Selecteer uw onderwijssector om de resultaten te filteren
◄ Terug naar overzicht
Advertentie ruimte
Docent beeldende vorming / bte / media & design
Dienstverband
Tijdelijk
Toegevoegd op
16 november 2020
Eind Datum
13 december 2020
Functie naam
Beeldende Vorming
Niveau
HBO
Aantal uur per week
0,7
Provincie
Zuid-Holland
Plaats
Spijkenisse
Aanvang functie
01-02-2021
Loon indicatie
schaal LB
Organisatie
Penta Scala Rietvelden
Website

Penta Scala Rietvelden uit Spijkenisse zoekt een Docent beeldende vorming / bte / media & design per 01-02-2021

Wil jij ook jonge mensen begeleiden in het proces van volwassen worden én ben je een enthousiaste  docent beeldende vorming / bte / media & design, dan zijn wij op zoek naar jou!
 
Wegens het zwangerschaps-/bevallingsverlof een van onze docenten beeldende vorming / bte / media & design ontstaat
met ingang van 1 februari a.s. tot einde schooljaar een vacature voor ongeveer 0,7 fte.
 
Wie zijn wij?
Wij zijn een enthousiast, betrokken en collegiaal team dat werkzaam is op de vestiging Rietvelden van Penta college Scala in Spijkenisse (gemeente Nissewaard).
Onze kernwaarden zijn kennis en kunde op niveau, jezelf in brede zin leren kennen en iets betekenen voor een ander.
Op Scala Rietvelden werken we met een flexrooster. Dit betekent dat we werken met lessen van 80 minuten en in de ochtend en middag met flexuren van 40 minuten. Zo hebben we voldoende tijd om tijdens en naast de lessen te begeleiden, doelgericht te werken, het
leerproces van de leerlingen te monitoren en gerichte feedback te geven. Leerlingen schrijven zich in voor de flexuren of worden uitgenodigd voor extra begeleiding.
 
We zijn bij voorkeur op zoek naar bevoegde kandidaten met ervaring in de (voor-)examenklassen van de mavo.
 
De inhoud van de functie
Het verzorgen van lessen beeldende vorming en media & design met name in de onderbouw van de mavo en havo en het examenvak bte in 3 en 4 mavo.
 
Dit zijn jouw kwaliteiten
Je bent:

  • een enthousiaste en ondernemende  docent beeldende vorming die inhoudelijke en vakdidactische vaardigheden combineert met een goed kennisniveau
  • een docent die tijdens zijn lessen doelgericht werkt, het leerproces van de leerlingen monitort  d.m.v. formatieve toetsen en gerichte feedback geeft en naar aanleiding daarvan differentieert
  • een docent die goed is in samenwerken in zowel team- als in vakgroepsverband en andere samenwerkingsvormen
  • een docent die in een lerende organisatie met en van elkaar wil leren en die ontwikkeling centraal stelt
  • een docent die in de pedagogische relatie met de leerlingen de rol van gids en rolmodel kan vervullen
  • een docent die betrokken is bij de school als christelijke instelling

 
Wat bieden wij?
We bieden een uitdagende en afwisselende functie in een school waar teamgeest samengaat met een grote mate van individuele verantwoordelijkheid. Inschaling en overige arbeidsvoorwaarden zijn conform cao VO.
 
Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met mevrouw T. Kuller van Scala Rietvelden, telefoonnummer 0181-616722.
 

Scholengroep Penta
Penta is een scholengroep voor christelijk voortgezet onderwijs in het gebied Voorne-Putten/Rozenburg/Hoogvliet. Met een omvang van bijna 4600 leerlingen en circa 500 medewerkers is Penta een grote scholengroep met veel mogelijkheden. Penta is decentraal georganiseerd. Dit betekent dat er op elk van de acht scholen een kleinschalige leer- en werkomgeving wordt geboden, waar docenten en leerlingen elkaar kennen. Deze decentrale organisatie en de grote betrokkenheid van de medewerkers bieden bij uitstek ruimte voor veiligheid en individuele talentontplooiing.
Niet alleen de ruimte voor eigenheid verbindt de scholen van Penta. Hetzelfde geldt voor de geografie. Alle scholen bevinden zich op en rond het eiland Voorne-Putten, wat Penta tot een regionale voorziening
maakt. En natuurlijk is er de verbinding in onze christelijke identiteit.
 
Acht vestigingen
Penta bestaat vanaf 1 augustus 2020  uit acht vestigingen voor christelijk voortgezet onderwijs. De scholen staan in Spijkenisse, Hellevoetsluis, Brielle, Rotterdam-Rozenburg en Rotterdam-Hoogvliet. Penta is een organisatie met een breed onderwijsaanbod, van vmbo tot gymnasium. Al onze vestigingen, ook de grote, hebben we naar 'de menselijke maat' georganiseerd. Hierdoor kennen docenten en leerlingen elkaar en dat vormt een belangrijke voorwaarde om je op school thuis te voelen.

Ontwikkeling
Ons onderwijs is ondernemend, uitdagend en gericht op leren en ontwikkelen. Naast een stevig basisprogramma is er veel ruimte voor de ontwikkeling van talent en vorming van de hele mens. 
Natuurlijk hechten we als scholengroep grote waarde aan het begeleiden van leerlingen naar een goede kwalificatie. Een diploma geeft leerlingen een goede basis voor hun verdere vervolgstudie. Ouders,
leerlingen en andere belanghebbenden mogen dit van ons als onderwijsinstelling verwachten.
Socialisatie en persoonsvorming zijn echter net zo belangrijk voor leerlingen om straks goed te kunnen functioneren in een steeds veranderende samenleving. Penta heeft daarom aandacht voor de
brede vorming van de leerling.

Maatwerk
Voor leerlingen willen we zoveel mogelijk  maatwerk leveren. Onder ‘maatwerk’ verstaan wij dat de leerling centraal staat en ons aanbod in educatie, begeleiding en zorg op die individuele leerling toegesneden wordt. Dit vergt nogal wat van onze scholen en onze medewerkers: denken en werken buiten de reguliere lijntjes, vernieuwing en vooral veel creativiteit.
Voorbeelden van maatwerk zoals dat nu al wordt vormgegeven op de scholen, zijn versnelde leerroutes, andere werkvormen, autonomie-ondersteunend onderwijs, regieversterkend werken en flextralessen.
 
Lerende organisatie 
Wij willen een lerende organisatie zijn met een professionele cultuur. De mogelijkheid daartoe begint bij de individuele medewerker: de professional in het onderwijs. In die professional investeren wij dan
ook graag. Onze medewerkers kunnen zich blijven ontwikkelen. Naar eigen inzicht en behoefte, maar ook aansluitend bij de ambities en de uitdagingen van de school.
 

Laatste vacatures

Nieuwsbrief
Ontvang regelmatig updates over de ontwikkelingen in de onderwijs wereld.