◄ Terug naar overzicht
Advertentie ruimte
Waar staat HRM in het onderwijs? De HRM barometer 2019

In de nieuwste editie van de HRM Barometer lees je alles over staat van HRM in het onderwijs. Met onderzoek, interviews en artikelen.

Elon Musk wil ons brein met een computer verbinden, Facebook is van plan ons monetaire stelsel met een ‘cryptomunt’ op zijn kop te zetten, Amazon voorziet huishoudens van een virtuele assistent en het Helmondse Lightyear bouwt een consumentenauto die rijdt op zonne-energie. Maar welke technologische revoluties vinden er plaats binnen het vakgebied van HRM? En wat gebeurt er in het onderwijs?

Technologie kan HRM in het onderwijs verder brengen in het duurzaam inzetbaar houden van medewerkers, voorspellen van personeelstekorten, effectiever maken van recruitment of vereenvoudigen en automatiseren van processen. Zodat HRM in de toekomst een sparringpartner van bestuur en directie is en zich tegelijkertijd inzet voor de leraren, docenten en onderwijsondersteunend personeel. Het lijkt erop dat HRM zich op een kruispunt bevindt en een richting moet kiezen. Durft HRM sturend te zijn door technologie op de juiste manier in te zetten? Of wachten ze af?

In de HRM Barometer onderzoeken we de staat van HRM in het onderwijs, de overheid, zorg & welzijn en cultuur aan de hand van de, volgens HRM’ers, belangrijkste thema’s.

 

 

 

Kantar heeft een representatief landelijk onderzoek onder HRM-verantwoordelijken en beïnvloeders (n=618) en werkenden in de publieke sector (n=386) uitgevoerd. We hebben deskundigen geïnterviewd en experts geven hun visie op belangrijke ontwikkelingen binnen het vakgebied.

In dit artikel delen we slechts een tipje van de sluier van de onderzoeksresultaten. In de HRM Barometer staan deze uitgebreid beschreven (vergelijkingen per sector, organisatiegrootte, medewerkers en HRM of resultaten uit het verleden).

 

Benieuwd naar de volledige uitgave?
De HRM Barometer is kosteloos aan te vragen via www.driessengroep.nl/hrmbarometer

Geef een reactie

Twitter

Nieuwsbrief
Ontvang regelmatig updates over de ontwikkelingen in de onderwijs wereld.