◄ Terug naar overzicht
Advertentie ruimte
Aanvraagrondes voor LerarenOntwikkelfonds 2018-2019 bekendgemaakt
Het LerarenOntwikkelFonds (LOF) ondersteunt leraren met het uitwerken van hun initiatief voor beter onderwijs. Het LOF bouwt voort op de ervaringen uit het programma Onderwijs Pioniers. De subsidie wordt verstrekt voor activiteiten die gericht zijn op: de vernieuwing en verbetering van de kwaliteit van het onderwijs, het versterken van professionalisering leraren, en het versterken van de beroepsgroep. Een aanvraag kan alleen worden ingediend door een individuele leraar.
Het subsidieplafond voor het schooljaar 2018-2019 bedraagt € 2.500.000. Hiervan is vijftig procent bestemd voor activiteiten in het primair onderwijs en vijftig procent voor activiteiten in het voortgezet onderwijs. Er zijn nog twee selectiemomenten in dit schooljaar:
Ronde 11 is gestart op 11 oktober 2018 en sluit op 16 januari 2019;
Ronde 12 start op 23 januari 2019 en sluit op 16 april 2019.

De Subsidieregeling LOF zal medio 2019 geëvalueerd worden. Om die reden zal het schooljaar 2018 – 2019 het laatste schooljaar zijn dat op grond van deze regeling LOF subsidie verstrekt zal worden.

Naast een financiële bijdrage van minimaal € 4.000 en maximaal € 75.000, ontvangt de deelnemer een jaar lang ondersteuning. Deze ondersteuning bestaat uit:
Drie verplichte Lerarenlabs: leerbijeenkomsten waarop alle deelnemers aan het LOF samenkomen om van en met elkaar te leren. De labs vormen een springplank die ervoor zorgt dat je initiatief en eigen ontwikkeling in een versnelling komen;
Facultatieve regionale Open labs, waarin je collega-deelnemers en coaches ontmoet die jouw initiatief verder kunnen helpen;

Coaching in kleine groepjes door een ervaren coachteam bestaande uit leraren;

Een podium om jouw initiatief met een groter publiek te delen, bijvoorbeeld tijdens het jaarlijkse Lerarencongres;

Een netwerk van gelijkgestemde collega’s die elkaar helpen om alle initiatieven te realiseren.

Regeling(en):
– Subsidieregeling Leraren Ontwikkel Fonds

Geef een reactie

Twitter

Nieuwsbrief
Ontvang regelmatig updates over de ontwikkelingen in de onderwijs wereld.