Selecteer uw onderwijssector om de resultaten te filteren
◄ Terug naar overzicht
Advertentie ruimte
(03) Docent Praktijkonderwijs
Functie naam
Praktijkonderwijs
Toegevoegd op
8 januari 2019
Eind Datum
20 januari 2019
Niveau
HBO
Aantal uur per week
0,8
Provincie
Noord-Brabant
Plaats
Roosendaal
Organisatie
OMO Scholengroep Tongerlo
Website

OMO Scholengroep Tongerlo uit Roosendaal zoekt een (03) Docent Praktijkonderwijs per

OMO sg Tongerlo is een school voor praktijkonderwijs, vmbo met en zonder leerwegondersteuning, havo, atheneum en gymnasium. OMO sg Tongerlo bestaat uit vijf deelscholen: het Gertrudiscollege, de Norbertus Gertrudis Mavo, het Norbertuscollege, het Norbertus Gertrudis Lyceum en het Da Vinci College. Wij geven actief, attractief en aandacht vol onderwijs in een veilige schoolomgeving.

OMO scholengroep Tongerlo maakt deel uit van de academische opleidingsschool West-Brabant en leidt in samenwerking met HR, Fontys Lerarenopleiding en de universiteit van Tilburg, studenten op voor het docentschap.

Het Da Vinci College is een school die het vmbo- en Praktijkonderwijs verzorgt voor leerlingen uit Roosendaal en omgeving. De school gaat ervan uit dat leren ontstaat daar waar mensen werkelijk belangstelling hebben voor wie ze zijn en wat hen beweegt.
Op onze school gaan we ervan uit dat leren ontstaat als mensen werkelijk belangstelling hebben voor wie ze zijn en wat hen beweegt. De leerling leert zijn weg te vinden in zijn of haar persoonlijke, maatschappelijke en beroepsmatige leef- en werkomgeving. Belangrijk daarbij zijn de ontmoetingen met andere mensen buiten de school. Zij zijn het rolmodel. Dat geldt net zo voor de leermeester in een bedrijf als de trainer bij een sportclub.

Bij het Da Vinci College Praktijkonderwijs is men ter vervanging van een afwezige per direct op zoek naar een:

Docent LB
(algemeen vormende vakken)

0,8 fte
(Of een gedeelte hiervan)

Periode: gedurende de rest van het schooljaar 2018-2019.

Het doel van het Praktijkonderwijs is, conform de Wet op het voortgezet onderwijs, tweeledig:
– leiden naar arbeid;
– maatschappelijke zelfstandigheid.
Daarnaast kiest het Da Vinci College Praktijkonderwijs met ongeveer 270 leerlingen ervoor om de leerlingen zover mogelijk op te leiden richting MBO niveau 1 om eventueel hun studie te vervolgen in niveau 2. Ook krijgen alle leerlingen de gelegenheid om diverse erkende certificaten en diploma’s te behalen.

Wij zoeken een collega die:
• bevoegd is voor het geven van lessen in het Praktijkonderwijs (PABO of 2e graads lerarenopleiding);
• enthousiasme en affiniteit heeft met het praktijkonderwijs en de doelgroep;
• een actieve bijdrage kan leveren aan de ontwikkeling van het onderwijs, de leerlingenzorg en het team;
• breed en flexibel inzetbaar is;
• communicatief sterk is naar leerlingen, ouders, team en externen.

Wij bieden:
• een aantrekkelijke werkomgeving;
• goede arbeidsvoorwaarden op basis van de cao OMO 2018.

Voor meer informatie over bovenstaande vacature kunt u contact opnemen met de heer L.M. Boons (afdelingsdirecteur), telefoonnummer 0165-792100 of 06-23451569.

U kunt solliciteren via www.vacatures.OMO.nl

Ons Middelbaar Onderwijs OMO SG Tongerlo
OMO sg Tongerlo te Roosendaal bestaat uit drie deelscholen: het Gertrudiscollege, het Norbertuscollege en het Da Vinci college. We verzorgen praktijkonderwijs, vmbo met en zonder leerwegondersteuning, mavo, havo, atheneum en gymnasium. We leiden aankomende docenten op binnen onze academische opleidingsschool. Ook de ontwikkeling van medewerkers staat bij ons hoog in het vaandel. We organiseren een breed scala aan cursussen binnen onze interne academie en stimuleren docentonderzoek.

* Profiel deelschool Norbertus College *
Het Norbertuscollege te Roosendaal is een havo-vwo-school. De vwo-opleiding heeft een vwo-plus variant en leerlingen kunnen atheneum of gymnasium kiezen. De school bestaat meer dan 95 jaar, heeft een enthousiast en bevlogen docententeam dat ernaar streeft het beste uit de leerlingen te halen, heeft een breed onderwijsaanbod en rijke traditie ook op het gebied van cultuur en wereldburgerschap , gaat voor kwalitatief hoogwaardig onderwijs en wordt door ruim 1200 leerlingen gewaardeerd om de goede sfeer. Een goede begeleiding van alle leerlingen en voortduren werken aan verbetering en onderwijskwaliteit zijn eveneens kenmerkend voor het Norbertuscollege.

* Profiel deelschool Gertrudiscollege *
Het Gertrudiscollege biedt mavo (gemengd en theoretisch), havo, atheneum en gymnasium. Onze school heeft twee locaties: Bovendonk en Vincentiusstraat. Ons onderwijs, onze sfeer en onze begeleiding staan hoog aangeschreven. We bieden maatwerk en onze leerlingen hebben veel keuzemogelijkheden, onder andere op het gebied van sport, cultuur, taal en bèta. We zijn de enige begaafdheidsprofielschool in de omgeving. Werk je op het Gertrudiscollege, dan verwachten we dat je je blijft ontwikkelen.

* Profiel deelschool Da Vinci College *
Het Da Vinci College kiest voor onderwijs dat is gericht op veerkracht en zelfredzaamheid. We plaatsen leerlingen in de omgeving waar het leven geleerd kan worden: ‘Ontmoeten is leren’. Leren ontstaat als mensen werkelijk belangstelling hebben voor wie de ander is en wat hem beweegt. De leerling leert zijn weg te vinden in zijn persoonlijke, maatschappelijke en beroepsmatige leef- en werkomgeving. Heel belangrijk daarbij vinden wij het vertrouwen in de eigen talenten. Uiteindelijk zal ieder op eigen kracht zijn levensopdracht hebben te vervullen: een zinvol en gelukkig bestaan op te bouwen.

Laatste vacatures

Nieuwsbrief
Ontvang regelmatig updates over de ontwikkelingen in de onderwijs wereld.