◄ Terug naar overzicht
Advertentie ruimte
Subsidie voor vijftien nieuwe aspirant-opleidingsscholen (update)
In de ‘Regeling tegemoetkoming kosten opleidingsscholen’ komt ruimte voor vijftien nieuwe aspirant-opleidingsscholen, waarvan vijf voor het vo. Partnerschappen van scholen en lerarenopleidingen kunnen hier binnenkort subsidie voor aanvragen. Inmiddels zijn meer informatie en handreikingen beschikbaar die kunnen helpen bij het ontwikkelen van een aanvraag.

Partnerschappen kunnen de subsidie voor het vormen van een aspirant-opleidingsschool aanvragen via de Dienst Uitvoering Subsidies aan Instellingen (DUS-I). Hiervoor dienen ze een ontwikkelplan in te dienen. Op de website van het ‘Platform Samen Opleiden & Professionaliseren’ zijn nu handreikingen beschikbaar die hen verder kunnen helpen bij het ontwikkelen en schrijven van een aanvraag.

Op 10 mei organiseerde het Platform een bijeenkomst voor belangstellenden. De informatie van deze bijeenkomst is ook beschikbaar; zie hiervoor de presentatie ‘Toelichting aanvraagprocedure’ en de aanvullende informatie op de website van het Platform.

De ‘Regeling tegemoetkoming kosten opleidingsscholen’ is nog niet gepubliceerd. Naar verwachting komt de regeling in juni beschikbaar. Zodra de regeling is gepubliceerd, wordt het mogelijk om – tot 1 oktober 2019 – een subsidieaanvraag in te dienen.

Geef een reactie

Twitter

Nieuwsbrief
Ontvang regelmatig updates over de ontwikkelingen in de onderwijs wereld.