Selecteer uw onderwijssector om de resultaten te filteren
◄ Terug naar overzicht
Advertentie ruimte
Afdelingsleider leerjaar 1
Dienstverband
Tijdelijk, vast
Toegevoegd op
13 februari 2020
Eind Datum
1 maart 2020
Functie naam
Afdelingsleider
Niveau
HBO
Aantal uur per week
0,8 tot 1,0
Provincie
Noord-Holland
Plaats
Zaandam
Aanvang functie
In overleg, uiterlijk 1-8-2020
Loon indicatie
12
Organisatie
Zaanlands Lyceum
Website

Het Zaanlands Lyceum zoekt per uiterlijk 1 augustus 2020 een ervaren en ambitieuze afdelingsleider voor leerjaar 1.

Het Zaanlands Lyceum kent vier afdelingen (leerjaar 1, leerjaar 2, havo 3 t/m 5 en vwo 3 t/m 6). De directie van de school bestaat uit de rector en conrector. De schoolleiding (het managementteam) bestaat uit de directie en de vier afdelingsleiders. 

Vanwege onvoorziene omstandigheden zoekt het Zaanlands Lyceum op korte termijn een ambitieuze afdelingsleider voor leerjaar 1. In overleg is een start op maat mogelijk, doch uiterlijk 1 augustus 2020.

Als afdelingsleider maak je deel uit van de schoolleiding, waarin je schoolbreed beleid ontwikkelt en waarbinnen je een waardevolle gesprekspartner bent. Binnen je afdeling word je ondersteund door een leerjaarbegeleider die de dagelijkse organisatie van de
afdeling beheert. Als afdelingsleider richt je je op de borging van onze strakke organisatie, hoge onderwijskwaliteit en de verdere ontwikkeling van ons profiel als Begaafdheidsprofielschool en Bètapartnerschool. De school heeft voor de vwo-afdeling het predicaat
Excellente School ontvangen. Daarnaast bekleed je als afdelingsleider leerjaar 1 een representatieve functie binnen het Zaanse onderwijs.

Opleiding

 • Academisch werk- en denkniveau
 • Aantoonbare professionalisering op het gebied van (school)leiderscompetenties
 • Een eerstegraads lesbevoegdheid strekt tot aanbeveling

Kennis en ervaring

 • Ervaring in een leidinggevende functie
 • Ervaring met het ontwikkelen en implementeren van onderwijsvernieuwing
 • Relevante kennis op het gebied van onderwijs, in het bijzonder de overgang van primair naar voortgezet onderwijs

Vaardigheden en competenties

Je bent betrokken en enthousiast en draagt op inspirerende wijze bij aan de ontwikkeling van onze leerlingen en de uitstekende resultaten van de school. Daarnaast vertoon je voorbeeldgedrag en beschik je over een open houding. Je houdt ervan samen met je collega’s
vernieuwing in het onderwijs door te voeren en toont ambitie om je onderwijskundig leiderschap verder te ontwikkelen.

Je beschikt over de volgende competenties.
 
Persoonlijk leiderschap

 • Je neemt regie over je eigen leiderschap en hebt een lerende houding. Je hebt oog voor de kwaliteiten van collega’s en bent in staat hen te coachen in hun ontwikkeling.

 
Onderwijskundig leiderschap

 • Je bent in staat vanuit een inspirerende onderwijskundige visie draagvlak voor nieuwe ontwikkelingen te creëren, een koers uit te zetten en deze koers vast te houden.

 
Communicatieve vaardigheden

 • Je bent in staat slagvaardig te communiceren en je bent toegankelijk voor zowel collega’s, ouders, leerlingen als onderwijspartners in de regio. Je beheerst de Nederlandse taal uitstekend, zowel in woord als geschrift, en je kunt de visie en koers omzetten
  in heldere taal.

