Selecteer uw onderwijssector om de resultaten te filteren
◄ Terug naar overzicht
Advertentie ruimte
Directeur/Schoolleider
Dienstverband
Toegevoegd op
14 februari 2020
Eind Datum
9 maart 2020
Functie naam
Directeur PO
Niveau
HBO
Aantal uur per week
0,7-1,0 fte
Plaats
Pijnacker
Aanvang functie
z.s.m.
Organisatie
De Bonte Tol
Website

Directeur/Schoolleider PO

Onze school
O.B.S. De Bonte Tol is een kleurrijke school waar je mag zijn wie je bent. Kinderen worden voorbereid op een maatschappij waarin zelfkennis, zelfstandigheid, over (lands-)grenzen heen kijken, samenwerken en écht contact kunnen maken, belangrijker zijn dan ooit.
Onze lessen stemmen wij af op de onderwijsbehoeften van ieder kind. Het uitgangspunt is dat er vertrouwen is dat wij samen, met de kinderen en de ouders/verzorgers, het beste uit het kind halen. O.B.S. De Bonte Tol heeft een enthousiast team van 25 teamleden
en ruim 200 leerlingen. Leerlingen gaan er graag naar school en er werkt een zeer betrokken team dat zich met veel energie, vakmanschap en enthousiasme inzet voor de kinderen en elkaar.  Belangrijke pijlers binnen de school zijn: Expertise school voor leerlingen
met specifieke ondersteuningsbehoefte, International Primary Curriculum  (IPC), werken op basis van Agile, Transactionele Analyse voor kinderen.
Wie zoeken wij?
Het bestuur van de Scholengroep Holland is samen met de MR, team, leerlingen en ouders op zoek naar een directeur voor 0,7-1 fte. De algehele leiding van de school en de verantwoordelijkheid voor de dagelijkse gang van zaken liggen bij de directeur. Hij/zij
wordt ondersteund door drie specialisten en een intern begeleider (middenkader). Naast de groepsleerkrachten bestaat het team uit vakleerkrachten, onderwijsassistenten, leraarondersteuners en een administratief medewerker. We zoeken iemand die ruime ervaring
heeft in het onderwijs, die een duidelijke visie op onderwijs en de uitdagingen waar het onderwijs voor staat heeft, oog heeft voor het goede onderwijs op de school en ook durft te vernieuwen.
De directeur die wij zoeken:

 • heeft een onderwijsbevoegdheid en heeft de opleiding tot schoolleider met succes afgerond of is nog bezig.  
 • is bereikbaar, aanspreekbaar en zichtbaar en kan een goede relatie aangaan met teamleden, leerlingen, ouders/verzorgers en collega-directeuren en externen. Weet een prettige sfeer te creëren.
 • is standvastig, durft keuzes te maken en beslissingen te nemen en kan doorpakken, zodat de ontwikkelingen ook daadwerkelijk worden geborgd.
 • kan op enthousiaste en ondernemende wijze de school profileren in de gemeente Pijnacker-Nootdorp en de samenwerking met Kindercentrum Ziezoo versterken.
 • is empathisch, positief, representatief en kan goed communiceren, zowel intern als extern;
 • is een daadkrachtige directeur die het beste onderwijs nastreeft voor leerlingen;
 • geeft ruimte en vertrouwen aan het team, maar kan ook grenzen stellen;
 • kan een efficiënte administratie voeren en plannen en organiseren is op zijn/haar lijf geschreven.
 • kan de school vertegenwoordigen binnen de Scholengroep Holland met oog voor de balans tussen schoolbelang en het belang van de Scholengroep.

Wij bieden
Je krijgt meteen een aanstelling voor onbepaalde tijd, omdat wij vertrouwen op een toekomst samen. Het betreft een functie voor 0,7-1 fte voor directeur, schaal DB conform cao primair onderwijs. In deze procedure zal gelijktijdig intern en extern worden geworven.
Het voornemen is om de directeur zo spoedig mogelijk te laten starten. De directeur zal nauw samenwerken met de schooldirecteuren van Scholengroep Holland en de bestuurder.

Interesse
Als deze vacature je aanspreekt zien we graag jouw reactie tegemoet. Motivatie met CV kun je mailen naar
solliciteren@scholengroepholland.nl of via de website www.werkenbijscholengroepholland.nl. Voor meer informatie over de functie kun je bellen met Caroline Vos, adviseur HR. Bereikbaar op telefoonnummer
06-38 25 53 35. . Het overleggen van een Verklaring Omtrent het Gedrag maakt onderdeel uit van de aanstellingsprocedure.
De eerste gespreksronde is gepland op woensdag 18 maart 2020 en een tweede gespreksronde op woensdag 25 maart 2020, graag verzoeken we je om hier alvast rekening mee te houden in de agenda. Meer informatie over Scholengroep Holland kun je vinden op
www.scholengroepholland.nl
We zien je reactie graag uiterlijk 9 maart 2020 tegemoet.
 

De Bonte Tol is een IPC-school in Pijnacker met een eigentijds curriculum waarin (inzicht in) leren en zelfstandigheid centraal staan, leerlingen aan hun zelfvertrouwen werken en hun eigen talenten ontdekken. Wij zijn een middelgrote school met ruim 200 leerlingen en een enthousiast, samenwerkend en lerend team.
Zelfstandig werken, ontleend aan de Daltonmethode, is de basiswerkvorm van ons onderwijs. De kinderen werken anderhalf uur per dag zelfstandig aan hun weektaak waarbij zij hun opgegeven werk goed leren plannen.
 
De kinderen werken zelfstandig en op eigen niveau, leren keuzes maken, werken samen, leren zich presenteren en verantwoording te nemen. Ze hebben de mogelijkheid om hun kwaliteiten te ontwikkelen en hun niveau te verhogen.
Ieder kind wil graag zelfstandig zijn. Op De Bonte Tol:

 • zijn de kinderen medeverantwoordelijk  voor het gebouw, hun spullen en de omgang met elkaar
 • hebben de kinderen klassendienst
 • denken de kinderen mee in het leerlingpanel

  Laatste vacatures

  Nieuwsbrief
  Ontvang regelmatig updates over de ontwikkelingen in de onderwijs wereld.