Selecteer uw onderwijssector om de resultaten te filteren
◄ Terug naar overzicht
Advertentie ruimte
Afdelingsleider
Toegevoegd op
17 april 2019
Eind Datum
1 mei 2019
Functie naam
Teamleider VO
Niveau
HBO
Aantal uur per week
0,8 - 1,0
Provincie
Zuid-Holland
Plaats
Rotterdam
Loon indicatie
12
Organisatie
Rotterdams Vakcollege de Hef
Website

Rotterdams Vakcollege de Hef uit Rotterdam zoekt een Afdelingsleider per

Rotterdams Vakcollege de Hef
RVC de Hef is een Ãchte vakschool op een bijzondere locatie in Rotterdam Zuid. Waar de drie focuswijken samenkomen, vind je ons moderne pand. Hier bieden wij onderwijs in de sectoren Techniek (PIE en BWI), Economie & Ondernemen, Zorg & Welzijn en hebben wij een ISK-afdeling. Na een intensieve trainingsperiode van het onderwijzend personeel, is dit schooljaar gestart met gepersonaliseerd leren in leerjaar 1.

De afgelopen jaren heeft het team gewerkt aan de veilige en succesvolle school die wij nu zijn! Een school die zichzelf op de kaart heeft weten te zetten door goed pedagogisch en innovatief onderwijs te verzorgen op een plek waar wij onze leerlingen mee willen geven dat zij nodig zijn. Een school bovendien, waar het slagingspercentage al jarenlang ruim boven de 90% uitkomt!

Rotterdams Vakcollege de Hef heeft per 1 augustus 2019 plek voor een afdelingsleider voor 0,8 tot 1,0 fte (schaal 12).

Wat zoeken wij?
De directeur en afdelingsleiders vormen samen het MT en zijn daarmee verantwoordelijk voor de dagelijkse leiding. Affiniteit en competenties van de nieuwe afdelingsleider VMBO liggen vooral op het gebied van onderwijs- en sectorontwikkeling, interne begeleiding en kwaliteit. Het is voor ons belangrijk dat je:

  • (ruime) leidinggevende ervaring hebt in het VO;
  • affiniteit hebt met een multiculturele leerlingenpopulatie;
  • over het vermogen beschikt om collegaâs te inspireren;
  • strategie weet te vertalen naar concrete en haalbare doelen;
  • aantoonbare kennis van en ervaring in het VMBO hebt, bij voorkeur een grootstedelijke omgeving;
  • van nature in staat bent de identiteit en waarden van de Hef positief voor het voetlicht te brengen.

Wat neem je mee?
Wij geloven dat onze leerlingen alles in zich hebben om uit te groeien tot volwassenen die, op wat voor manier ook, nodig zijn in onze samenleving. Als school hebben wij de eervolle en essentiÃle taak om hen hierop voor te bereiden en dat vraagt de nodige verantwoordelijkheid. Daarom beschikt de nieuwe afdelingsleider in ieder geval over de volgende kwaliteiten:

  • persoonlijk leiderschap – je bent zichtbaar en aanwezig in de organisatie en helder in jouw communicatie met collegaâs + leerlingen. Je hebt het in je om anderen te motiveren, zodat kwaliteiten optimaal tot ontwikkeling en ontplooiing kunnen komen.
  • onderwijskundig leiderschap – je hebt een gefundeerde visie op VMBO-onderwijs en je kunt deze uitdragen. Je bent op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen het VMBO, met name in de sectorontwikkeling. Je zet aan tot creatief meedenken en bent in staat beleid te vertalen naar breed gedragen, uitvoerbare onderwijsprogrammaâs
  • communicatieve vaardigheden – je bent toegankelijk, durft out-of-the-box te denken en bent informeel ingesteld. Daarnaast leg je, zowel intern als extern, gemakkelijk contacten en op het gebied van PR kun je je uitstekend redden.
  • helderheid – je zorgt voor duidelijkheid, transparant beleid en een effectieve verdeling van taken en verantwoordelijkheden, zodat de collegaâs en leerlingen weten waar ze aan toe zijn.

De procedure
Je kunt jouw motivatiebrief en CV vÃÃr 1 mei 2019 mailen naar secretariaat@rvcdehef.nl en richten aan Raymond van der Kleijn. ÂIn verband met de meivakantie, kunnen wij de ontvangst van jouw sollicitatie op zijn vroegst bevestigen in de week van 6 mei.

Deze procedure wordt zowel intern als extern uitgezet. Bij gelijke geschiktheid gaat onze voorkeur uit naar een kandidaat met aantoonbare binding met, en netwerk in, Rotterdam(-Zuid).
Rotterdams Vakcollege de Hef maakt deel uit van Scholengroep Nieuw Zuid en valt onder Stichting BOOR.

Nadere informatie en solliciteren:

Het Rotterdams Vakcollege de Hef is een vmbo school op Rotterdam-Zuid met een multiculturele leerlingenpopulatie. Het vmbo biedt de sectoren Techniek/PIE, Zorg & Welzijn en Economie & Ondernemen. Er is een vakschool Techniek (een samenwerkingsverband met het mbo en het bedrijfsleven), de vakschool Zorg & Welzijn is in voorbereiding. De school heeft tevens een grote ISK-afdeling.

Het Rotterdams Vakcollege de Hef kenmerkt zich door een goede begeleidingsstructuur, samenwerking met ouders, een goede communicatie met alle betrokkenen en een hoog slagingspercentage. Veiligheid, kwaliteit en respect zijn belangrijke waarden, die de basis vormen in het gehele onderwijsproces. De school is sinds drie jaar in een nieuw gebouw gehuisvest.

Laatste vacatures

Nieuwsbrief
Ontvang regelmatig updates over de ontwikkelingen in de onderwijs wereld.