Selecteer uw onderwijssector om de resultaten te filteren
◄ Terug naar overzicht
Advertentie ruimte
Controller
Functie naam
Controller
Toegevoegd op
14 november 2018
Eind Datum
25 november 2018
Niveau
HBO
Aantal uur per week
0,8 - 1
Provincie
flevoland
Plaats
Almere
Aanvang functie
z.s.m.
Organisatie
Almeerse Scholen Groep - Bedrijfsbureau
Website

Almeerse Scholen Groep – Bedrijfsbureau uit Almere zoekt een Controller per z.s.m.

De Almeerse Scholen Groep (ASG) zoekt voor het bedrijfsbureau een financieel professional met een hoog ontwikkelpotentieel, die kan meegroeien in de ontwikkelingen van ASG.
Zie jij meerwaarde in het werken in een grote onderwijsorganisatie? Ken je de financiële en niet-financiële kaders en weet je aan welke ontwikkelingen die onderhevig zijn? Ben je in staat om als adviseur onafhankelijk te manoeuvreren in een dynamische omgeving?
Ben je ijzersterk in de communicatie op het gebied van financiën? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Controller
wtf 0,8 – 1

De controller functioneert binnen het team Control en is direct aan het College van Bestuur van ASG verbonden.
Het Bedrijfsbureau ontwikkelt zich tot servicebureau voor de organisatie. De eenheid Control bevindt zich in een transitiefase van financial naar business control. Je krijgt energie van deze ontwikkelingen en bent bereid daaraan een stevige bijdrage te leveren.
De functie van controller binnen ASG biedt veel ruimte voor initiatief en professionaliteit.
De controller verzorgt de financieel-economische advisering en waarborgt de kwaliteit van de planning & control producten. Daarnaast begeleidt de controller de totstandkoming van financiële beleidsstukken ‘van kop tot staart’ en ondersteunt een aantal scholen
en het College van Bestuur met scherpe analyses, adviezen en gedegen kennis van de onderwijs financiën.
Je verzorgt in samenwerking met de scholen begrotingen en kwartaalrapportages, draagt bij aan de concernbegroting en het jaarverslag, levert een bijdrage aan de ontwikkeling van AO/IC en risicomanagement, en draagt bij aan inzichtelijke besluitvorming over
financieel-economische vraagstukken.
Het is een uitdagende en verantwoordelijke functie die is gericht op het adviseren aan en beheersen van het voortgezet onderwijs van de Almeerse Scholen Groep.

 

De ideale kandidaat beschikt over:
• een afgeronde financieel economische of bedrijfskundige opleiding op hbo of academisch niveau, eventueel aangevuld met vakopleidingen gericht op de controlfunctie.
• generalistische kennis van management en anderzijds specialistische kennis van financial management en control. Uiteraard ben je bekend met de laatste trends en ontwikkelingen binnen je vakgebied.
• ervaring in een vergelijkbare functie op concernniveau.
• het vermogen om verbale en schriftelijke toelichting te geven op financiële informatie.
• het vermogen om gemakkelijk met iedereen binnen ASG te communiceren. Blijft effectief functioneren ook als er sprake is van hoge werkdruk en piekbelasting.
• belangrijke competenties: resultaatgerichtheid, samenwerken, zelf startend vermogen, creativiteit, vasthoudendheid en analytisch vermogen.
• affiniteit met onderwijs, kennis van onderwijs (PO en VO) is een pré.

Organisatie
De Almeerse Scholen Groep bestuurt 40 basisscholen, twee scholen voor speciaal basisonderwijs (SBO) en acht scholen voor voortgezet onderwijs in Almere. Er wordt gewerkt vanuit één ondersteunend bedrijfsbureau.
ASG is één van de grootste werkgevers in Flevoland.
Enkele getallen:
circa 21.000 leerlingen: 11.100 in het primair onderwijs en 10.000 in het voortgezet onderwijs. Omzet ca. € 150 mln.
Bij ASG werken 2.300 mensen.

 

De controllerfunctie wordt gehonoreerd conform de zwaarte van de functie en het functiehuis van ASG. De cao VO is van toepassing.
De organisatie heeft aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een goede pensioenregeling, 7,4 % eindejaarsuitkering, flexibiliteit in werktijd (waaronder parttime werken, schoolvakanties vrij) en een ruime verlofregeling.
ASG heeft een fijn werkklimaat en een breed aanbod aan ontwikkel- en opleidingsmogelijkheden.
ASG is goed bereikbaar, zowel met openbaar vervoer als met eigen vervoer.
ASG biedt een tijdelijk dienstverband voor één jaar met uitzicht op een verlenging voor onbepaalde tijd.
Aan nieuw aan te stellen medewerkers vraagt ASG een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag).

 

Almeerse Scholen Groep
De Almeerse Scholen Groep staat voor goed en divers onderwijs voor ieder kind tussen de 4 en 18 jaar. Ieder kind is anders, leert anders en ontwikkelt zich op een eigen manier. Door onze kwaliteit en diversiteit kunnen wij kinderen de basis- of middelbare school bieden die bij hem of haar past.
De Almeerse Scholen Groep is het onderwijsbestuur van 40 basisscholen, twee scholen voor speciaal basisonderwijs (SBO) en acht scholen in het voortgezet onderwijs in Almere. Deze scholen werken nauw met elkaar samen.
Als een van de grootste werkgevers van Flevoland hebben wij onze medewerkers veel te bieden.
Informatie over de Almeerse Scholen Groep: http://asg.asg-almere.nl/.

Laatste vacatures

Nieuwsbrief
Ontvang regelmatig updates over de ontwikkelingen in de onderwijs wereld.