◄ Terug naar overzicht
Advertentie ruimte
Kickstart vitaliteit en veerkracht in jouw organisatie

Veel docenten in het onderwijs (primair en voortgezet) ervaren een hoge werkdruk. Dat is een gegeven waar al veel over geschreven en gezegd is. Het is tijd om tot actie over te gaan.

De kwaliteit van leven is een meetbare grootheid. In Nederland, blijkt uit een rapport van het sociaal en cultureel planbureau (SCP), geven we het leven gemiddeld een 8-. De belangrijkste indicator voor de kwaliteit van leven is het gevoel regie te hebben op het eigen leven, zo stelt het rapport. Niet alleen zal dat gelden voor het leven in het algemeen maar zeer zeker ook voor het werk.

“Als je blijft kijken zoals je altijd al keek blijf je zien wat je altijd al zag”

Hoeveel regie heeft uw team op het eigen leven denkt u? En welk cijfer geven zij hun werkleven? Tijd dus om anders te kijken. Zie een verschil tussen de ‘leraar als beroep’ en de ‘leraar als mens’. En laat het niet bij kijken alleen.

Wij bieden een aanpak speciaal voor het onderwijs. In dit programma leren mensen elkaar kennen en helpen zij elkaar zich te ontplooien. Ga daarom aan de slag met het talent, de drijfveren en de gezondheid van jouw mensen.

Waarom nu actie?

Via een Europese subsidieregeling (ESF) bestaat de mogelijkheid om extra bekostiging te realiseren voor projecten gericht op duurzame inzetbaarheid. De aanvraagperiode start 8 april 2019 en duurt een week.

Na de aanvraag wordt er gedurende 8 weken beoordeeld of de aanvraag passend is in het doel van het ESF duurzame inzetbaarheid. Het bedrag aan subsidie bedraagt maximaal €12.500,00.

Na toekenning heeft u een jaar de gelegenheid om het programma uit te voeren. De subsidie-uitbetaling volgt achteraf op basis van de geleverde verantwoording.

Een keuze om ESF aan te vragen verplicht u tot niets maar biedt wel de mogelijkheid om een programma met extra middelen op te zetten

Meer weten?

Heeft u plannen om serieus aan de slag te gaan met duurzame inzetbaarheid? Wenst u daarin de mens centraal te stellen? Bent u nieuwsgierig naar wat wij hen te bieden hebben? En of een ESF subsidie ook voor u mogelijk is?

Neem dan contact met ons op met Robert Kunst via nummer 06-42233244, Mieke van den Berg via 06-15056267 of Gerbrand van Enk via 06-46042590. Of stuur een mail naar info@kieminstitute.nl

Geef een reactie

Twitter

Nieuwsbrief
Ontvang regelmatig updates over de ontwikkelingen in de onderwijs wereld.