Selecteer uw onderwijssector om de resultaten te filteren
◄ Terug naar overzicht
Advertentie ruimte
Begeleider Passend Onderwijs
Dienstverband
Tijdelijk
Toegevoegd op
24 september 2020
Eind Datum
11 oktober 2020
Functie naam
Ambulant begeleider
Niveau
HBO
Aantal uur per week
0,4 fte
Provincie
Noord-Holland
Plaats
Hoofddorp
Aanvang functie
z.s.m.
Organisatie
Kaj Munk College
Website

Kaj Munk College uit Hoofddorp zoekt een Begeleider Passend Onderwijs per z.s.m.

We zijn per z.s.m. op zoek naar een Begeleider Passend Onderwijs (BPO). De functie beslaat 16 uur (0,4 fte) per week. Werktijden zijn in overleg. De aanstelling is voor bepaalde tijd en duurt uiterlijk tot het einde van het schooljaar. 

De Begeleider Passend Onderwijs is onderdeel van de structuur voor leerling ondersteuning op het Kaj Munk College. In deze structuur is aandacht voor leerlingen met extra ondersteuningsbehoeften. De Begeleider Passend Onderwijs werkt samen andere BPO’ers, docenten
met een zorgtaak (Persoonlijk Mentoren) en de zorgcoördinator.
De taken van de Begeleider Passend Onderwijs zijn onderverdeeld in vier verschillende aandachtsgebieden:

• Het begeleiden van leerlingen met extra ondersteuningsbehoeften zodat ze binnen de school onderwijs kunnen blijven volgen. Hierbij komt o.a. het verzorgen van de begeleidingsgesprekken, het opvangen van deze leerlingen en het schrijven, volgen en evalueren
van ontwikkelperspectiefplannen aan bod.

• Het coachen van docenten die een extra begeleidingstaak hebben (Persoonlijk Mentoren). Deze docenten hebben individuele begeleidingstrajecten met leerlingen. De BPO bespreekt met hen de voortgang en inhoud van de begeleiding.

• Het coachen van docenten en onderwijsondersteunend personeel waar deze handelingsverlegen zijn. Hierbij kan gedacht worden aan lesobservaties en het geven van voorlichting en advies van medewerkers die in contact komen met de leerling.

• Een partnerschap met ouders met als doel een gezamenlijke aanpak met en rond de leerling, onder andere op het gebied van de dagelijkse schoolgang.

De Begeleider Passend Onderwijs die wij zoeken heeft een relevante opleiding en een hbo werk- en denkniveau, staat stevig in de schoenen en heeft pit. Ervaring en kennis van onderwijskundige aspecten als didactiek en pedagogiek in het voortgezet onderwijs
is een pré.

Zowel mondelinge als schriftelijke communicatieve vaardigheden dienen uitstekend te zijn, aangezien er in de functie contacten moeten worden onderhouden op alle niveaus. 

Verder kan de Begeleider Passend Onderwijs coachend omgaan met leerlingen, docenten en ouders, kan goed samenwerken, is vindingrijk en flexibel.

Het Kaj Munk College maakt onderdeel uit van Stichting IRIS. Wij kennen uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder uitgebreide interne en externe scholingsmogelijkheden. Opleiden en ontwikkelen staat bij Stichting IRIS, en dus op alle scholen
centraal.

De functie van BPO wordt gehonoreerd in OOP functieschaal 10 van de CAO VO.

“ Ruimte voor jouw talent!” op het Kaj Munk College

Samen met alle collega’s hebben wij deze slogan bedacht. Ruimte bieden voor een ieder om zich verder te ontwikkelen. “Ruimte voor jouw talent!” is wat wij bieden. In alles wat wij doen, houden wij ons hieraan vast. Dat geldt voor ons werk met leerlingen. Dat geldt ook voor jou, als potentiele nieuwe medewerker op onze school.
 
Talent, Relatie, Invloed en Veiligheid zijn sleutelwoorden waarmee de ambities op onze school worden gekenmerkt. Wij gebruiken deze als handvat tijdens ons werk, zowel in de klas als in de omgang met elkaar. Hierdoor weten wij een warm en duidelijk leerklimaat te creëren.  
Onze school staat bekend om dit warme en duidelijke leerklimaat. Dat merk je in de klas, in de medewerkerskamer, in de gangen en aula’s en op de pleinen van de school.
Ook ouders worden op een positieve manier betrokken bij de school. We werken in lerende teams aan steeds weer kwalitatief hoogwaardig onderwijs. Collega’s zijn betrokken op elkaar. Het denken over leren van leerlingen staat centraal, we bieden leerlingen via formatief leren inzicht in hun eigen leerproces. Onze visie is dat ieder mens verschillend is, iedereen wil leren en iedereen zijn leren zichtbaar maakt.
Onderwijskenmerken als Kunst, Media en Cultuur zijn speerpunten: alle leerlingen krijgen elk jaar extra’s op dit gebied. Daarnaast profileren wij ons als Bèta-school met ons Technasium voor de havo, onze Science-Technasium stroom in het vwo en Bètadesign voor de mavo.
 

Laatste vacatures

Nieuwsbrief
Ontvang regelmatig updates over de ontwikkelingen in de onderwijs wereld.