Selecteer uw onderwijssector om de resultaten te filteren
◄ Terug naar overzicht
Advertentie ruimte
Docent Chemie Biochemie
Dienstverband
Toegevoegd op
5 oktober 2020
Eind Datum
6 november 2020
Functie naam
Chemie
Niveau
HBO
Aantal uur per week
1,0000
Provincie
Zuid-Holland
Plaats
Leiden
Aanvang functie
29-09-2020
Organisatie
mboRijnland
Website

mboRijnland uit Leiden zoekt een Docent Chemie Biochemie per 29-09-2020

Voor de uitbreiding van het onderwijsteam zijn we op zoek naar een enthousiaste collega met een hart voor onderwijs en relevante werkervaring in het laboratorium, bij voorkeur in de chemie of biochemie. Ben jij onze nieuwe collega die het hart van onze studenten weet te raken? Heb je relevante ervaring? Dan zijn wij waarschijnlijk op zoek naar jou!

**Ons College**

**De afdeling MLO (middelbaar laboratoriumonderwijs)**
Het MLO maakt formeel deel uit van mboRijnland, maar opereert binnen de faculteit Science & Technology (S&T) van de hogeschool Leiden en is gehuisvest in het gebouw van de hogeschool aan de Zernikedreef midden in het Bio Science park. Het MLO verzorgt de opleidingen Allround laborant, Biologisch medisch – en Chemisch-fysisch analist voor ca. 450 studenten. De opleidingen hebben een beroepsgericht curriculum. De afdeling bestaat uit een dynamisch team van 42 medewerkers onder wie 33 docenten en 5 onderwijsinstructeurs.

**De faculteit Science & Technology**
De faculteit S&T van de Hogeschool Leiden bestaat uit zes onderwijsafdelingen:
Bio-informatica, Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek, Chemie, Informatica, Centrum Bioscience en Diagnostiek (CBD) en het MLO.
Het Leiden Centre for Applied Bioscience (LCAB) is het kenniscentrum van de faculteit S&T. Hier wordt praktijkgericht onderzoek verricht waarbij toepassingen en technologieën worden ontwikkeld.
Het LCAB biedt voor zowel studenten als docenten mogelijkheden om te participeren in uitdagende onderzoeksprojecten. Hiermee levert het LCAB een bijdrage aan de kwaliteit van het onderwijs, de ontwikkeling van carrièremogelijkheden voor studenten en de kennisontwikkeling en professionalisering van docenten.

**Wat ga je doen?**

– Je bereidt lessen voor en geeft zowel klassikale als digitale lessen op het gebied van Chemie en Biochemie;
– Je begeleidt studenten in hun leerproces, op vak inhoud maar ook aan hun persoonlijke ontwikkeling;
– Je levert een bijdrage aan de ontwikkeling en afstemming van het onderwijscurriculum;
– Je geeft praktijk- en theorieonderwijs en treedt op als stagebegeleider, studieloopbaanbegeleider en examinator; 
– Je werkt continue aan je eigen vakinhoudelijke en didactische competenties. Oog voor kwaliteit hoort voor jou logischerwijs bij het werk.

**Wie zoeken we?**

– Je weet wat het betekent om als laborant of analist in de beroepspraktijk te werken;
– Met jouw student gerichte instelling weet je studenten te motiveren en te enthousiasmeren voor het vak en haalt het beste uit de student naar boven of geeft hen op het juiste moment een duwtje in de rug;
– Vanuit jouw inzicht in de beroepspraktijk weet jij een link te leggen met de theorie;
– Je beschikt over een lesbevoegdheid voor het MBO of bent bereid deze te behalen;
– Je bent enthousiast over formatieve toetsing met als doel het leerproces van de studenten te verbeteren en digitale onderwijsvormen;
– Je kunt inhoudelijk en opbouwend feedback geven en ontvangen en jouw mening uitdragen met argumenten;
– Je functioneert goed in een onderwijssituatie en in teamverband;
– Gezien onze ambitie om samen met het beroepenveld onderwijs te innoveren is een onderwijskundige achtergrond en/of ervaring in de beroepspraktijk een pre;
– Verder beschik je over een aantoonbaar HBO/WO werk- en denkniveau.

