Selecteer uw onderwijssector om de resultaten te filteren
◄ Terug naar overzicht
Advertentie ruimte
Bedrijvencoördinator Sterk Techniekonderwijs regio Venlo
Dienstverband
Tijdelijk
Toegevoegd op
16 oktober 2020
Eind Datum
30 oktober 2020
Functie naam
Projectmanagement
Niveau
HBO
Aantal uur per week
0,4
Provincie
limburg
Plaats
Venlo
Aanvang functie
per direct
Organisatie
College Den Hulster
Website

Bedrijvencoördinator Sterk Techniekonderwijs regio Venlo, 0,4 fte, op projectbasis

Sterk Techniekonderwijs (STO)
Onlangs heeft de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap de plannen voor versterking van het techniekonderwijs in de regio Noord- en Midden-Limburg goedgekeurd. Daartoe worden activiteiten ondernomen in vier subregio’s waar de regio Venlo er een van is.
In een periode van vier jaar (2020- 2023) wordt flink er geïnvesteerd in het techniekonderwijs met het oog op drie landelijke doelstellingen:

  • het verhogen van de instroom van leerlingen in het techn(olog)isch VMBO,
  • het verhogen van de kwaliteit van het techn(olog)isch onderwijs en
  • het verbeteren van de samenwerking in de onderwijsketen en met het bedrijfsleven.

 Met het oog op het versterken van de samenwerking met het bedrijfsleven in de regio Venlo zijn wij:
 
                                   per direct op zoek naar een bedrijvencoördinator Sterk Techniekonderwijs
                                                                         regio Venlo
 
 Binnen STO is de samenwerking met het bedrijfsleven van groot belang. Onderwijs kan de ambities alleen waarmaken als er structureel wordt samengewerkt met het bedrijfsleven. Daarom zijn we op zoek naar een bedrijvencoördinator die hier sturing aan geeft.
 
 

Informatie over de functie
Als bedrijvencoördinator ben je een echte netwerker. Je beschikt over een stevig netwerk tussen scholen en bedrijven en dat weet je uit te breiden. Op basis van jouw expertise en ervaring vorm je de verbinding tussen bedrijven en scholen. De match tussen scholen
en bedrijven is van groot belang, vandaar is het relatiebeheer tussen beiden een belangrijk onderdeel van jouw functie. Alles draait om het verstevigen van de samenwerking tussen onderwijs en het bedrijfsleven.
 
Je houdt rekening met de wensen vanuit scholen en bedrijven. Jij weet vervolgens de vertaling te maken naar concrete ambities en activiteiten voor de regio Venlo.  Dit doe je onder andere middels het opzetten van verschillende initiatieven zoals: oriënterende
stages, beroepsgerichte leerlingstages, docentenstages, excursies, gastlessen of workshops. Het is jouw uitdaging om dit op creatieve wijze uit te bouwen. 
 
Je overlegt periodiek met de regiocoördinator waarbij je de voortgang en resultaten bespreekt.
 
Wat verwachten we van jou?
We zoeken een collega die de uitdaging aan wil gaan om voor de regio Venlo het sterk netwerk tussen scholen en bedrijven op de kaart kan zetten. Jij spreekt de taal van het bedrijfsleven én van het onderwijs. Je hebt bijvoorbeeld al enige kennis en ervaring
met schoolstructuren. Je denkt mee, initieert en overlegt met contactpersonen in de keten po-vmbo-mbo, hbo en kerngroep STO Venlo. Naast de scholen in de regio ben je ook bekend met het bedrijfsleven in de regio, zowel met het MKB als de grotere bedrijven.
 
Je communiceert gemakkelijk, je bent in staat om bedrijven, platforms of scholen te benaderen. Je vindt het heerlijk om hier een verbindende rol in te pakken en bouwt je netwerk snel uit. Samenwerking is hierbij van groot belang. Tegelijkertijd denk je oplossingsgericht.
Je werkt proactief en praktisch en weet ook de vertaling te maken naar grotere ontwikkelingen voor de regio Venlo, zoals bijvoorbeeld de economische ontwikkelingen in de regio.
 
 

Arbeidsvoorwaarden
De aanstelling vindt plaats op projectbasis, tot uiterlijk 1 januari 2024. We starten met een aanstelling of een samenwerking voor de duur van 1 jaar met de intentie om dit voort te zetten voor de duur van het project. Op jaarbasis gaat het om een aanstelling
van 0,4 fte. Salaris is gebaseerd op kennis en ervaring en zal conform cao VO bepaald worden (salarisindicatie schaal 11 cao VO). De contractvorm is bespreekbaar afhankelijk van de mogelijkheden.
 

Onderwijsgemeenschap Venlo & Omstreken verzorgt voortgezet onderwijs op maat voor leerlingen in de regio Venlo. De Onderwijsgemeenschap is een samenwerkingsstichting, opgebouwd uit drie gelijkwaardige campussen: het Blariacumcollege, College Den Hulster en het Valuascollege.

College Den Hulster
Ons onderwijs is er op gericht dat de leerling kennis, inzicht en vaardigheden verwerft en hierbij in toenemende mate actief, zelfstandig, onderzoekend en ondernemend leert. Met deze visie op onderwijs willen wij aangeven wat het hoofddoel van onze school is. Niet alleen kennis, maar ook inzicht en vaardigheden zijn van groot belang voor een goede voorbereiding op de toekomst. Ook willen wij aangeven dat de manier waarop geleerd wordt een extra dimensie oplevert voor een voorspoedige carrière en een gelukkig en zinvol leven van onze leerlingen.

Laatste vacatures

Nieuwsbrief
Ontvang regelmatig updates over de ontwikkelingen in de onderwijs wereld.