Selecteer uw onderwijssector om de resultaten te filteren
◄ Terug naar overzicht
Advertentie ruimte
Adviseur/coördinator Passend Onderwijs
Dienstverband
Tijdelijk, vast
Toegevoegd op
10 september 2020
Eind Datum
10 november 2020
Functie naam
Open vacature
Niveau
HBO
Aantal uur per week
0,6
Provincie
Zuid-Holland
Plaats
Zoetermeer
Aanvang functie
26-10-2020
Organisatie
SWV Zoetermeer
Website

Ben jij een ervaren kracht uit het basis- of voortgezet onderwijs, krijg jij energie van complexe puzzels bij het realiseren van passend onderwijs en heb jij zin om mee te bouwen aan het samenwerkingsverband Zoetermeer?
Dan zijn wij op zoek naar jou!
Ben jij een ervaren kracht uit het basis- of voortgezet onderwijs, krijg jij energie van complexe puzzels bij het realiseren van passend onderwijs en heb jij zin om mee te bouwen aan het samenwerkingsverband Zoetermeer?
Dan zijn wij op zoek naar jou!

Wij zoeken per 26 oktober a.s. twee
Adviseurs/coördinatoren Passend Onderwijs
voor elk 0,6 fte in het PO en VO
 
Onder de naam “SWV Zoetermeer” werken de samenwerkingsverbanden PO (2817) en VO (2807) samen met scholen, besturen en ketenpartners aan passend onderwijs in Zoetermeer. In beide SWV‑en ontstaat een vacature voor adviseur (in het VO) of coördinator (in het PO).
Met het oog op de samenwerking en flexibele inzet, werven wij voor beide functies tegelijk.
 
Als adviseur/coördinator passend onderwijs ben jij de medewerker van het samenwerkingsverband die aanschuift bij brede overleggen om oplossingen te vinden voor leerlingen die extra ondersteuning nodig hebben. Je hebt een belangrijke rol in het voorkomen van
thuiszitters.
Je ondersteunt scholen, ouders en leerlingen bij het vinden van een passende onderwijsplek.
Je hebt/bouwt een stevig netwerk binnen en buiten Zoetermeer om juist voor leerlingen met complexe problematiek een passende plek te vinden. Je ondersteunt scholen bij het vormgeven van de zorgstructuur, basisondersteuning en extra ondersteuning op school.
Om overleggen met school, specialisten en ouders/leerlingen goed in te kunnen plannen, is flexibele inzetbaarheid een voorwaarde.
 
De adviseur/coördinator passend onderwijs werkt ook mee aan de ontwikkeling van nieuw beleid, het vastleggen en evalueren van bestaand beleid en aan een aantal projecten in het SWV (o.a. rondom thuiszitters en hoogbegaafdheid).
 
Je werkt intensief samen met je collega’s uit het SWV, met ambulant begeleiders en met de bestuurder van het SWV Zoetermeer. Je hebt veel contact met scholen en ouders en ook met leerplicht en jeugdhulp, zowel in Zoetermeer als in de regio.
 

 

Competenties:
Je bent integer, kunt goed luisteren en houdt van samenwerken en verbinden. Je bezit een zekere mate van senioriteit, je hebt incasseringsvermogen en overtuigingskracht. Je bent zelfstandig en brengt mensen bij elkaar vanuit het gezamenlijk belang. Je houdt
van plannen en organiseren en kunt snel schakelen. Denken in mogelijkheden is jouw tweede natuur. Je communicatieve vaardigheden zijn zeer goed.  
 
Jij:

  • bent een onderwijskundig specialist die passend onderwijs verder kan ontwikkelen;
  • kunt ook onder tijdsdruk overzicht houden en prioriteiten stellen;
  • hebt passie voor onderwijs (en zorg) en denkt vanuit jouw expertise flexibel mee in de zoektocht naar een passende onderwijsplek;
  • hebt ervaring in het onderwijs, bij voorkeur ook in een coördinerende functie;  
  • hebt kennis van ondersteuningsbehoeften, handelingsgericht werken, het OPP en van de zorgstructuur op scholen.
  • hebt of vergaart snel kennis van de Zoetermeerse onderwijs en/of jeugdzorg setting.

We bieden een tijdelijke aanstelling in schaal 10 (VO) of schaal LC (PO), met uitzicht op een vaste aanstelling. Op de aanstelling is de cao po of de cao vo van toepassing, afhankelijk van de kern van de werkzaamheden.
 

Laatste vacatures

Nieuwsbrief
Ontvang regelmatig updates over de ontwikkelingen in de onderwijs wereld.