Selecteer uw onderwijssector om de resultaten te filteren
◄ Terug naar overzicht
Advertentie ruimte
docent beeldende vorming/ kunstgeschiedenis
Functie naam
Beeldende Vorming
Toegevoegd op
20 juni 2019
Eind Datum
25 juli 2019
Niveau
HBO
Aantal uur per week
0.5
Dienstverband
tijdelijk
Provincie
Noord-Holland
Plaats
Haarlem
Aanvang functie
1 augustus 2019
Loon indicatie
LB
Organisatie
Rudolf Steiner College
Website

Rudolf Steiner College uit Haarlem zoekt een docent beeldende vorming/ kunstgeschiedenis per 1 augustus 2019

In verband met ziekte van een collega, zoeken wij voor de start van het schooljaar een docent beeldende vorming eb kunstgeschiedenis. De lessen beeldende vorming zijn in klas 7 en 8  (leerjaar 1 en 2 in het voortgezet vrijeschoolonderwijs) en klas 9HV
(leerjaar 3).
Daarnaast bestaat de vacature ook uit periodes: dat zijn korte cursussen van drie weken, waarin je elke ochtend van die drie weken, van half negen tot tien, met de klas een reis maakt door een bepaald tijdvak van de kunstgeschiedenis.

 

Wij werken zonder methode bij het vak beeldend en kunstgeschiedenis.
Er ligt wel materiaal van collega’s dat je erbij kunt gebruiken. Daarnaast wordt er verwacht dat je zelf materiaal ontwikkelt, om optimaal aan te kunnen sluiten bij de leerlingen die jij op dat moment voor je hebt.
Ervaring met, of kennis van het vrijeschoolonderwijs wordt bijzonder op prijs gesteld.

De naam van onze school verraadt zijn identiteit: we zijn een vrije school.
Vrije scholen zijn geënt op het gedachtengoed van Rudolf Steiner. Hij formuleerde vanuit zijn visie op de mens, pedagogische en didactische aanwijzingen en spoorde leraren aan deze voor hun eigen situatie in te vullen en aan te passen.
Dat doen we in de vrije scholen nog steeds: we zoeken naar een goede combinatie van traditionele en eigentijdse elementen, die samen zorgen voor de ontplooiing van zowel onze leerlingen, als die van onze medewerkers.
Ons onderwijs is verdeeld in periodes en vaklessen. Een aantal vakken wordt alleen in periodes gegeven. Een periode kan je zien als een intensieve cursus, die drie werken lang, elke ochtend wordt aangeboden. De docent werkt in zo'n periode rond een thema, vaak zonder boek en speelt in op de vraag van de groep.
De vaklessen zijn meer zoals in het reguliere onderwijs. In de lestabel van onze school staan ook ambachtsvakken en er is veel aandacht voor creativiteit. Eén van onze uitgangspunten in ons onderwijs is dat we zorgen voor de ontwikkeling van het hele kind: met hoofd, hart en handen.
Meer informatie over ons onderwijs en achtergronden kan je vinden op onze website.

Laatste vacatures

Nieuwsbrief
Ontvang regelmatig updates over de ontwikkelingen in de onderwijs wereld.