Selecteer uw onderwijssector om de resultaten te filteren
◄ Terug naar overzicht
Advertentie ruimte
Docent Bewegingsonderwijs, 1e graads
Dienstverband
tijdelijk
Toegevoegd op
25 april 2018
Eind Datum
25 juni 2018
Niveau
HBO
Functie naam
Lichamelijke opvoeding
Provincie
Zuid-Holland
Aantal uur per week
0,4000
Organisatie
Rijnlands Lyceum Oegstgeest
Aanvang functie
28-05-2018
Website
Plaats
Oegstgeest

Docent Bewegingsonderwijs, 1e graads

Het Rijnlands Lyceum Oegstgeest zoekt met ingang van 28 mei 2018, ter vervanging van een collega met zwangerschapsverlof, een
 
Docent Bewegingsonderwijs, 1e graads
 
Vanaf 1 augustus 2018 tot eind oktober 2018 voor 0,4000 fte
 

Wie zijn wij?
Het Rijnlands Lyceum Oegstgeest is een bijzonder neutrale school met een internationale afdeling en een (tweetalig) gymnasium, (tweetalig) atheneum en havo afdeling. Op het Rijnlands Lyceum Oegstgeest wordt door 120 docenten onderwijs aangeboden aan 1425 leerlingen waarvan 318 op de Internationale afdeling en 350 leerlingen op de tweetalige afdeling.

Een internationale sfeer kenmerkt het schoolleven. Veel aandacht gaat uit naar optimale ontplooiing van leerlingen, door uitdagende programma’s met een scala aan internationale, culturele en sportieve activiteiten.
 
Onze ambitie
Onze school heeft kwaliteit hoog in het vaandel staan. Wij laten ons bij het inrichten van ons onderwijs mede leiden door nationale en internationale maatschappelijke en culturele ontwikkelingen. Wij streven, naast het bereiken van goede studieresultaten, naar ontplooiing van leerlingen tot zelfstandig denkende leden van de samenleving met gevoel voor verantwoordelijkheid. Wij leren onze leerlingen dat tolerantie en een kritische houding uitstekend kunnen samengaan. Wij helpen leerlingen bij persoonlijke problemen, leren hen studeren en stimuleren hen om er een gezonde leefwijze op na te houden.
 
Onze specialisatie
De school heeft een internationale opleiding: de programma’s van het Internationaal Baccalaureaat. Onze school biedt plaats aan veel talen en culturen. Ook in ons onderwijs blijkt die aandacht voor de internationale wereld.
Een grote groep vwo-leerlingen kiest voor tweetalig onderwijs Nederlands-Engels (TTO).
Op het Rijnlands kunnen leerlingen uitgebreid kennis moeten maken met de wereld van kunst en cultuur, sport en wetenschap. Hiervoor hebben we de Studio’s in het leven geroepen:

  • Naast de bekende kunstvakken geven wij met Art Studio vorm aan extra kunsteducatie.
  • We bieden vanaf de brugklas aanvullende sportactiviteiten naar keuze. Wij noemen dat Sport Studio.
  • Ten slotte bieden we bij Bèta Studio in de onderbouw een uitgebreide kennismaking met de wereld van wetenschap en techniek.

In ons rooster hebben we lessen van 75 minuten. Leerlingen hebben daardoor nooit meer dan vijf vakken per dag. Het schooljaar heeft vier periodes.
 
Kernwaarden

  • Diepgang: wij bewaken de kwaliteit van de afzonderlijke vakdisciplines.
  • Aandacht voor "transfer'': leerlingen kunnen kennis en vaardigheden in samenhang en in een steeds wisselende context hanteren; de leerstof sluit waar mogelijk aan op zijn/haar leefwereld, slaat een brug met de wereld buiten de school en nodigt uit tot kritische en creatieve reflectie.
  • Internationalisering
  • Aandacht voor kunst en cultuur

Laatste vacatures

Nieuwsbrief
Ontvang regelmatig updates over de ontwikkelingen in de onderwijs wereld.