-vwo-school. De vwo-opleiding heeft een vwo-plus variant en leerlingen kunnen atheneum of gymnasium kiezen. De school bestaat meer dan 95 jaar, heeft een enthousiast en bevlogen docententeam dat ernaar streeft het beste uit de leerlingen te halen, heeft een breed onderwijsaanbod en rijke traditie ook op het gebied van cultuur en wereldburgerschap , gaat voor kwalitatief hoogwaardig onderwijs en wordt door ruim 1200 leerlingen gewaardeerd om de goede sfeer. Een goede begeleiding van alle leerlingen en voortduren werken aan verbetering en onderwijskwaliteit zijn eveneens kenmerkend voor het Norbertuscollege.

* Profiel deelschool Gertrudiscollege *
Het Gertrudiscollege biedt mavo (gemengd en theoretisch), havo, atheneum en gymnasium. Onze school heeft twee locaties: Bovendonk en Vincentiusstraat. Ons onderwijs, onze sfeer en onze begeleiding staan hoog aangeschreven. We bieden maatwerk en onze leerlingen hebben veel keuzemogelijkheden, onder andere op het gebied van sport, cultuur, taal en bèta. We zijn de enige begaafdheidsprofielschool in de omgeving. Werk je op het Gertrudiscollege, dan verwachten we dat je je blijft ontwikkelen.

* Profiel deelschool Da Vinci College *
Het Da Vinci College kiest voor onderwijs dat is gericht op veerkracht en zelfredzaamheid. We plaatsen leerlingen in de omgeving waar het leven geleerd kan worden: ‘Ontmoeten is leren’. Leren ontstaat als mensen werkelijk belangstelling hebben voor wie de ander is en wat hem beweegt. De leerling leert zijn weg te vinden in zijn persoonlijke, maatschappelijke en beroepsmatige leef- en werkomgeving. Heel belangrijk daarbij vinden wij het vertrouwen in de eigen talenten. Uiteindelijk zal ieder op eigen kracht zijn levensopdracht hebben te vervullen: een zinvol en gelukkig bestaan op te bouwen.

Laatste vacatures

Nieuwsbrief
Ontvang regelmatig updates over de ontwikkelingen in de onderwijs wereld.