◄ Terug naar overzicht
Advertentie ruimte
Binnenkort nieuwe subsidieregeling post-initiële leergang bewegingsonderwijs
roepsleerkrachten die de post-initiële leergang bewegingsonderwijs willen volgen, kunnen in 2019 en 2020 subsidie aanvragen, net als in 2015-2017. Dit is een van de afspraken uit de actualisatie van het sectorakkoord PO. Per jaar is € 3 miljoen beschikbaar. Dit is genoeg voor circa 750 leerkrachten. Ook groepsleerkrachten die in februari volgend jaar met de opleiding willen starten, komen in aanmerking voor subsidie. Publicatie van de regeling volgt binnenkort in de Staatscourant.
De subsidie is behalve voor de opleidingskosten, ook bedoeld voor reiskosten en kosten voor studiemateriaal. De bijdrage per leerkracht is maximaal € 4.200. Meer informatie over de regeling met het bijbehorende aanvraagformulier, is binnenkort te vinden op de website van DUO.
Voor leerkrachten die deze bevoegdheid behaald hebben, is het – net als voor leerkrachten die zich bekwaamd hebben in andere specifieke vakken – van belang om gemotiveerd te blijven en de bevoegdheid ook voldoende in praktijk te kunnen brengen. Het verdient daarom aanbeveling om na het behalen van de bevoegdheid minstens 0,2 fte te besteden aan bewegingsonderwijs. Een groepsleerkracht geeft dan dus ook bewegingsonderwijs aan andere groepen dan alleen aan de ‘eigen’ groep. Dit draagt bij aan de kwaliteit van het bewegingsonderwijs op school.
Regeling(en):
– Subsidie opleiding bewegingsonderwijs
– Subsidieregeling post-initiële leergang bewegingsonderwijs

Geef een reactie

Twitter

Nieuwsbrief
Ontvang regelmatig updates over de ontwikkelingen in de onderwijs wereld.