◄ Terug naar overzicht
Advertentie ruimte
Fulbright Beurzen Graduate Studie 2019/2020
Tot en met 24 januari 2019 kunnen bij het Fulbright Center aanvragen worden ingediend voor de Fulbright Beurzen Graduate Studie. De beurzen worden gezamenlijk gefinancierd door de Nederlandse en de Amerikaanse overheid. De beurs is bedoeld voor studenten die in de VS op een vooraanstaande universiteit op graduate niveau willen gaan studeren. Er zijn ongeveer acht beurzen beschikbaar van elk $ 35.000.
Het programma biedt daarnaast de financiële ondersteuning voor studenten die een volledige PhD opleiding willen doen of een deel van hun promotietraject in de VS willen doen. Ook zijn er mogelijkheden voor wetenschappers in de VS om een deel van hun onderzoek daar te doen.
Het Fulbright-programma is genoemd naar de Amerikaanse senator J. William Fulbright. Hij stelde in 1946 voor om uit de opbrengst van de verkoop van oorlogsmaterieel een wereldwijd uitwisselingsprogramma te financieren. Doel was en is om het begrip tussen Amerikaanse staatsburgers en burgers van andere landen te bevorderen.
Regeling(en):
– Fulbright Beurzen Graduate Studie

Geef een reactie

Twitter

Nieuwsbrief
Ontvang regelmatig updates over de ontwikkelingen in de onderwijs wereld.