Selecteer uw onderwijssector om de resultaten te filteren
◄ Terug naar overzicht
Advertentie ruimte
Technisch Onderwijsassistent
Dienstverband
tijdelijk
Toegevoegd op
18 mei 2018
Eind Datum
30 juni 2018
Niveau
HBO
Functie naam
Technisch onderwijsassistent
Provincie
Zuid-Holland
Aantal uur per week
0,7
Organisatie
Melanchthon Kralingen
Loon indicatie
TOA schaal 7
Aanvang functie
01-09-2018
Website
Plaats
Rotterdam

Melanchthon Kralingen uit Rotterdam zoekt een Technisch Onderwijsassistent per 01-09-2018

Voor onze locatie Melanchthon Kralingen zoeken wij een Technisch Onderwijsassistent voor 0.7 FTE met ingang van 1 september 2018.
 
Op Melanchthon Kralingen krijgen leerlingen in een veilige, sfeervolle en uitdagende omgeving lessen omdat wij het beste uit een kind willen halen. Je bent iemand, je kunt iets en je hoort erbij! Houd je van structuur, regelmaat, je talenten ontdekken en wil
je uitgedaagd worden door ons betrokken team dan is Melanchthon Kralingen een school waar jij op je plaats bent en je goed voelt. Melanchthon Kralingen is een school voor mavo+ en vmbo (theoretisch, kader en basis) in Kralingen.

Beroepsprofiel Technisch Onderwijsassistent:
 
De Technisch Onderwijsassistent (TOA) heeft een ondersteunende rol bij:

 • biologie-,
 • natuurkunde- en scheikundelessen
 • Science lessen,
 • Technologie lessen (Technologie route)
 • Dienstverlening en producten lessen (profiel en technische keuze delen)

 Tot de taken behoren:

 • de voorbereiding en uitvoering van, ondersteuning bij en eventueel het bedenken van nieuwe experimenten/demonstratieproeven;
 • nakijken van toetsen/examens en beoordelen van practica;
 • begeleiding van leerlingen en ondersteuning in het houden van orde en veiligheid in de klas (bij practica);
 • begeleiding van leerlingen al dan niet in wisselende samenstelling bij individuele opdrachten of groepsopdrachten horende bij het type onderwijs. Heeft hiervoor de basiskennis van chemicaliën.
 • Het verrichten van onderhoudswerkzaamheden en schoonmaken en/of repareren(binnen de mogelijkheden) van instrumenten en het beheer van voorraden en inventaris behoren eveneens tot zijn taken. 
 • Daarnaast bewaakt de TOA de veiligheid door toepassen Arboregels, instrueren collega’s over deze veiligheidsregels en denkt hij mee over de aanschaf en beheer van materiaal. 
 • Hij kan ook ingezet worden bij de ondersteuning van docenten in het gebruik van audiovisuele apparatuur. In dit technisch bereik van het werkveld hoort ook het toepassen en bijhouden van divers moderne meetapparatuur en bijbehorende sensoren. 
 • De TOA beheert de agenda voor de diverse practica en demo’s. Het is een pre dat de TOA gevorderde kennis heeft over vergadertechniek(deelname (vakgroep)overleggen).

 
Inschaling: Technisch onderwijsassistent / instructeur. TOA schaal 7
 
Opleiding: MBO niveau 4 opleiding: Technisch Onderwijsassistent

 

Conform CAO VO

Melanchthon is een christelijke scholengemeenschap voor voortgezet onderwijs met vestigingen in Rotterdam, Bergschenhoek, Berkel en Rodenrijs en Bleiswijk. Het onderwijs is een boeiende wereld die meer dan ooit in beweging is. Dat geldt zeker ook voor Melanchthon, met vestigingen in de grootstedelijke omgeving en in groeigebieden. De sfeer op onze school is te karakteriseren als dynamisch, warm, mensgericht. Ieder team heeft zijn eigen karakteristiek, maar de betrokkenheid is op alle vestigingen en in alle teams groot. Hieronder willen we in enkele woorden duidelijk maken wat werken bij Melanchthon zo plezierig maakt.

Introductieprogramma:
Een nieuwe medewerker op Melanchthon start met een introductieprogramma.

Coaching:
Melanchthon leidt jonge docenten op via het duale traject samenscholing.nu. Daarin speelt coaching van startende docenten door een ervaren docent/coach een belangrijke rol. Ook (nieuwe) leraren die niet via samenscholing.nu bij ons binnenkomen kunnen gebruikmaken van deze coaching.

Diversiteit:
Net als onze leerlingpopulatie is ook ons medewerkersbestand divers en multicultureel. We kunnen van elkaar leren en elkaar versterken. Ook in leeftijdsopbouw is ons team gevarieerd. Jong en oud zijn welkom!

Ontwikkeling en mobiliteit:
Ons scholings- en ontwikkelingsbeleid biedt volop mogelijkheden; persoonlijke ontwikkeling wordt binnen Melanchthon zeer gestimuleerd.

Bindend en boeiend:
We willen dat ons onderwijs bindend en boeiend is. Dat mes snijdt voor medewerkers aan twee kanten: de uitdaging om de leerlingen te blijven boeien en de kans om zelf ook steeds geboeid te blijven.

Laatste vacatures

Nieuwsbrief
Ontvang regelmatig updates over de ontwikkelingen in de onderwijs wereld.