Selecteer uw onderwijssector om de resultaten te filteren
◄ Terug naar overzicht
Advertentie ruimte
Docent consumptieve technieken
Dienstverband
tijdelijk, vast
Toegevoegd op
11 juli 2018
Eind Datum
11 augustus 2018
Niveau
HBO
Functie naam
Docent VSO
Provincie
Noord-Holland
Aantal uur per week
0.8- 1.0
Organisatie
Orion College Zuidoost
Aanvang functie
zsm
Website
Plaats
Amsterdam

Docent in alle leerjaren en opleider gecertificeerde specialisaties consumptieve technieken

Docent consumptieve techniek/horeca
Orion College Zuidoost

Jouw rol
Als docent consumptieve techniek geef je les aan alle leerjaren. Je verzorgt reguliere lessen consumptieve techniek aan de onderbouw in het kader van zelfredzaamheid. Hierbij besteed je aandacht aan basale keukenvaardigheden zoals, basisbegrippen in de consumptieve
techniek, werken met verschillende ingrediënten, diverse bereidingstechnieken, recepten lezen, snijtechnieken, hygiëne etc. Daarnaast zoeken wij een docent die op de donderdag en vrijdag gecertificeerde specialisaties kan bieden (KPC, KAS) aan bovenbouwleerlingen
die kiezen voor een specialisatie in de consumptieve techniek.

Waar kom je te werken?
Het Orion College Zuidoost is een school voor voortgezet speciaal onderwijs voor zeer moeilijk lerende leerlingen van 12 tot 18 jaar in sommige gevallen gecombineerd met met  gedragsproblematiek. Het Orion College Zuidoost biedt onderwijs binnen het uitstroomprofiel
arbeid (praktijkonderwijs en MBO-1 onderwijs), beschutte arbeid en dagbesteding. Maar dat doe je niet alleen! Je werkt in een team met mentoren, vakdocenten, onderwijsondersteuners en de ondersteunende zorgstructuur ga je aan de slag.
We werken in het CEC gebouw in Amsterdam Zuidoost waar meerdere organisaties zijn gehuisvest zoals het ROC op Maat, een kinderdagverblijf, het Samenwerkingsverband VO  en het stafbureau van onze stichting, maar ook diverse horeca en sportfaciliteiten!

Kortom: een leuke en bruisende plek om te samen te werken!
Onderdeel van de Stichting
Orion is de enige aanbieder van openbaar speciaal primair en voortgezet onderwijs in Amsterdam. Op
9 locaties bieden wij speciaal onderwijs en passende zorg afgestemd op de behoefte van onze leerlingen van 4 tot 20 jaar. Ieder kind met elke godsdienst of levensbeschouwing is welkom!
Doordat we werken in een stichting van tien scholen waarin nieuwe ontwikkelingen op het gebied van onderwijs, zorg, maar ook techniek centraal staan, kunnen we onze leerlingen uitdagen en er voor zorgen dat ook zij de optimale stap kunnen zetten in de maatschappij.
We beschikken over moderne leermiddelen en studieprogramma’s die onze leerlingen maar ook jou in staat stellen je kennis up-to-date te houden.

Meer informatie over het Orion College Zuidoost of Stichting Orion  vind je op onze website
www.orioncollegezuidoost.nl  en
www.orion.nl
.

Wie zoeken we?
Je bent een gedreven, nieuwsgierige en ondernemende onderwijsprofessional die zich continue wil blijven ontwikkelen op het gebied van onderwijs in consumptieve techniek en zorg. Je hebt een hart voor onze leerlingen, die moeilijkheden met gedrag ervaren en
hebt aantoonbare affiniteit met speciaal (voortgezet) onderwijs. Verder zoeken wij iemand die….

 • over een lesbevoegdheid of bevoegdheid tot leermeester beschikt
 • bij voorkeur kennis heeft van en ervaring heeft met jongeren van 12-18 jaar
 • communicatief en sociaal vaardig is in het sturen van de groepsdynamiek
 • een daadkrachtige persoonlijkheid heeft met een oplossingsgerichte, zelfstandige werkhouding en relativeringsvermogen (het liefst met wat humor)
 • sterk in de schoenen staat en uitdagingen niet uit de weg gaat
 • stressbestendig is
 • een echte teamplayer is richting collega’s
 • graag samen met collega’s betrokken is bij het uitdenken van schoolbeleid en graag werkt aan kwaliteitsverbetering van de organisatie

Wat ga je verdienen en wat zijn de arbeidsvoorwaarden?

 • Bezoldiging op basis van CAO PO, inschaling afhankelijk van het opleidingsniveau
 • Het gaat om een aanstelling van minimaal 0,60 FTE
 • Aanvang van werkzaamheden: zo spoedig mogelijk. Directe beschikbaarheid is een pré
 • Aanstelling van een jaar met uitzicht op een vaste aanstelling bij wederzijdse tevredenheid

Interesse?
Zet jij ook je volgende stap in je carrière bij Stichting Orion? Je kunt je sollicitatie en CV sturen naar Merel Eekman (Locatiedirecteur).  Als je nog vragen hebt, kun je altijd contact opnemen met Merel (m.eekman@orion.nl
/020 – 368 10 71 /  06 – 307 226 14).

Graag reageren vóór 15-09-2018

Onderwijs 
Het Orion College Zuidoost is gevestigd aan de Bijlmerdreef. In het voormalig CEC gebouw dat thans South-East heet. Tegenover het metrostation Ganzenhoef. Wij zijn een school voor voortgezet speciaal onderwijs voor leerlingen die moeilijk tot zeer moeilijk leren.
Het onderwijs is praktijkgericht en bereidt de leerlingen voor op arbeid. Sommige leerlingen stromen uit naar betaald werk, andere in arbeidsmatige dagbesteding en weer andere leerlingen gaan naar het vervolgonderwijs. Leerlingen kunnen van 12 tot 20 jaar bij ons terecht.

Voor welke leerlingen
Al onze leerlingen hebben moeite met leren. Veel leerlingen hebben daarnaast problemen in werkhouding, gedrag of met de sociale vaardigheden. Grofweg hebben onze leerlingen een IQ tussen de 50 en 75.

Van start naar uitstroom
Leerlingen van 12 tot 14 jaar beginnen in de onderbouw. Bij de start bij ons op school wordt er een instroom-assessment afgenomen. De leerlingen krijgen de algemene basisvakken aangeboden. Verder krijgen ze praktijkvakken gericht op het vergroten van de zelfredzaamheid.
De leerlingen van 14 tot 16 jaar zitten in de middenbouw. Bij aanvang van de middenbouw wordt er een doorstroom-assessment afgenomen. Ook hier krijgen de leerlingen de algemene basisvakken aangeboden. Daarnaast volgen ze praktijkvakken gericht op certificering en beroepskeuze en lopen ze groepsstages.
De leerlingen van 16 tot 20 jaar zitten in de bovenbouw. Op 19-jarige leeftijd vindt er een uitstroom-assessment plaats. De nadruk ligt op de praktijkvakken en stages. De leerlingen kiezen een of meerdere praktijkrichtingen waarin zij mogelijk aan het werk willen en behalen hiervoor landelijk erkende branchecertificaten en diploma’s. Daarnaast volgen de leerlingen algemene basisvakken.

Laatste vacatures

Nieuwsbrief
Ontvang regelmatig updates over de ontwikkelingen in de onderwijs wereld.