Selecteer uw onderwijssector om de resultaten te filteren
◄ Terug naar overzicht
Advertentie ruimte
Begeleider buitenklas
Dienstverband
Tijdelijk
Toegevoegd op
18 september 2020
Eind Datum
31 oktober 2020
Functie naam
Leerlingbegeleiding
Niveau
HBO
Aantal uur per week
1,0
Plaats
Hengelo
Aanvang functie
01-10-2020
Loon indicatie
OOP 9
Organisatie
Scholengroep Carmel Hengelo
Website

Scholengroep Carmel Hengelo uit Hengelo zoekt een Begeleider buitenklas per 01-10-2020

Heb je hart voor het beroepsonderwijs en wil je bijdragen aan een nieuwe onderwijsvorm te Hengelo? Vind je ook dat elke leerling ertoe doet en recht heeft op het behalen van een diploma? Wil je daarom juist de leerling met een hulpvraag extra ondersteuning bieden? Kom dan werken in onze Buitenklas!

De Buitenklas is een onderdeel van het ondersteuningsteam. Het richt zich op gedragsverandering bij leerlingen die in het reguliere traject problemen ondervinden. Leerlingen worden vanuit de school door het Pluspunt (interne voorziening) in de Buitenklas geplaatst. Het is een klas buiten de school. Er is aandacht voor onderwijs, sport en socialisering in de omgeving. Deze aparte setting geeft deze leerlingen de nodige begeleiding en ondersteuning zodat zij, na een (korte) periode, succesvol terugkeren naar het onderwijs. Dit is maatwerk waarbij ouders, ondersteuning en mentor nauw betrokken zijn.

Jouw verantwoordelijkheden

In de Buitenklas ben je samen met een onderwijsassistent verantwoordelijk voor het onderwijs (ontwikkeling en uitvoering) in een speciale setting: de Buitenklas. De Buitenklas is onderdeel van het ondersteuningsteam en  onderhoudt nauwe contacten met het Pluspunt van C.T. Stork College. Alle leerlingen die voor de Buitenklas in aanmerking komen en ook de leerlingen van andere locaties worden aangemeld via de route van het Pluspunt of voor de leerlingen van het praktijkonderwijs via de resetklas. Na een periode in de Plusklas wordt gekeken of de buitenklas in aanmerking komt. De ondersteuning staat onder leiding van een teamleider. Het doel van het ondersteuningsteam is: leerlingen zo vroeg en zo snel mogelijk goede en afgestemde zorg en begeleiding bieden.

Als begeleider van de Buitenklas voer je consultatieve gesprekken met de coördinator Pluspunt, ondersteuningscoördinator, orthopedagoog, leerlingbegeleiders, docenten en mentoren ten behoeve van de begeleiding van je leerlingen.
De intake van de leerling die mogelijk in aanmerking komt voor de Buitenklas wordt door het intaketeam verzorgd waarvan jij deel uitmaakt. Basis voor dit gesprek is de dossieranalyse.
Er is nauw contact met de ouders over de ontwikkelingen van de leerling. Daar waar nodig worden extern instanties en hulpverlening (uit het samenwerkingsverband en/of gemeente) in het proces betrokken. Je monitort en overlegt de voortgang met alle betrokkenen .Over didactische en pedagogische ontwikkelingsaspecten, leerbelemmeringen en specifieke hulpvragen informeer en adviseer je betrokkenen.

Jouw profiel

  • Je staat stevig in je schoenen en kunt zowel zelfstandig als in teamverband werken. Je geeft vorm en sturing aan de Buitenklas en onderhoudt goede contacten met het team van professionals uit Pluspunt en de ondersteuning en de vakdocenten;
  • Je kan zelfstandig werken met een groep leerlingen van maximaal 15 op enige afstand van het schoolgebouw (5 minuten);
  • De Buitenklas is een nieuw project en jij helpt mee aan de ontwikkeling van deze nieuwe formule;
  • Je beschikt over kennis (en ervaring) binnen het zorgonderwijs en hebt affiniteit met de volle breedte van het vmbo;
  • Je bezit coachingsvaardigheden en hebt inzicht in leerprocessen, leerbelemmeringen en handelingsalternatieven;
  • Het voeren van doelmatige (advies)gesprekken met ouders en leerlingen zijn voor jou geen probleem;
  • Coördinerende capaciteiten: Je bezit kennis van de hulpverleningsstructuur in en rond de school en kunt de specifiek deskundigheid van diverse medewerkers en instellingen doelgericht inschakelen;
  • Je hebt een hbo-opleiding afgerond (of bijna afgerond) op het gebied van sociologie, psychologie en/of pedagogiek.

Wij zoeken een begeleider die structuur biedt, met een diversiteit van leerlingen kan omgaan, met analytische vaardigheden, iemand die creatief is, coachende ervaring heeft en oplossingsgericht. In deze functie zijn sociale vaardigheden en een ruime mate van reflectief en zelfsturend vermogen uiteraard belangrijk.

Je kunt goed omgaan met nieuwe en onverwachte situaties. Daarnaast kun je goed organiseren en creëer je rust voor docenten en leerlingen. Je bent iemand die anderen ruimte geeft maar niet bang is om te confronteren wanneer dat nodig is. Je bent een collega die kan inspireren in de samenwerking binnen de school en succesvol wil bijdragen aan het nieuwe vmbo.

Jouw werkplek

Het C.T. Stork College wordt gevormd door 2 scholen: Openbare Scholengemeenschap (OSG) Hengelo en de scholengroep Carmel Hengelo. (Je komt formeel in dienst van OSG.)
De school heeft ongeveer 1000 vmbo-leerlingen en 150 medewerkers. Vanaf 1 augustus 2018 is de nieuwbouw voor het beroepsgerichte vmbo, het C.T. Stork College, volledig in gebruik genomen.

Ons aanbod

Het betreft een fulltime functie van 1,0 fte, tijdelijk op projectbasis t/m 31 juli 2021 met een mogelijke verlenging t/m 31 juli 2022. De arbeidsvoorwaarden zijn overeenkomstig de CAO VO. Je ontvangt een salaris van maximaal 3.916 euro bruto per maand bij een volledige werkweek (schaal 9). Daarnaast ontvang je een eindejaarsuitkering, 8% vakantietoeslag, pensioenregeling, reiskostenvergoeding, korting op premie ziektekostenverzekering en diverse andere voordelen.

Aanvullende informatie

Wil je meer weten over onze organisatie? Bekijk dan de verschillende websites: www.ctstorkcollege.nl.

Meer weten?

Heb je na het lezen van de informatie nog vragen? Je kan dan terecht bij mevrouw I. Lansink, teamleider, of mevrouw A. de Jong, directeur. Neem contact op via telefoonnummer: 074 – 750 48 50.

Solliciteren

Heb je interesse in deze functie? Solliciteer dan via de sollicitatiebutton. Wij ontvangen jouw sollicitatie graag zo spoedig mogelijk, doch uiterlijk 1 oktober 2020. Bij voldoende reacties gaat de vacature offline.

Wij werven onze nieuwe collega graag zelf, acquisitie stellen wij niet op prijs.

Maximaal 3.916,- euro bruto per maand bij een volledige baan (schaal 9).

Meer informatie over Scholengroep Carmel Hengelo vind je op: carmelhengelo.nl.

Scholengroep Carmel Hengel is een Carmelschool. Stichting Carmelcollege verbindt VO-scholen in heel Nederland.
Alle vacatures bij deze stichting vind je hier.

Laatste vacatures

Nieuwsbrief
Ontvang regelmatig updates over de ontwikkelingen in de onderwijs wereld.