 
Organisatie en processen

 • Je weet de koers en visie te vertalen naar concrete plannen voor de praktijk en ziet toe op de uitvoering daarvan. Je neemt hierin initiatief en bent besluitvaardig, je overziet processen en bewaakt de voortgang en resultaten.
   

Organisatiesensitiviteit

 • Je hebt een goed gevoel voor onderlinge verhoudingen en gedragingen binnen de organisatie en je weet hiermee om te gaan.

 
 

Wij bieden een veelzijdige baan in een uitdagende en informele werkomgeving, waar leerlingen en medewerkers een persoonlijke ontwikkeling doormaken die past bij hun aanleg, competenties en ambities. Wij nodigen collega’s die geïnteresseerd zijn in een
baan van 0,8 tot 1,0 fte van harte uit te solliciteren. Het gaat om een tijdelijke aanstelling voor de duur van een jaar, met uitzicht op een vaste aanstelling. In overleg vervul je binnen je aanstelling ook de rol van vakdocent of ben je op een andere manier
direct betrokken bij het leerproces van leerlingen. De functie wordt gewaardeerd in schaal 12 (min. € 3561, max. € 5546), aangevuld met een toelage.

Voor alle medewerkers van OVO Zaanstad zijn de afspraken over hun arbeidsvoorwaarden vastgelegd in de CAO VO. Ook bieden we een aantrekkelijk pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals bedrijfsfitness, een fietsenplan en een collectieve verzekering. Kijk
voor meer informatie op www.ovo-zaanstad.nl.

Voor en door alle OVO-medewerkers is er de
OVO Academie
. De academie ondersteunt het leren en floreren van onze medewerkers, met een uitgebreid aanbod op het gebied van na- en bijscholen en (persoonlijke) ontwikkeling. Onderwijs van de toekomst vraagt om vaardigheden en kennis van de toekomst.

In het hart van Zaandam bevindt zich de oudste school voor voortgezet onderwijs van de Zaanstreek: het Zaanlands Lyceum. Met buitengewoon veel maatwerk zetten wij ons in om de talenten van 1399 leerlingen te vinden en te ontwikkelen. Onze school heeft een open en tolerante cultuur en biedt onderwijs van hoogstaande kwaliteit.
 
Hoofd, hart en handen
Wij profileren ons als kennisschool, maar hebben tegelijkertijd veel aandacht voor de persoonsvorming van onze leerlingen. Wij dragen bij aan de ontwikkeling van onze leerlingen tot kritische, zelfstandige en zelfverzekerde burgers die klaar zijn voor de toekomst.
 
Structuur biedt ruimte
Onze onderwijsorganisatie is dusdanig ingericht dat wij onze leerlingen veel maatwerk kunnen bieden. Leerlingen met cogntief talent worden uitgedaagd de grenzen van hun mogelijkheden op te zoeken. Dit betekent versnellen, verrijken, verdiepen of verbreden, waarbij de leerling in hoge mate eigenaar is van zijn eigen leerproces.
 
Docent als lerende professional
Wij bieden modern, uitdagend en kwalitatief goed onderwijs, waarin leerlingen én medewerkers hun talenten kunnen ontwikkelen. We stimuleren onze medewerkers om zich persoonlijk te ontwikkelen, passend bij hun aanleg, competenties en ambities.
 
Onze extra’s
Het Zaanlands Lyceum heeft voor de vwo-afdeling het predicaat 'Excellente School' verkregen, met name vanwege het maatwerk dat wij bieden aan cognitief talent en wat dit betekent voor de rest van de school. Daarnaast zijn wij lid van de vereniging van Begaafdheidsprofielscholen (BPS), zijn wij een Bètapartner- en Olympiadeschool en bieden wij zeer veel extra-curriculaire mogelijkheden voor leerlingen en collega’s.

Neem eens een kijkje op onze website: www.zaanlands.nl

Laatste vacatures

Nieuwsbrief
Ontvang regelmatig updates over de ontwikkelingen in de onderwijs wereld.