Selecteer uw onderwijssector om de resultaten te filteren
◄ Terug naar overzicht
Advertentie ruimte
Conrector mavo/havo
Dienstverband
tijdelijk, vast
Toegevoegd op
9 november 2018
Eind Datum
29 november 2018
Functie naam
Conrector
Niveau
HBO
Aantal uur per week
1,0 fte
Provincie
Zuid-Holland
Plaats
Den Haag
Aanvang functie
01-04-2019
Loon indicatie
13
Organisatie
Haags Montessori Lyceum
Website

Haags Montessori Lyceum uit Den Haag zoekt een Conrector mavo/havo per 01-04-2019

Het Haags Montessori Lyceum (HML) maakt onderdeel uit van de Stichting VO Haaglanden en is gelegen in het Benoordenhout. Het HML leidt op voor mavo, havo, atheneum en gymnasium. Vanaf het schooljaar 2016-2017 staat gepersonaliseerd leren centraal. Leerlingen
werken op hun eigen leerlijn en elke leerling heeft een coach. Daarnaast is er onderscheid tussen instructietijd (docentgestuurd) en begeleidingstijd (taakgestuurd).
Het Haags Montessori Lyceum zoekt per 1 april 2019 een 
 
CONRECTOR mavo/havo
Voor 1,0 fte

Profiel
 
Het HML is op zoek naar een leider die kan bouwen, borgen en begrenzen in een groeiende school.
 
De nieuwe conrector schuift aan bij de rector en plaatsvervangend rector in het directieteam. Daarbij is het de bedoeling dat de conrector het gezicht en de trekker wordt van onze nieuwe mavo/havo-locatie aan de Neuhuyskade 40.
 
Zij/hij geeft hier leiding aan de kernteams die dicht om ieder leerjaar heen staan en die samen zowel het onderwijs als de begeleiding van maximaal 400 leerlingen verzorgen. Komend schooljaar start de mavo/havo-locatie met maximaal 100 brugklasleerlingen.
 
Binnen de montessoriwerkwijze ontwikkelen en ontwerpen de kernteams samen met de conrector projectonderwijs waarbij praktijk en theorie aan elkaar verbonden worden. Hiervoor is het opbouwen en inzetten van een relevant netwerk noodzakelijk. Het gaat hierbij
om experts uit het bedrijfsleven, contacten met MBO- en HBO- opleidingen en het actief inzetten van ouders en studenten. Dit is een van de kerntaken van de nieuwe conrector.
 
Wij zijn op zoek naar een conrector die opereert vanuit het gezamenlijk belang en daarbij open oog en oor heeft voor individuele kwaliteiten en behoeften zowel waar het collega’s als leerlingen en ouders betreft. Onze conrector kan vanzelfsprekend optreden
als het gezicht van onze nieuwe locatie, maar geeft tegelijkertijd waar mogelijk ruimte aan de teamleden om zelfstandig en gezamenlijk beleid te vormen en uit te voeren. 
 
Naast de specifieke rol en bijbehorende taken zal de conrector een aantal algemene directiezaken onder haar/zijn hoede krijgen. Het eerste jaar hoort hier ook het leiden van een team bovenbouw bij. Het HML is op zoek naar een gedreven en integere leidinggevende
van vlees en bloed die voorleven en reflectie hoog in het vaandel heeft staan, haar/zijn ervaring durft in te zetten in een nieuwe setting en bereid is om samen te leren met vallen en opstaan.
 
Opleiding en Competenties
 
Beschikt over een HBO-master of is academisch opgeleid.
Heeft ervaring als leidinggevende in het onderwijs.
Heeft aantoonbaar affiniteit met mavo:  kennis van en inzicht in de ontwikkelingen binnen het mavo-onderwijs ook in relatie tot maatschappelijke ontwikkelingen.
Beschikt over kennis van de zorgstructuren in het onderwijs.
Is staat om met financiën en formatie om te gaan of bereid dit te leren.
 

 
 

Inschaling

Bij deze beknopte profielschets behoort een volledige functiebeschrijving en –waardering conform FUWA-VO: schaal 13, tijdelijk met uitzicht op vast na 1 jaar.
 

Het Haags Montessori Lyceum heeft een heterogene onderbouw, d.w.z. dat leerlingen op drie niveau's werken en ook van niveau kunnen wisselen. Vanaf het schooljaar 2016-2017 starten we met een homogene vwo-kern+klas In de bovenbouw is er één mavo 3- en één mavo 4-groep, de andere leerlingen volgen vwo (evt. gymnasium) of havo.
De leerlingen nemen veel eigen verantwoordelijkheid voor de voortgang van hun studie. Er is sprake van tempodifferentiatie. Eigen initiatief van leerlingen om andere studiemethoden te vinden wordt beloond. De docent zorgt voor orde in de klas en werkt binnen de klas met kleine groepen en met individuele leerlingen.

Laatste vacatures

Nieuwsbrief
Ontvang regelmatig updates over de ontwikkelingen in de onderwijs wereld.