◄ Terug naar overzicht
Advertentie ruimte
Elektronisch factureren ook voor vo verplicht
Een nieuw artikel in de Aanbestedingswet zegt dat alle aanbestedingsplichtige organisaties elektronische facturen (e-facturen) moeten kunnen ontvangen en verwerken. Deze verplichting gaat in per 18 april 2019 en geldt ook voor alle (vo-)onderwijsinstellingen voor zover zij aanbestedingsplichtig zijn. Met nog circa een jaar te gaan, neemt de urgentie voor organisaties toe om actie te ondernemen en e-factureren te implementeren.

Hiervoor dient een aantal stappen genomen te worden. Er moet bijvoorbeeld een systeem komen om e-facturen te ontvangen en verwerken. Dat kan bijvoorbeeld via Simplerinvoicing, het factuurnetwerk van (ICT-)dienstverleners gebaseerd op Europese open standaarden.

Uw ICT-leverancier of accountant kan u adviseren over de te ondernemen stappen. Daarnaast kunnen scholen ondersteuning krijgen vanuit het PIANOo programmabureau e-factureren. Het programmabureau stelt aan afdelingen Financiën, ICT en Inkoop de benodigde informatie ter beschikking via de website pianoo.nl/e-factureren en de tweemaandelijkse ‘thema-update’ e-factureren. Voor vragen is het programmabureau te bereiken via hulpbijefactureren@pianoo.nl en telefonisch via 088-0425 489 (op werkdagen van 09.00 – 17.00 uur).

Geef een reactie

Twitter

Nieuwsbrief
Ontvang regelmatig updates over de ontwikkelingen in de onderwijs wereld.