Selecteer uw onderwijssector om de resultaten te filteren
◄ Terug naar overzicht
Advertentie ruimte
coach / vakleerkracht bewegingsonderwijs
Dienstverband
Tijdelijk, vast
Toegevoegd op
31 augustus 2020
Eind Datum
30 september 2020
Functie naam
Vakleerkracht Gymnastiek
Niveau
HBO
Aantal uur per week
0,2
Provincie
Noord-Holland
Plaats
Wormer
Aanvang functie
1 oktober 2020
Loon indicatie
L10
Organisatie
IKC De Eigen Wijs
Website

coach / vakleerkracht bewegingsonderwijs De Eigen Wijs, 0,2 fte

Draagt jouw eigen wijsheid bij aan ons Integraal Kindcentrum?
Wij zijn in schooljaar 2017/2018 gestart als nieuwe basisschool in Wormer met een moderne vernieuwende vorm van onderwijs. Onder het motto ´Je bent goed zoals je bent´, ondersteunen wij kinderen bij het ontdekken en ontwikkelen van hun talenten, zodat zij de
toekomst kunnen uitvinden. In september 2017 begonnen we met 25 kinderen en intussen staat de teller op ruim 100.

We zijn per 1 oktober 2020 op zoek naar een vakleerkracht bewegingsonderwijs om de gymlessen te verzorgen voor de groepen 3 t/m 8  (4 stamgroepen). De gymlessen kunnen gegeven worden op dinsdag en donderdag in een goed uitgeruste gymzaal gelegen aan het schoolplein,
of bij goed weer buiten op het grote veld voor de school.

Wij gaan uit van gepersonaliseerd leren en geven ruimte aan de ontwikkeling van talenten. Bij ons kunnen kinderen op hun eigen wijze hun eigen wijsheid ontwikkelen. We werken met kleine instructiegroepen op het niveau van het kind. Dat betekent dat we goed
kunnen inspelen op wat het kind nodig heeft. We bieden een groot deel van de lesstof aan in thema’s en we bieden meerdere manieren van leren aan. Hierdoor komen ook  de meer visueel en gevoelsmatig denkende kinderen tot hun recht. We hebben een gestructureerd
dagprogramma dat het natuurlijk bioritme van schoolkinderen volgt. Bewegen is een wezenlijk onderdeel van elke schooldag. Het gaat zowel om bewegend leren als om goed leren bewegen. Aandacht voor bioritme en bewegen draagt bij aan optimale sociale, fysieke
en cognitieve ontwikkeling van kinderen.

Wij zijn de eerste school van Stichting De Eigen Wijs, die speciaal voor dit doel is opgericht.
 

Wat verwachten we van jou als vakleerkracht bewegingsonderwijs op De Eigen Wijs:

  • Je onderschrijft volledig onze missie en visie (www.deeigenwijs.nl ).
  • Je bent bevoegd leraar bewegingsonderwijs en bij voorkeur in het bezit van een ALO-diploma
  • Je hebt een flexibele instelling, zowel binnen de organisatie als naar de kinderen toe.
  • Je bent creatief in de begeleiding van kinderen om ze optimaal te laten leren/bewegen; je eigen inbreng is een vereiste.
  • Je geeft kinderen het gevoel veilig bij jou te zijn, zodat ze in vol vertrouwen laten zien wie ze zijn.
  • Je beschikt over kennis van en inzicht in de leerdoelen van het bewegingsonderwijs.
  • Je hebt kennis van de verschillende ontwikkelingsfasen van kinderen in de leeftijd tussen 3 en 13 jaar, met in elk geval affiniteit met de midden- en bovenbouw.
  • Je bent leergierig en nieuwsgierig, bereid en in staat om jezelf te blijven ontwikkelen als professional in onze lerende organisatie. Voor jou is kennis delen vanzelfsprekend. 
  • Je bent in staat op je eigen gedrag te reflecteren, je kwetsbaarheid te laten zien en te bespreken, met als doel te leren en jezelf te blijven ontwikkelen als coach.
  • Je wilt en kunt een actieve rol vervullen in het uitwerken van het curriculum voor zover het jouw vakgebied raakt (bewegen is 1 van onze 5 pijlers), en werkt mee aan de verdere ontwikkeling en positionering van De Eigen Wijs.

We bieden je de unieke gelegenheid om mee te bouwen aan ons integraal kindcentrum  en je talenten volop te kunnen inzetten. We nemen jou als professional zeer serieus en geven je ruimte om met jouw eigen wijsheid ons concept samen verder op te bouwen,
in het bijzonder de pijler ‘bewegen’. We verwachten een verdere groei van de school, waardoor op termijn er meer uren gym gegeven kunnen worden.
Wij bieden arbeidsvoorwaarden conform de CAO Primair Onderwijs.
 

Per 4 september 2017 is Integraal KindCentrum De Eigen Wijs gestart in Wormer. Onder het motto ´Je bent goed zoals je bent´, ondersteunen wij kinderen bij het ontdekken en ontwikkelen van hun talenten, zodat zij de toekomst kunnen uitvinden.
Wij gaan uit van gepersonaliseerd leren en geven ruimte aan de ontwikkeling van talenten. Wij sluiten aan bij het bioritme van kinderen en bewegen is een wezenlijk onderdeel van elke schooldag. Aandacht voor bioritme en bewegen draagt bij aan optimale sociale, fysieke en cognitieve ontwikkeling van kinderen.
Wij werken vanuit stamgroepen en bieden instructie aan op het niveau en de manier die past bij ieder kind. In ons integraal kindcentrum worden leerkrachten en pedagogische medewerkers coaches genoemd.
Op De Eigen Wijs:
– gaan basisonderwijs en kinderopvang hand in hand
– is gepersonaliseerd leren het uitgangspunt
– is veel ruimte en aandacht voor ontwikkeling van talent
– volgt het schoolprogramma het bioritme van kinderen
– is beweging een voorwaarde voor een geslaagde schooldag, ook buiten de gymlessen

Laatste vacatures

Nieuwsbrief
Ontvang regelmatig updates over de ontwikkelingen in de onderwijs wereld.