Selecteer uw onderwijssector om de resultaten te filteren
◄ Terug naar overzicht
Advertentie ruimte
Docent
Dienstverband
Tijdelijk
Toegevoegd op
20 juli 2018
Eind Datum
20 augustus 2018
Niveau
HBO
Functie naam
Docent Facilitair
Provincie
Noord-Brabant
Organisatie
Veiligheidsregio Brabant-Zuidoost
Website
Plaats
Eindhoven

Als docent ben je verantwoordelijk voor de voorbereiding, uitvoering en evaluatie van lessen binnen de aan jou aangewezen leergangen.

Docent
14,4 uur | Eindhoven
(Normfunctie Specialist B/ functionele schaal 9)

Beschik jij over didactische vaardigheden en weet je deze op effectieve wijze in te zetten? Ben jij een netwerker en zoek je de samenwerking actief op? En heb je affiniteit met het vakgebied brandweer? Dan hebben we jou nodig!

Werkveld
Als docent ben je verantwoordelijk voor de voorbereiding, uitvoering en evaluatie van lessen binnen de aan jou aangewezen leergangen. Je werkt samen met instructeurs, hulpinstructeurs, gastdocenten, trajectbegeleider, coördinator vakbekwaam worden en de administratieve
ondersteuning.

 • Je bent verantwoordelijk voor de voorbereiding, uitvoering en evaluatie van lessen binnen de aangewezen leergangen (maximaal 2) inclusief de startbijeenkomsten, conform PDCA.
 • Je draagt zorg voor een juiste wijze van lesgeven door de instructeurs. Begeleidt en ondersteunt de instructeurs in hun vakbekwaamheid.
 • Je draagt zorg voor functiegerichte lessen en kiest daarbij de juiste werkvormen en activiteiten.
 • Je bent verantwoordelijk voor de coördinatie van het klaarzetten van materialen en middelen voor aanvang van de lessen in overleg met de materiaalbeheerder.
 • Je draagt zorg voor de tussentijdse formatieve toetsen in de desbetreffende leergangen.
 • Je begeleidt de summatieve praktijktoetsen, theorie en praktijkexamens van de desbetreffende leergangen;
 • Je draagt zorg voor de juiste communicatie naar instructeurs, deelnemers en anderen;
 • Je draagt zorg voor de kwaliteit en continuïteit van het lesprogramma.

Let op: een wezenlijk deel van de functie docent zal in de avonduren plaatsvinden, gemiddeld 1 tot 2 avonden per week.

 

Wat wij vragen van je
Je bent in staat om te netwerken en partijen bij elkaar te brengen. Je krijgt andere enthousiast voor nieuwe ontwikkelingen en verbeteringen. Je beschikt over didactische- en coachingsvaardigheden en geeft op juiste wijze feedback.

 • Je beschikt minimaal over een HBO werk- en denkniveau;
 • Je beschikt bij voorkeur over het rijksdiploma Docent of vergelijkbare didactische diploma’s zoals bijv. een leraren bevoegdheid 2e graad. Of je hebt de bereidheid deel te nemen aan een opleiding tot Docent;
 • Je hebt uitgebreide kennis van en affiniteit met het vakgebied brandweer;
 • Je hebt zeer goede communicatieve en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden;
 • Je bent in staat om daadkrachtig en oplossingsgericht samen te werken;
 • Je hebt een enthousiaste en professionele uitstraling.

Wie wij zijn
Werken bij Veiligheidsregio Brabant-Zuidoost (VRBZO) betekent werken aan veiligheid. Wij zijn er voor alle 21 gemeenten in onze regio. We voeren voor hen taken uit op het gebied van brandweerzorg, geneeskundige hulpverlening, crisisbeheersing en rampenbestrijding.
We zijn daarmee een onmisbare schakel in de fysieke veiligheid van inwoners van Zuidoost-Brabant.
VRBZO wordt gevormd door drie sectoren: Bedrijfsvoering, Risico- en Crisisbeheersing en Incidentbestrijding. De vacature van Docent is vanwege mobiliteit vacant binnen de afdeling Vakbekwaamheid. De afdeling Vakbekwaamheid adviseert de organisatie ten aanzien
van aantoonbare vakbekwaamheid van functionarissen.
De afdeling draagt tevens zorg voor het ontwikkelen, organiseren, uitvoeren en evalueren van mono- en multidisciplinaire opleidingen, trainingen en oefeningen die een regionaal karakter hebben en niet lokaal/sectoraal uitgevoerd kunnen worden.
De afdeling bestaat uit 19 medewerkers. Je zult het meest intensief samenwerken met de trajectbegeleider, coördinator en 2 collega docenten. Daarnaast zijn er nog instructeurs werkzaam voor de afdeling waarmee je actief samenwerkt. Je rapporteert aan het afdelingshoofd
Vakbekwaamheid.

Wat wij bieden
We zijn een organisatie waar ‘zorg voor veiligheid’ de drijfveer is. Onze cultuur is informeel maar professioneel. Je krijgt een hoge mate van eigen verantwoordelijkheid met veel ruimte voor eigen ideeën en creativiteit. Je krijgt de leukste collega’s en een
inspirerende werkomgeving. En verder:

 • Een aanstelling voor de periode van een jaar en uitzicht op een vaste aanstelling in de functie;
 • De functie is ingeschaald in functieschaal 9. Het salaris bedraagt, afhankelijk van opleiding en ervaring maximaal € 3.805,- bruto per maand, in de functionele schaal 9 (norm per 1 januari 2018) bij een 36-urige werkweek. Bij aanvang van de werkzaamheden
  is het mogelijk, afhankelijk van ervaring, de medewerker in te schalen in aanloopschaal 8. Bij goed functioneren is op termijn uitloopschaal 10 bereikbaar.
 • Bovenop je salaris een Individueel Keuze Budget van 17,05% van je jaarsalaris, te besteden naar eigen inzicht;
 • Ruimte voor ontwikkeling en opleiding;
 • Flexibele invulling van je werktijden.

Wie wij zijn
Werken bij Veiligheidsregio Brabant-Zuidoost (VRBZO) betekent werken aan veiligheid. Wij zijn er voor alle 21 gemeenten in onze regio. We voeren voor hen taken uit op het gebied van brandweerzorg, geneeskundige hulpverlening, crisisbeheersing en rampenbestrijding. We zijn daarmee een onmisbare schakel in de fysieke veiligheid van inwoners van Zuidoost-Brabant.
 

Laatste vacatures

Nieuwsbrief
Ontvang regelmatig updates over de ontwikkelingen in de onderwijs wereld.