Selecteer uw onderwijssector om de resultaten te filteren
◄ Terug naar overzicht
Advertentie ruimte
Docent Nederlands 2e graads
Dienstverband
Tijdelijk
Toegevoegd op
1 augustus 2018
Eind Datum
10 september 2018
Niveau
HBO
Functie naam
Nederlands
Provincie
Noord-Holland
Aantal uur per week
max 0,7
Organisatie
Ichthus Lyceum
Loon indicatie
LB
Aanvang functie
1 september 2018
Website
Plaats
Driehuis

2e graads docent Nederlands

Het Ichthus Lyceum zoekt per 1 september 2018 een

ERVAREN DOCENT NEDERLANDS (2e graads)       

Het betreft een betrekking van ongeveer 17 lesuren.
Onze voorkeur gaat uit naar een docent die niet alleen ruime ervaring heeft met het geven van lessen in de onderbouw van het havo en vwo, maar ook vanuit een innovatieve grondhouding bereid is om het onderwijs voor het vak Nederlands op het Ichthus Lyceum verder
te ontwikkelen en te verbeteren. Op de hoogte zijn van recente inzichten op het gebied van taalonderwijs is belangrijk. In de praktijk kunt u een goede woordenschatdidactiek hanteren, het begrijpend leesniveau van leerlingen op een hoger niveau brengen, goed
differentiëren en als een coach met de leerlingen optrekken in hun leerproces. U bent in staat leerlingen te begeleiden bij hun leerproces en kritisch en constructief feedback en feedforward te geven. 

  
  
  
  
  

Als u in het bezit bent van een 2e graads bevoegdheid, of in de laatste fase van de opleiding hiervoor, en ervaring heeft in het geven van lessen in de onderbouw van havo en vwo, nodigen we u van harte uit te solliciteren.

Salariering, afhankelijk van ervaring in schaal LB van de cao-vo

Het Ichthus Lyceum in Driehuis is een bloeiende school voor gymnasium-, atheneum- en havo-onderwijs. Ruim 1.200 leerlingen volgen onderwijs op het Ichthus Lyceum en dat aantal zal nog licht groeien. Sinds 2009 beschikt de school over een Technasium en is daarvoor ook officieel gecertificeerd. We beschikken over een fraai en modern gebouw, gelegen tegenover sportvelden en op loopafstand van station Driehuis.

Het Ichthus Lyceum is een school op algemeen christelijke grondslag. Dit komt tot uiting in de wijze waarop leerlingen en medewerkers elkaar respecteren en ruimte geven voor persoonlijke ontwikkeling. Ons onderwijs gaat dan ook uit van waarden, waarmee we onze leerlingen niet alleen toerusten met kennis voor een vervolgopleiding, maar hen ook begeleiden in hun ontwikkeling tot zelfbewuste en verantwoordelijke jongvolwassenen. We leggen daarbij de lat voor de leerlingen én voor onszelf hoog.

Onze onderwijsresultaten zijn goed (zie de vensters voor verantwoording). Tegelijk staan we aan de vooravond van een transitieperiode, van het klassikale onderwijsstelsel met een standaard vakkenaanbod naar meer maatwerk voor leerlingen. Wij hebben al mooie maatwerktrajecten voor leerlingen, onder andere in ons Ichthus Top Talent aanbod. Daarnaast voeren we pilots uit met verrijkt vwo, waarbij leerlingen een of meerdere vakken versneld doorlopen. Ons doel is om onze leerlingen nog beter te motiveren om het beste uit zichzelf te halen. Natuurlijk brengt dat nieuwe uitdagingen mee, zoals op het gebied van roostering en inrichting van de leerruimtes.

Laatste vacatures

Nieuwsbrief
Ontvang regelmatig updates over de ontwikkelingen in de onderwijs wereld.