Selecteer uw onderwijssector om de resultaten te filteren
◄ Terug naar overzicht
Advertentie ruimte
733035 Docent Aardrijkskunde – 2e gr (0,5-0,7 fte)
Dienstverband
Toegevoegd op
6 oktober 2020
Eind Datum
3 november 2020
Functie naam
Aardrijkskunde
Niveau
HBO
Aantal uur per week
0,7
Provincie
Noord-Brabant
Plaats
Helmond
Aanvang functie
06-10-2020
Organisatie
OMO SG Helmond - Carolus Borromeus College
Website

OMO SG Helmond – Carolus Borromeus College uit Helmond zoekt een 733035 Docent Aardrijkskunde – 2e gr (0,5-0,7 fte) per 06-10-2020

Het Carolus Borromeus College is een school voor mavo-plus, havo, atheneum en gymnasium. De school telt momenteel 1500 leerlingen en is gesitueerd aan de rand van de wijk Brandevoort in Helmond. Het Carolus Borromeus College wil onderwijs geven van hoge kwaliteit, zodat de leerlingen optimaal zijn voorbereid op vervolgstudies en een plaats in de samenleving kunnen vinden die bij hun capaciteiten en hun persoonlijkheid past.

De slogan van het Carolus Borromeus College luidt _’Het Carolus maakt je wereld groter!’_. Elke dag investeert een leerling in zichzelf en groeit zijn wereld spreekwoordelijk. Daarnaast sluit deze slogan aan bij ons speerpunt internationalisering. Kenmerkend hiervoor zijn ons uitgebreide excursieprogramma, de buitenlandervaringen in de bovenbouw en het vak global issues in de onderbouw van de school. En het ondernemerschap: we willen dat leerlingen eigenaarschap hebben over hun eigen leerproces en hen uitdagen in de bovenbouwmodules als het International Business College, de Health & Wellness Class en de Design & Technology Class. Naast internationalisering en ondernemerschap zijn andere speerpunten de Xs-klas (hoogbegaafde leerlingen), het XL-leren (talentontwikkeling), kunst en cultuur (tekenen, handvaardigheid en 3D-design), en het versterkt talenonderwijs.

Op het Carolus Borromeus College vinden we opbrengstgericht werken belangrijk. We hebben oog voor de individuele leerling. Onze school kenmerkt zich door een duidelijke structuur van begeleiding door mentoren en ondersteuning van een sterk zorgteam. Daarnaast kan elke leerling in de onderbouw deelnemen aan plustijd. Deze lesuren zijn gericht op ondersteuning en verdieping van de lesstof.

In de afgelopen jaren heeft de school een behoorlijke onderwijskundige ontwikkeling doorgemaakt. De ondernemende mavo, het leren op de havo en de Carolus Academie op het gymnasium zijn voorbeelden van deze ontwikkelingen op de verschillende afdelingen.
Op het Carolus Borromeus College heerst een prettige sfeer, er is een gezond leer-en werkklimaat en de relatie tussen medewerkers, leerlingen en ouders is goed.

Het schoolplan van de OMO Scholengroep Helmond streeft “onderwijs met overtuiging” na, waarbij de onderstaande zaken centraal staan en terugkomen in alle afdelingsplannen van de scholengroep:

– Goed onderwijs, goed mens, goed leven en goed handelen;
– Leren van en met elkaar;
– 21e -eeuwse vaardigheden;
– Ontwikkeling van leerling tot wereldburger;
– Digitale geletterdheid;
– Durf verschil te maken.

In verband met vervanging van een collega zijn wij vanaf medio november op zoek naar een docent Aardrijkskunde 0,5 – 0,7 fte binnen het tweedegraads vakgebied.

Wij vragen:
• Een 2e graads bevoegdheid (ervaring op een andere mavo is een pré);
• Een gedreven collega die enthousiasme voor zijn vak uitdraagt, gericht op samenwerking in de vakgroep (teamspeler);
• Een docent die pedagogisch sterk is en een goede relatie weet op de bouwen met mavoleerlingen en dus affiniteit heeft met de doelgroep.

We zoeken een docent:
• Bij wie de relatie met de leerling centraal staat;
• Die in staat is een stimulerende werkomgeving te creëren en kennis/vaardigheden over te dragen aan leerlingen;
• Die goed uit de voeten kan met eigen ontwikkeld lesmateriaal en niet afhankelijk is van een lesmethode;
• Die door middel van differentiatie in inhoud en tempo recht doet aan de verschillen tussen leerlingen.

Wij bieden:
• Een praktische taakstelling met persoonlijke ontplooiingskansen;
• Een uitdagende werkomgeving in een collegiale sfeer;
• Creatieve ruimte om ontwikkelingen te initiëren;
• Functie: docent LB, salariëring volgens de CAO OMO.

Herkent u zichzelf in bovenstaand profiel, reageer dan via het OMO-Portaal.

Algemeen
Het Carolus Borromeus College is een katholieke scholengemeenschap voor mavo, havo en vwo. Het Carolus is sinds kort gevestigd in een prachtig nieuw gebouw aan de rand van Helmond. Voorzien van een ruim atrium, vier inpandige gymzalen en uitstekend ingerichte vaklokalen biedt het ruimte aan ± 1.300 leerlingen en ± 150 medewerkers.

Het Carolus Borromeus College wil onderwijs bieden van hoge kwaliteit, zodat de leerlingen optimaal zijn voorbereid op vervolgstudies en een plaats in de samenleving kunnen vinden die bij hun capaciteiten en persoonlijkheid past. Het spreekt vanzelf dat hierbij een goede samenwerking tussen de medewerkers van de school, de leerlingen en de ouders een belangrijke rol speelt.

In de sturingsfilosofie die op het Carolus Borromeus College gehanteerd wordt, spelen de steeds meer zelfverantwoordelijke teams een grote rol: zij zijn verantwoordelijk voor het bevorderen van de actieve rol van leerlingen in alle jaarlagen en afdelingen en het didactisch model dat daarbij gehanteerd wordt: van geleid naar begeleid naar zelfstandig leren.

Speerpunten van het Carolus zijn gymnasium, XL-leren, VTO, Internationalisering, IBC, 3D-design en mavo-plus.
 

Laatste vacatures

Nieuwsbrief
Ontvang regelmatig updates over de ontwikkelingen in de onderwijs wereld.