Selecteer uw onderwijssector om de resultaten te filteren
◄ Terug naar overzicht
Advertentie ruimte
Administratief Medewerker
Dienstverband
Tijdelijk, vast
Toegevoegd op
15 september 2020
Eind Datum
28 september 2020
Functie naam
Administratief Medewerker
Niveau
HBO
Aantal uur per week
0,4
Provincie
Zuid-Holland
Plaats
Rotterdam
Aanvang functie
01-11-2020
Organisatie
Rudolf Steiner College
Website

Medewerker leerlingenadministratie

Het Rudolf Steiner College is een school voor vwo, havo en vmbo-tl in Rotterdam. De school werkt vanuit een leerplan dat gebaseerd is op het gedachtegoed van Rudolf Steiner en geeft de leerlingen de ruimte ‘te worden wie ze zijn’. Daarbij is de school
een vrijeschool in en van deze tijd. Met 1064 leerlingen en 110 betrokken en enthousiaste medewerkers is het Rudolf Steiner College een overzichtelijke school waar leerling en leraar zich in een veilige en inspirerende omgeving kunnen ontwikkelen.
 
Het Rudolf Steiner College is per 1 november 2020 op zoek naar een medewerker leerlingenadministratie
 
De werkzaamheden:

 • voert het beheer over de leerlingenadministratie;
 • verzorgt de invoer van persoonsgegevens in de leerlingenadministratie;
 • wint aanvullende informatie in bij andere scholen;
 • doet suggesties ter verbetering van registratieprocedures voor de
  leerlingenadministratie en uitvoering van wettelijke regelingen en besluit in deze;
 • beheert het leerling archief en houdt dat volgens de regels op orde;
 • speelt een organiserende, ondersteunende en faciliterende rol bij de
  aannamecommissie;
 • is eerste contactpersoon richting externe instanties als bijv. DUO en CJG;
 • Is faciliterend en organiserend naar het ondersteuningsteam.
 • springt in en geeft allerhande ondersteuning in de school op administratief gebied, helpt bij open dag en andere pr activiteiten.
 • achtervanger voor receptie

 
Een administratief medewerker moet over de volgende eigenschappen beschikken:

 • administratieve kennis; een afgeronde administratieve MBO opleiding op niveau drie of vier. Dit is de basiskennis die je nodig hebt om de werkzaamheden goed te kunnen uitvoeren;
 • nauwkeurigheid; de leerlingenadministratie vergt zorgvuldig werken bij bijvoorbeeld het invoeren van gegevens;
 • dienstbaarheid. Het kan je werk en je positie vergemakkelijken als je er open voor staat om je dienstbaar op te stellen, het onderwijs te ondersteunen en openstaat om administratieve processen te verbeteren;
 • klantvriendelijk en communicatief sterk; je bent het eerste aanspreekpunt richting nieuwe leerlingen en ouders maar ook werk je veel samen met diverse collega’s.

 
Meer weten en solliciteren?
De functieomvang is 0,4 fte en wordt gewaardeerd in salarisschaal 5 van de cao-VO.
Voor telefonische informatie over deze functie kun je terecht bij mevrouw Maclean, 0614767212. Je kunt je belangstelling kenbaar maken tot 28 september 2020 door je cv met motivatiebrief te sturen naar info@rudolfsteinercollege.nl, ter attentie van Mevrouw
Maclean.
We willen een diverse en inclusieve organisatie zijn, die ruimte biedt aan iedereen.  We streven naar een personeelsbestand dat een afspiegeling is van de Rotterdamse bevolking in al haar verscheidenheid.   
 

Rudolf Steiner College is een school voor vwo, havo en vmbo-tl middenin de stad Rotterdam.
De school maakt, samen met de vrijescholen voor voortgezet onderwijs in Leiden en Den Haag, deel uit van de Stichting Vrijescholen Zuidwest Nederland (ZWN).
De school werkt vanuit een leerplan dat gebaseerd is op het gedachtegoed van Rudolf Steiner en geeft de leerlingen de ruimte ‘te worden wie ze zijn’. Daarbij is de school een vrijeschool van deze tijd, waarin docenten bewust zijn dat zij onderwijs geven voor hoofd, hart en handen.
Met 920 leerlingen en 100 betrokken en enthousiaste medewerkers is het Rudolf Steiner College een overzichtelijke school waar leerling en leraar zich in een veilige en inspirerende omgeving kunnen ontwikkelen.
Werken op het Rudolf Steiner College betekent werken in een lerende organisatie. Een omgeving waarin mensen durven te onderzoeken, te leren en graag met elkaar bespreken hoe de lessen en het w
erk zo goed mogelijk gedaan kan worden. Zij kunnen het antroposofisch gedachtegoed vertalen naar de huidige onderwijspraktijk. Een ondernemende houding, ambitie en initiatiefkracht worden gewaardeerd.
Er is een intern scholingsprogramma door docenten onderling, met intervisie en uitwisseling. Het volgen van scholing buiten de school wordt gestimuleerd en ondersteund.
Als je interesse hebt in werken op onze school, kun je dat, ook als er geen vacatures open staan, kenbaar maken door het sturen van een open sollicitatie naar info@rudolfsteinercollege.nl. t.a.v. Mw. Maclean
.
Van docenten wordt verwacht dat zij minimaal een 2de graads-bevoegdheid hebben.

Laatste vacatures

Nieuwsbrief
Ontvang regelmatig updates over de ontwikkelingen in de onderwijs wereld.