Selecteer uw onderwijssector om de resultaten te filteren
◄ Terug naar overzicht
Advertentie ruimte
TOA natuurkunde Carolus Borromeus college (29)
Toegevoegd op
17 juni 2018
Eind Datum
22 juni 2018
Niveau
HBO
Functie naam
Technisch onderwijsassistent
Provincie
Noord-Brabant
Aantal uur per week
0,5
Organisatie
OMO SG Helmond - Carolus Borromeus College
Website
Plaats
Helmond

OMO SG Helmond – Carolus Borromeus College uit Helmond zoekt een TOA natuurkunde Carolus Borromeus college (29) per

Het Carolus Borromeus College is een school voor mavo-plus, havo, atheneum en gymnasium. De school telt momenteel 1.350 leerlingen en is gesitueerd aan de rand van de wijk Brandevoort in Helmond.

De geschiedenis van de school gaat terug naar het jaar 1918 toen de school begon als eerste katholieke HBS in Brabant. De eerste directeur van de school was dr. H.H. Knippenberg. Op 8 juli 1922 slaagden de eerste 5 leerlingen voor hun HBS diploma. Aanvankelijk was de school ondergebracht in twee herenhuizen aan de Mierloseweg. In 1925 betrok de school haar eerste nieuwbouwcomplex aan de Mierloseweg. Daar heeft de school lange tijd gezeten. In 1989 werd er nieuwbouw gerealiseerd aan de Gasthuisstraat en in 2014 betrok de school een geheel nieuw en modern gebouw aan de Markesingel.

SPEERPUNTEN
Het Carolus Borromeus College wil meer doen dan alleen kwalitatief goed onderwijs bieden. Het wil ook ieders persoonlijke talenten aanspreken. Daarom biedt onze school volop kansen aan leerlingen om een speciale leerroute te volgen
• XL-leren
• IBC
• MAVO-plus
• Internationalisering & VTO
• Gymnasium
• 3D-design

Het Carolus Borromeus College is onderdeel van de OMO Scholengroep Helmond (OSH) en valt onder het bestuur van de vereniging Ons Middelbaar Onderwijs (OMO). De OSH is een scholengroep met een katholieke grondslag voor het voortgezet onderwijs in Helmond, waar praktijkonderwijs tot gymnasium aangeboden wordt. Op elk van deze niveaus leveren betrokken en excellente docenten een actieve bijdrage aan de ontwikkeling van kinderen in de leeftijd van 12 tot 18 jaar. Doel is dat elk kind zijn/haar school verlaat met een diploma, startkwalificatie of baan. OSH werkt hierbij actief samen met diverse partners, waaronder vanzelfsprekend ouders, basisscholen en vervolgonderwijs. Maar ook met de gemeente, met Jeugdzorg en met het bedrijfsleven. Elke school staat midden in de maatschappij.

De scholengroep bestaat uit vier scholen:
• Dr.-Knippenbergcollege: vmbo-t – havo – vwo
• Carolus Borromeus College: vmbo-t – havo – atheneum – gymnasium
• Vakcollege Helmond: vmbo-basis – vmbo-kader
• Praktijkschool Helmond: Jongeren voorbereiden op hun plaats in de maatschappij op vlak van wonen, werken en vrije tijd.

Daarnaast is er een kleine, servicegerichte staf op het gebied van kwaliteit & onderwijs, huisvesting, financiën, personeels- en leerlingzaken en ICT.

Het Carolus Borromeus College heeft voor het schooljaar 2018-2019 een reguliere vacature voor een

Technisch Onderwijsassistent (TOA) Natuurkunde voor 0,5 wtf

In verband met de groei van de school zijn we op zoek naar iemand die affiniteit heeft met het vak biologie.

Met inhoudelijke vragen over de inhoud van de vacature kun je je richten tot Dorine Pepping, directeur
(@: d.pepping@carolus.nl).

Neem een kijkje op de website: https://www.omoscholengroephelmond.nl/ voor meer informatie over de school.

Voor meer informatie over de functie kun je het functieboek van OMO ( blz. 33 & 34) raadplegen:
https://www.omo.nl/werken-en-leren-bij/werken-bij/functieboek/cDU475_Functieboek.aspx

Solliciteren kan via de website van Ons Middelbaar Onderwijs (www.omo.nl). De sluitingsdatum van de vacature is vrijdag 22 juni 2018.

Algemeen
Het Carolus Borromeus College is een katholieke scholengemeenschap voor mavo, havo en vwo. Het Carolus is sinds kort gevestigd in een prachtig nieuw gebouw aan de rand van Helmond. Voorzien van een ruim atrium, vier inpandige gymzalen en uitstekend ingerichte vaklokalen biedt het ruimte aan ± 1.300 leerlingen en ± 150 medewerkers.

Het Carolus Borromeus College wil onderwijs bieden van hoge kwaliteit, zodat de leerlingen optimaal zijn voorbereid op vervolgstudies en een plaats in de samenleving kunnen vinden die bij hun capaciteiten en persoonlijkheid past. Het spreekt vanzelf dat hierbij een goede samenwerking tussen de medewerkers van de school, de leerlingen en de ouders een belangrijke rol speelt.

In de sturingsfilosofie die op het Carolus Borromeus College gehanteerd wordt, spelen de steeds meer zelfverantwoordelijke teams een grote rol: zij zijn verantwoordelijk voor het bevorderen van de actieve rol van leerlingen in alle jaarlagen en afdelingen en het didactisch model dat daarbij gehanteerd wordt: van geleid naar begeleid naar zelfstandig leren.

Speerpunten van het Carolus zijn gymnasium, XL-leren, VTO, Internationalisering, IBC, 3D-design en mavo-plus.
 

Laatste vacatures

Nieuwsbrief
Ontvang regelmatig updates over de ontwikkelingen in de onderwijs wereld.