Selecteer uw onderwijssector om de resultaten te filteren
◄ Terug naar overzicht
Advertentie ruimte
Leraar Nederlands – Stad College
Toegevoegd op
11 juni 2018
Eind Datum
25 juni 2018
Niveau
HBO
Functie naam
Nederlands
Provincie
flevoland
Aantal uur per week
0,7- 0,8
Organisatie
Het Baken Almere
Loon indicatie
LB
Aanvang functie
1-8-2018
Website
Plaats
Almere

Stad College is op zoek naar een enthousiaste docent Nederlands

Ben jij de enthousiaste docent Nederlands met een doel en wil je komen werken bij Stad College.
 
In verband met vertrek van een collega zijn wij op zoek naar een enthousiaste docent Nederlands die bewust kiest voor het werken met VMBO leerlingen. Investeren in een goede relatie met de leerling is hierbij essentieel.
Dit vraagt om oprechte belangstelling voor de leerling, geduld en goede communicatieve vaardigheden.
Wij zoeken een stevige persoonlijkheid, die staat als een huis, die over incasseringsvermogen beschikt en van uitdagingen houdt.
U bent innovatief en gaat nieuwe uitdagingen niet uit de weg. Ook het met enthousiasme aangaan van alle organisatorische veranderingen die we op de agenda van Stad College (Vakcollege, positive behavior support en gepersonaliseerd leren) hebben staan en hierin
een actieve en creatieve rol nemen is een voorwaarde.

Stad College is gevestigd op loopafstand van zowel het treinstation Almere Centrum als het gezellige centrum van Almere Stad.

Bevoegd (2e graads) voor het niveau vmbo-praktijkgericht onderwijs, die samen met ons naast het overdragen van kennis, ook een bijdrage wil leveren aan het versterken van allerlei vaardigheden, zodat leerlingen op onze school kunnen uitgroeien tot veelzijdige
jong volwassenen, die goed voorbereid de toekomst tegemoet gaan.
Als docent Nederlands lever je een actieve bijdrage aan de ontwikkeling en uitvoering van lessen binnen het domein (in leerjaar 1 t/m 4). In het kader van het vernieuwde vmbo worden vanaf het derde leerjaar keuzemodules aangeboden. Voor deze functie zoeken
we een ICT onderlegde en ondernemende teamplayer die in staat is om te boeien en te binden en basisvaardigheden kan aanleren. Hij/zij creëert daarbij een leeromgeving waarin leerlingen zichzelf kunnen ontwikkelen. 
 
Trefwoorden die hierbij passen zijn:
 

 • Vakbekwaam, vakoverstijgend
 • Ondernemend, onderzoekend
 • Samenwerkend, positief
 • Creatief en flexibel
 • Communicatief
 • Leerlinggericht
 • ICT-vaardig
 • Breed inzetbaar
 • Bevoegd, met ervaring
 • HBO werk- en denkniveau

 
Kandidaten voor deze functie, gericht op de VMBO (BBL, KBL, GL) leerling

 • herkennen zich in het profiel van de school,
 • stellen de talentontwikkeling van de leerling centraal en willen daaraan bijdragen.
 • zijn vakinhoudelijk gedreven en experts.
 • zijn creatief en visueel ingesteld
 • dragen actief bij aan de missie en visie van onze organisatie 

Vakinhoudelijke vaardigheden:

 • vaardig in Adobe programma’s en overige digitale ontwerpprogramma’s; in het gebruik van ICT ten behoeve van de modules en keuzedelen MVI
 • kennis van programmeren en grafische vormgeving
 • affiniteit met de mediabranche??
 • inzetbaar in onderbouw en bovenbouw 

Pedagogische vaardigheden:

 • oplossingsgericht en coachend lesgeven
 • bekend met het programma van Positive Behavior Support (PBS)
 • het mentorschap actief opnemen

 
Didactische vaardigheden:

 • vaardig in projectmatig werken
 • beheersing van activerende werkvormen
 • gedifferentieerd lesgeven 

Inschaling conform CAO VO, afhankelijk van ervaring (min. € 2601,00 – max. € 3978,00 bij fulltime dienstverband)
We zijn een kleinschalige school, met aandacht voor elkaar en een open cultuur, dichtbij het NS station Centrum.

Wij zijn op zoek naar enthousiaste collega's, collega's met een doel!

