Selecteer uw onderwijssector om de resultaten te filteren
◄ Terug naar overzicht
Advertentie ruimte
Creatieve docent wiskunde met reken-affiniteit
Dienstverband
tijdelijk, vast
Toegevoegd op
14 april 2019
Eind Datum
3 mei 2019
Functie naam
Wiskunde
Niveau
HBO
Aantal uur per week
0,4 - 0,5 fte
Provincie
Noord-Holland
Plaats
Amsterdam
Aanvang functie
01-08-2019
Loon indicatie
LB of LC
Organisatie
IVKO
Website

Wiskunde docent gezocht met talent voor ontwerpen, affiniteit met rekenen en zin in co-teaching

Gezocht: een creatieve tweedegraads docent wiskunde die het leuk vindt het wiskundeprogramma samen met collega’s zo te ontwerpen dat het zo goed mogelijk aansluit bij de behoeften van de kunstzinnige leerlingen van het IVKO. Het rekenonderwijs integreren
we in 2019/2020 binnen het wiskunde-programma, en we onderzoeken steeds of we activerende (digitale) werkvormen kunnen inzetten om de wiskunde tot leven te wekken.

Je geeft les aan drie of vier brugklassen. De brugklassen beslaan de eerste twee jaar en zijn gemengd havo-mavo-niveau. Per klas zijn er twee blokuren van in totaal 80 minuten waarin zowel wiskunde als rekenen aan bod komen. 

 

Je staat open voor co-teaching waarbij je samen met een of twee collega’s een grotere groep leerlingen bedient en onderwijs op maat kunt leveren. Goede samenwerkingsvaardigheden zijn dus een pre.

Je hebt er ook plezier in leerlingen te begeleiden die moeite hebben met wiskunde, of denken dat ze dat hebben. Je hebt een ‘growth mindset’ en werkt vanuit dit paradigma. Je kunt goed differentieren en kunt de stof op meerdere manieren  uitleggen. Je werkt
leerlinggericht en bent pedagogisch sterk. Je kunt uit de voeten met digitale lesmethoden (vb. Studyflow). 

Je hebt een tweedegraads opleiding afgerond. Je bent bekend met de methode Getal en Ruimte, maar bent ook niet bang om hiervan af te wijken als dat tot meer leerrendement leidt. 
 

Uitstekende mogelijkheden tot professionalisering, een warm team dat op gelijkwaardige voet met elkaar omgaat en begeleiding door ervaren collega’s.

Het IVKO is een kunstvakschool voor mavo en havo met zo’n 470 leerlingen. Sinds het ontstaan in 1962 is leren van en door kunst het uitgangspunt. Kunstvakken staan daarom centraal in het onderwijs. De leerlingen worden gestimuleerd hun individuele talenten te ontplooien en zich verder te ontwikkelen. In een breed cultureel en kunstzinnig programma komen alle disciplines niet alleen in de lessen, maar ook in buitenschoolse activiteiten verzorgd door professionals, aan bod. Dit vormt de basis van de vakschool en maakt het IVKO bijzonder en onderscheidend in Amsterdam en omstreken.

Naast kunstvakschool is het IVKO ook een montessorischool. De leerlingen worden gestimuleerd zelfstandig te werken en verantwoordelijkheid te nemen voor hun eigen leerproces. Daartoe worden de talen en de zaakvakken aangeboden in open leerdomeinen dit biedt leerlingen de ruimte om keuzes te maken in dat eigen leerproces.

Het IVKO is een opleidingsschool (NOA) en is lid van de Vereniging Cultuur Profielscholen. Het IVKO maakt deel uit van de Montessori Scholengemeenschap Amsterdam (MSA), een scholengroep met vier scholen en zes locaties. Samen tellen deze scholen zo’n 4.000 leerlingen. Binnen de MSA-scholen zijn het onderwijs en de organisatie gebaseerd op het gedachtegoed van Maria Montessori: ‘Help mij het zelf te doen, vrijheid in gebondenheid en de school als leef – en leergemeenschap.’

 

Laatste vacatures

Nieuwsbrief
Ontvang regelmatig updates over de ontwikkelingen in de onderwijs wereld.