**Wat Wat bieden wij? **

Daarnaast kun je rekenen op een salaris van maximaal € 4.359 bruto per maand bij een volle werkweek (schaal LB, cao mbo). Wij bieden een tijdelijke aanstelling die wij bij gebleken geschiktheid en gelijkblijvende omstandigheden graag voortzetten. 

Bovendien is jouw ontwikkeling voor ons een prioriteit. Met de mboRijnland academie blijf je jezelf verbeteren, zowel vakinhoudelijk als persoonlijk. Onze interne en externe trainers helpen je graag het maximale uit je werk te halen. Als je extra cursussen of trainingen nodig hebt, zijn daar volop mogelijkheden voor.

**Daarnaast bieden wij:**

– 8,33% eindejaarsuitkering; 
– Bijdrage van 70% aan de pensioenpremie;
– De mogelijkheid om binnen redelijkheid je werk flexibel te plannen; 
– 31 vakantiedagen per jaar bij een fulltime aanstelling; 
– Bijdrage aan de ziektekostenverzekering, ook de aanvullende;
– Een laptop volgens onze BYOD-regeling; 
– Een aantrekkelijke vervoersregeling bestaande uit een fietsregeling en NS-businesscard;
– Ruime scholingsfaciliteiten. 

**Meer informatie?**

Vragen over de inhoud van de functie of de procedure kun je contact opnemen met Dennis Hoogervorst onderwijsmanager MLO per mail op: hoogervorst.d@hsleiden.nl of per telefoon op: 06-48133771.

**Reageren?**
 

Zie je het helemaal zitten om te starten bij mboRijnland? Solliciteer dan direct via onderstaande sollicitatiebutton , waar je je motivatie voor je reactie en CV kunt uploaden.  Reageren kan tot einddatum vacature. 

Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern gepubliceerd, waarbij interne kandidaten voorrang hebben in de selectieprocedure. 

**Na je sollicitatie **

Zijn wij net zo enthousiast als jij, dan nodigen we je graag uit voor een kennismaking. Dit eerste gesprek voer je met de onderwijsmanager  en eventueel een toekomstige collega. Zo leren we elkaar kennen en kunnen we je vertellen over onze organisatie.  

Wij werven graag zelf onze kandidaten, dus zonder hulp van werving- en selectiebureaus

Méér dan mbo
Ons motto is: méér dan mbo. Studenten leren bij ons niet alleen een beroep. Ze ontwikkelen zich ook persoonlijk en leren hun eigen weg in de samenleving te vinden. We bieden excellente leertrajecten en keuzevakken aan. Bovendien geven we naast middelbaar beroepsonderwijs ook cursus­sen en trainingen aan bedrijven en instellingen. Ook kun je bij ons terecht voor voortgezet algemeen volwassenenonderwijs (vavo). Wij geven studenten de kans om zich vanuit hun passie en interesses te ontwikkelen.
Onze studenten hebben de toekomst.

Rijnlands denken
mboRijnland verwijst ook naar het Rijnlands denken. Vakmanschap, vertrouwen en verbinding zijn waarden die daarin voorop staan. Allereerst leiden we studenten op tot echte vakmensen, iedere dag weer. We vertrouwen daarbij op hun ambities en talenten. Ook geloven we in ons eigen vakman­schap. We hebben ruim 1.700 collega’s met een schat aan ervaring en vakken­nis. Met die expertise zorgen we dat studenten zich verder ontwikkelen. Dat doen we samen met anderen. Want in verbinding kun je ontwikkelen.

Laatste vacatures

Nieuwsbrief
Ontvang regelmatig updates over de ontwikkelingen in de onderwijs wereld.