◄ Terug naar overzicht
Advertentie ruimte
Verdiepingsbijeenkomst regionale subsidie lerarentekort 11 februari

Vanaf 15 januari is het mogelijk de subsidie regionale aanpak lerarentekort aan te vragen. Met die subsidie kun je samen met andere scholen, opleidingen en partijen in de regio een aanpak ontwikkelen voor vermindering van het lerarentekort. Zo snel mogelijk aan de slag? Kom dan op 11 februari naar de verdiepingsbijeenkomst ‘Vergroten van de vijver’ in Utrecht. Leg contacten voor samenwerking, deel je ervaringen en doe in de workshops inspiratie op voor een aanpak. Ook minister Slob is aanwezig.

Programma

Met een bijeenkomst in december is het startsein gegeven voor de intensivering van de regionale aanpak van het lerarentekort. De bijeenkomst van 11 februari is het vervolg daarop. Minister Slob komt namens OCW meer vertellen over de subsidieregeling. Het UWV en Vf/Pf laten zien welke bijdrage zij kunnen leveren voor een regionale aanpak. Vertegenwoordigers van de onderwijssector en de financiële sector ondertekenen een convenant over een gezamenlijke landelijke en regionale aanpak. Verder zijn er twee workshoprondes en er is ruimte voor ontmoeting en verkenning van mogelijke samenwerking.

Workshops

In elk van de 2 workshopsrondes heb je de keuze uit 6 workshops. Er zijn bijvoorbeeld workshops over ‘1000 leerkrachten aan de slag’ (van het Participatiefonds) of over employerbranding (UWV). Zelf kun je aan de slag in werkateliers en je kunt je vragen stellen aan de regioadviseurs van het Arbeidsmarktplatform PO.

Praktische informatie

Datum: 11 februari 2019
Tijd: 13.00 – 16.30 uur
Locatie: Jaarbeurs Utrecht

Aanmelden

Meld je aan voor de bijeenkomst.

Meer informatie

Meer uitleg over de subsidieregeling is te vinden in de factsheet van het ministerie van Onderwijs. Je kunt voor informatie en ondersteuning ook terecht op onze speciale themapagina over de subsidieregeling. Hier vind je onder meer voorbeelden van eerdere regionale initiatieven ter inspiratie.

Bron: Arbeidsmarktplatform PO

Geef een reactie

Twitter

Nieuwsbrief
Ontvang regelmatig updates over de ontwikkelingen in de onderwijs wereld.