Het Baken Almere is een stichting voor interconfessioneel voortgezet onderwijs, waartoe onze vijf scholen behoren:
-       Stad College Vakcollege (zie http://www.hetbaken.nl/hetbaken/stadcollege/)
-       Poort – school voor havo en mavo (zie http://www.hetbaken.nl/hetbaken/poort/)
-       Park Lyceum mavo, havo en atheneum (zie http://www.hetbaken.nl/hetbaken/parklyceum/)
-       Trinitas Gymnasium (zie http://www.hetbaken.nl/hetbaken/trinitasgymnasium/)
-       International School Almere (zie http://www.hetbaken.nl/hetbaken/isa/)
 
Vijf scholen, één familie
De vijf Bakenscholen hebben hetzelfde sterke DNA: de interconfessionele basis. We willen verbinden: zowel in de samenleving als met elkaar. Iedereen telt daarom bij ons mee. Wij vinden dat ieder mens recht heeft op een eigen plekje en een zelfgekozen eigen pad, met ruimte voor elkaar. Elke school heeft daardoor een open, vriendelijke en veilige sfeer. Leerlingen komen graag, elke dag weer.

Onze kinderen maken de wereld graag een beetje mooier
Respect en naastenliefde staan bij ons hoog in het vaandel. In deze roerige tijd zijn de normen en waarden van de één niet die van de ander. Op de Bakenscholen leren jonge mensen met verschillende achtergronden elkaar te begrijpen en te respecteren. Alhoewel wij een protestant-christelijke en rooms-katholieke grondslag hebben, staan we open voor jongeren van alle levens- en geloofsovertuigingen. Want we staan midden in de maatschappij. Als toonaangevende scholen in Almere spelen wij zo een belangrijke rol in de bewustwording van een nieuwe generatie.
We zijn niet alleen zuinig op elkaar maar ook op de natuur. Die hebben we te leen om straks weer door te geven aan een volgende generatie. Laten wij de aardbol daarom mooier achterlaten dan wij haar hebben aangetroffen. Dat is onze overtuiging, vanuit ons hart. Integer zijn is liefdevol handelen, ook als er niemand kijkt.

Op elk niveau
De Bakenscholen helpen jongeren zich voor te bereiden op hun toekomstige rol. Ze kunnen zich bij ons ontwikkelen tot burgers die zich bewust zijn van wat ze doen. En vastberaden zijn in hun intenties.

 • Trinitas Gymnasium is het enige zelfstandige gymnasium in Almere en biedt een mix van cultuur, klassieke oudheid en moderne wetenschap als rijke voedingsbodem voor de toekomst van haar leerlingen.
 • Park Lyceum biedt degelijk onderwijs op de schoolsoorten atheneum, havo en mavo, waarbij de internationale context en de aandacht voor persoonlijke vorming bijzonder zijn. Zo gaan leerlingen op uitwisseling, wordt er gewerkt aan Europese projecten en kunnen leerlingen verschillende erkend taalcertificaten behalen.
 • Poort, school voor havo en mavo is een jonge school in een nieuwe, bruisende wijk. Met persoonlijke aandacht en ruimte voor de individuele leerstijl en interesse. Op dit moment wordt er hard gewerkt aan het nieuwe schoolgebouw, waar de school medio 2019 haar intrek zal nemen.
 • Stad College is een Vakcollege. Vanaf het eerste jaar werkt de leerling aan het realiseren van zijn of haar beroepswens. Stad College biedt leerlingen gepersonaliseerd leren aan, waarbij ze ook hun eigen rooster maken. De docent is de coach, een mentor die mee kijkt over de schouder van de leerling naar de voortgang van het onderwijsleerproces.
 • International School Almere is een snelgroeiende IB World School voor leerlingen met een internationale achtergrond, to become global citizens in a sustainable world.

Meesterbaan heeft sinds kort ook een app. Kandidaten die de app gebruiken kunnen nu vacatures bekijken, vacatures opslaan en reageren op berichten via de invalpool. De komende periode bouwen zij de app verder uit voor een optimale mobiele beleving. De App is beschikbaar in de Apple App Store en in de Google Play Store.

Laatste vacatures

Nieuwsbrief
Ontvang regelmatig updates over de ontwikkelingen in de onderwijs wereld.