◄ Terug naar overzicht
Advertentie ruimte
Deltapremie: nieuwe prijs voor lectoren van hogescholen
Op het SIA-congres vandaag hebben Regieorgaan SIA en de Vereniging Hogescholen een nieuwe toonaangevende prijs voor lectoren van hogescholen aangekondigd: de Deltapremie. Lectoren hebben met hun onderzoek impact op de samenleving, beroepspraktijk en in het onderwijs. De premie van € 500.000 is een erkenning voor de waardevolle bijdrage die lectoren met hun onderzoeksgroep en uitgebreide netwerk leveren aan de samenleving en een stimulering om die bijdrage te versterken en uit te breiden.
In aanmerking voor de premie komen lectoren in dienst van een Nederlandse hogeschool, met het perspectief om nog geruime tijd te kunnen bijdragen aan de verdere uitbouw en kwalitatieve versterking van hun onderzoeksgroep. Een hogeschool kan kandidaten voordragen. De Deltapremie wordt eens in de twee jaar toegekend aan ten hoogste twee lectoren.

De inschrijving wordt in het voorjaar van 2019 opengesteld. De eerste uitreiking zal volgend najaar plaatsvinden.

De naam Deltapremie is gekozen vanuit het Grieks, waarin de hoofdletter Delta (Δ) gebruikt wordt om verandering aan te geven (Δ grootheid), verandering die ook door praktijkgericht onderzoek teweeggebracht wordt. De driehoek staat ook symbool voor het krachtenveld van onderwijs, onderzoek en beroepspraktijk, dat beeldbepalend is voor praktijkgericht onderzoek.
Regeling(en):
– Deltapremie

Geef een reactie

Twitter

Nieuwsbrief
Ontvang regelmatig updates over de ontwikkelingen in de onderwijs wereld.