Selecteer uw onderwijssector om de resultaten te filteren
◄ Terug naar overzicht
Advertentie ruimte
Directeur PO
Dienstverband
tijdelijk, vast
Toegevoegd op
19 juni 2019
Eind Datum
3 juli 2019
Functie naam
Directeur PO
Niveau
HBO
Aantal uur per week
0,8 - 1,0
Provincie
groningen
Plaats
Groningen
Aanvang functie
Met ingang van het nieuwe schooljaar
Loon indicatie
DC cao PO
Organisatie
Openbaar Onderwijs Groningen (PO)
Website

Directeur openbare daltonschool Karrepad

Obs Karrepad is een openbare daltonschool gelegen in de Korrewegwijk. De school telt circa 500 leerlingen, verdeeld over 22 groepen en drie gebouwen rondom het schoolplein. Het schoolteam bestaat uit 45 personeelsleden (leerkrachten en ondersteunend personeel).
De populatie van de school wordt gevormd door een gemêleerd publiek, van kansarm tot hoogbegaafd en vormt daarmee een mooie afspiegeling van de samenleving. Karrepad is een actieve school met focus op onderwijsvernieuwingen als digitale geletterdheid, Engels,
kunst & cultuur en wetenschap & techniek in combinatie met duurzaamheidsthema’s. Daarnaast is er continue aandacht voor dalton en het primaire proces.
Binnen een goed pedagogisch klimaat wordt gestreefd naar optimale ontwikkeling van kinderen. Belangrijk onderdeel daarbij is de professionele houding van het onderwijsteam en het scheppen van goede onderwijsvoorwaarden.
 
Openbaar Onderwijs Groningen wordt gevormd door 2.100 medewerkers en 16.000 leerlingen. Het College van Bestuur bestaat uit een voorzitter en een (interim) lid. Het College fungeert als bevoegd gezag en bestuurt de scholen, ontwikkelt strategisch beleid en
stelt de strategische doelstellingen vast. 
 
Functie
Vanwege het vertrek van de huidige directeur zijn wij op zoek naar een verbindende en onderwijskundige directeur.

Plaats in de organisatie
De directeur is verantwoordelijk voor de dagelijkse leiding en voortgang op Karrepad. U stuurt samen met de locatieleider de school aan zowel op onderwijsinhoudelijk als organisatorisch gebied. Daarbij ligt de focus op de kwaliteit van het onderwijs en goede
leerprestaties zowel op de basisvakken als op de breedte van het onderwijs. U neemt daarbij het hele team mee.
Daarnaast bent  u mede verantwoordelijk voor beleidsontwikkeling en –implementatie. U wordt hierbij indien nodig ondersteund en gefaciliteerd door collega’s van het bedrijfsbureau. Als directeur maakt u deel uit van het Strategisch Beraad Primair Onderwijs
bestaande uit de directeuren PO en rectoren VO. U legt verantwoording af aan het College van Bestuur van Openbaar Onderwijs Groningen.

Resultaatgebieden

 • U bent als directeur verantwoordelijk voor de onderwijskwaliteit van Karrepad. Onderwijskundige ontwikkelingen vertaalt u naar het strategisch bestuursbeleid en vice versa.
 • Als schoolleider profileert u de school en weet u op verbindende wijze de samenwerking te creëren tussen zowel de interne als de externe samenwerkingsverbanden. Uw leiderschapsstijl past bij het karakter van de school en leidt tot verbinding en onderwijskundige
  (door)ontwikkeling.
 • U bent verantwoordelijk voor de ontwikkeling van het personeel en de bedrijfsvoering in de school.
 • U participeert in het team van directeuren en rectoren van Openbaar Onderwijs Groningen en u levert daaraan een actieve bijdrage.
 • U voert overleg met de medezeggenschapsraad van de school en u draagt zorg voor een goede samenwerking. 

 
 
Functie-eisen
We zijn op zoek naar een directeur die vanuit zijn of haar persoonlijkheid op natuurlijke wijze verbinding tot stand kan brengen in en buiten de school. U herkent zichzelf in het volgende:

 • een afgeronde algemene schoolleidersopleiding en leidinggevende ervaring in het primair onderwijs;
 • u bent in het bezit van het Daltoncertificaat of bereid deze te behalen;
 • ruime ervaring in het onderwijs en een duidelijke visie op onderwijs(kwaliteit) en organisatie van het        onderwijs;
 • ervaring met integraal management (HRM, financiën);
 • u bent bereid u voor een aantal jaren te committeren aan deze functie. 

  Persoonsprofiel

 • U heeft oog voor nieuwe ontwikkelingen en bent bereid daar samen met het team invulling aan te geven binnen de school.
 • U beschikt over uitstekende communicatieve en sociale vaardigheden: u bent open, zichtbaar en toegankelijk, u kunt goed luisteren.
 • U durft beslissingen te nemen.
 • U vindt het een uitdaging om met een gemêleerde schoolbevolking het beste uit de kinderen te halen zowel op sociaal als cognitief gebied.
 • U bent een mensgerichte teambuilder en beschikt over organisatiesensitiviteit.

Informatie en salaris
Het betreft een tijdelijke vacature voor een jaar met uitzicht op een vaste aanstelling.
Deze functie is gewaardeerd op schaal DC van de geldende CAO PO. Het bruto maandsalaris bedraagt maximaal  € 5.350,– bij een volledige aanstelling.
 

Kies je voor Openbaar Onderwijs Groningen, dan kies je voor de leerling. Bij ons worden leerlingen gezien en krijgen zij ruimte om hun talenten te ontwikkelen. Wij geven hen de basis voor de toekomst en doen dit met elkaar. Samen zijn we ‘Sterk in leren!’
 
Vanuit de kernwaarden lef, focus en vertrouwen geven wij vorm aan de inhoud van het onderwijs.
Waarbij je als medewerker durft te kiezen voor kwaliteit en eigenaarschap. Dat je hierbij oog hebt voor je eigen ontwikkeling, stimuleren wij met een uiteenlopend aanbod aan trainingen en opleidingsmogelijkheden.

Laatste vacatures

Nieuwsbrief
Ontvang regelmatig updates over de ontwikkelingen in de onderwijs wereld.