Selecteer uw onderwijssector om de resultaten te filteren
◄ Terug naar overzicht
Advertentie ruimte
Kennissessie Blockchain, zeer goed gewaardeerd!
Datum
18 december 2018
Prijs
Gratis


Kennissessie Blockchain, zeer goed gewaardeerd!

Inkoop in de publieke sector staat voor grote uitdagingen. Nieuwe innovaties en technologieën bieden naast uitdagingen ook veel kansen voor de inkoper in het publieke domein. Een technologie die ook op het gebied van inkoop kansen biedt, is de Blockchain. Maar wat is de Blockchain nou eigenlijk? En wat kan het voor inkopers in het publieke domein gaan betekenen?

‘De Blockchain’
Een term die de laatste tijd steeds vaker genoemd wordt. Overheden en grote bedrijven hebben het op de agenda gezet of zijn er al druk mee bezig. De technologie wordt als revolutionair gekenmerkt en zelfs vergeleken met de uitvinding van het internet. Veel is echter nog onduidelijk vanwege het ingewikkelde, technische karakter van de technologie. Om de mogelijkheden van de Blockchain inzichtelijk te maken, organiseert NIC Academy een kennissessie over dit onderwerp.

Programma
In deze kennissessie laten we u kennis maken met de basiselementen van de Blockchain en welke mogelijkheden het zou kunnen bieden voor inkopers. In plaats van een uitgebreide uitleg van de werking van de Blockchain, zal de nadruk liggen op toepassingen van de technologie: in welke situaties is Blockchain van toegevoegde waarde en in welke juist niet? Na deze korte sessie krijgt u een duidelijker beeld voor welke aspecten van het inkoop- en bedrijfsvoeringproces Blockchain geschikt is, en of het voor uw organisatie interessant is om er mee aan de slag te gaan.

Doelgroep
U heeft ergens iets gehoord over Blockchain, maar vanwege de vele details is het u niet duidelijk wat het is en wat het voor uw organisatie kan gaan betekenen? Deze kennissessie is bedoeld voor inkoopprofessionals van publieke inkoopafdelingen die op zoek zijn naar methoden om hun (inkoop)processen op een efficiëntere manier in te richten.

Plaats & Tijd

Datum: 18 december 2018
Locatie: Het NIC, New Babylon Gardens, Anna van Buerenplein 41a, Den Haag
Duur: 15:00 uur tot 17:30 uur (inclusief borrel)

Laatste vacatures

Nieuwsbrief
Ontvang regelmatig updates over de ontwikkelingen in de onderwijs wereld.