◄ Terug naar overzicht
Advertentie ruimte
Steekproef Autoriteit Persoonsgegevens naar aanstelling FG
De Autoriteit Persoonsgegevens controleert steekproefsgewijs of organisaties voldoen aan de eisen van de AVG. Zo ontdekte de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) in een steekproef onder 91 ziekenhuizen en 33 zorgverzekeraars dat twee ziekenhuizen nog geen functionaris gegevensbescherming (FG) hadden aangesteld. Binnen vier weken moeten zij dit alsnog hebben gedaan.

Uit de steekproef bleek ook dat zeventien ziekenhuizen en twee zorgverzekeraars hun FG niet op hun website hadden staan. Het is verplicht om een direct telefoonnummer of e-mailadres te vermelden op de website zodat het gemakkelijk is contact op te nemen.

Voor scholen is nog niet bekend of de AP een steekproef gaat doen, maar het is niet uitgesloten. Scholen die nog geen FG hebben, of zich afvragen of dit moet, kunnen de handreiking FG raadplegen.

De AP controleerde eerder al overheidsorganisaties op FG’s en deed het een steekproef bij grote private organisaties om te onderzoeken of zij een register voor verwerkingsactiviteiten bijhouden.

Geef een reactie

Twitter

Nieuwsbrief
Ontvang regelmatig updates over de ontwikkelingen in de onderwijs wereld.