Selecteer uw onderwijssector om de resultaten te filteren
◄ Terug naar overzicht
Advertentie ruimte
AVO-docent/mentor
Dienstverband
tijdelijk, vast
Toegevoegd op
16 september 2019
Eind Datum
19 september 2019
Functie naam
AVO mentor
Niveau
HBO
Aantal uur per week
0,7
Provincie
Noord-Holland
Plaats
Wormerveer
Aanvang functie
1 november 2019
Loon indicatie
LB
Organisatie
Saenstroom opdc
Website

Saenstroom opdc is per 1 november 2019 op zoek naar een AVO-docent/mentor voor klas 1 voor 0,7 fte.

Als docent en mentor van een eerste klas van de basisberoepsgerichte leerweg heb je altijd oog voor het kind achter de leerling. Je kent je mentorklas (van maximaal vijftien leerlingen) goed, want in je eigen lokaal geef je ze bijna de helft van hun lessen.
Als AVO-docent geef je verschillende vakken algemeen vormend onderwijs, zoals Nederlands, rekenen, aardrijkskunde, geschiedenis en culturele vorming.

Naast de AVO-lessen besteed je veel aandacht aan sociale vaardigheden, denk je mee over de ontwikkeling van leermiddelen en lesmaterialen en zet je jouw kennis over en passie voor het onderwijs in om ons onderwijs te verbeteren.

Ook lever je een bijdrage aan de individuele handelingsplannen van de leerlingen uit jouw klas. Het onderwijs dat je hen geeft, stem je op die plannen af. Daarnaast denk je mee over de ontwikkeling van leermiddelen en lesmaterialen en zet je jouw kennis over
en passie voor het onderwijs in om ons onderwijs te verbeteren.

Wij zoeken een collega die in staat is met een diversiteit van leerlingen om te gaan die de capaciteiten voor het vmbo hebben, maar ook een periode van minimaal een jaar extra ondersteuning vragen. Je bent een docent die betrokken is bij de kinderen en
graag samenwerkt in een team van mentoren en vakdocenten.

Je bent in het bezit van een tweedegraads onderwijsbevoegdheid of je hebt een pabo-diploma en bent bereid om een bevoegdheid te halen voor de onderbouw van het voortgezet onderwijs. Daarnaast heb je ervaring en affiniteit met leerlingen met diverse ondersteuningsbehoeften.
Je weet met gevarieerde lessen aan te sluiten bij onze leerlingen. Net als wij sta je open voor mensen met verschillende culturele en sociale achtergronden en ben je in staat om goed met ouders en leerlingen om te gaan. Tot slot onderschrijf je onze visie
dat je leert met en voor elkaar.

Verder verwachten wij:

  • Uitstekende sociale vaardigheden;
  • Teamgeest;
  • De wil om samen te werken;
  • Empathisch vermogen;
  • Sterk klassenmanagement.

Het gaat om een tijdelijke aanstelling per 1 november 2019 voor de duur van een jaar, met uitzicht op een vaste aanstelling. De functie wordt gewaardeerd in schaal LB (min. € 2747, max. € 4186).

Voor alle medewerkers van OVO Zaanstad en Saenstroom opdc zijn de afspraken over hun arbeidsvoorwaarden vastgelegd in de cao VO. Ook bieden we een aantrekkelijk pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals bedrijfsfitness, een fietsenplan en een collectieve
verzekering. Kijk voor meer informatie op
www.ovo-zaanstad.nl
.

Daarnaast heeft OVO Zaanstad de
8ste school
: de drijvende kracht achter innovatie op onze scholen. Enthousiaste teams en ambitieuze docenten ontmoeten en inspireren elkaar in de 8ste school. We nodigen ook jou uit om in de 8ste school jouw visie te delen op buitengewoon goed onderwijs.

Voor en door alle OVO-medewerkers is er de
OVO Academie
. De academie ondersteunt het leren en floreren van onze medewerkers, met een uitgebreid aanbod op het gebied van na- en bijscholen en (persoonlijke) ontwikkeling. Onderwijs van de toekomst vraagt om vaardigheden en kennis van de toekomst.

Ook Saenstroom opdc neemt deel aan de 8ste school en de OVO Academie.

Saenstroom opdc is een orthopedagogisch didactisch centrum in Wormerveer, waar bijna 170 leerlingen met bepaalde ondersteuningsbehoeften de eerste twee jaar van het vmbo doorlopen. Wij bereiden onze leerlingen in die tijd voor op een doorstroom naar met name het reguliere vmbo. Wij vinden het belangrijk dat leerlingen zich bij ons veilig en thuis voelen, met plezier naar school gaan én trots zijn op hun school en werk.
 
Onze visie
Op school bereiden we onze leerlingen voor op de maatschappij. Wij geloven dat zij daarin goed kunnen functioneren, als ze beschikken over de goede kennis en vaardigheden en de juiste houding. Daarom stimuleren we de eigenwaarde en zelfstandigheid van onze leerlingen. We bieden niet alleen kennis, maar trainen ook doorzettingsvermogen, zelfbeheersing, concentratie en creativiteit.
 
Ons aanbod
Het vmbo bestaat bij Saenstroom opdc uit 1) schakelklassen voor leerlingen met zeer grote leerachterstanden en/of een ernstig leerprobleem en 2) de vmbo-onderbouw voor leerlingen met een grote leerachterstand of een leerprobleem in combinatie met een sociaal-emotioneel probleem. Naast Saenstroom vmbo, bieden wij ook een reboundvoorziening (Saenstroom TOP), baanbegeleiding (Saenstroom BBZ) en ondersteunende diensten.
 
Saenstroom opdc is een voorziening binnen het Samenwerkingsverband Zaanstreek (SVZ).

Laatste vacatures

Nieuwsbrief
Ontvang regelmatig updates over de ontwikkelingen in de onderwijs wereld.