Selecteer uw onderwijssector om de resultaten te filteren
◄ Terug naar overzicht
Advertentie ruimte
Docent consumptieve techniek- 0,4 fte
Functie naam
Consumptieve Technieken
Toegevoegd op
13 juni 2019
Eind Datum
28 juni 2019
Niveau
HBO
Aantal uur per week
0,4
Provincie
Noord-Brabant
Plaats
Helmond
Aanvang functie
13-06-2019
Organisatie
Praktijkschool Helmond
Website

Praktijkschool Helmond uit Helmond zoekt een Docent consumptieve techniek- 0,4 fte per 13-06-2019

Jongeren voorbereiden op hun plaats in de maatschappij op vlak van wonen, werken en vrije tijd. Dat is de hoofddoelstelling van Praktijkschool Helmond aan de Generaal Snijdersstraat in Helmond. De school biedt gespecialiseerd onderwijs aan jongeren in de leeftijd van 12 tot en met 18 jaar. Door jongeren zoveel mogelijk in contact te brengen met praktijksituaties worden ze begeleid naar een passende plek in de maatschappij.

Het onderwijstraject op Praktijkschool Helmond bestaat uit een basisgerichte leerweg gevolgd door een beroepsgerichte leerweg. De basisgerichte leerweg begeleidt de leerlingen naar een passende plek in de maatschappij. Bij de beroepsgerichte leerweg ligt de nadruk op autonomieopbouw, versterking van het zelfvertrouwen en samenwerking met leeftijdgenoten en volwassenen, met als uiteindelijke doel: het vinden van passend werk.

De jongeren op Praktijkschool Helmond zijn aangewezen op een speciale benadering, waarbij extra begeleiding op didactisch en sociaal-emotioneel niveau centraal staat. Met de juiste begeleiding kunnen leerlingen zich ontwikkelen tot zeer gemotiveerde en doelgerichte krachten.

Een zorgteam van specialisten – twee zorgcoördinatoren en één orthopedagoog – ondersteunt de docenten in de begeleiding van de leerlingen. Dit team zorgt voor begeleiding en coaching van de jongeren en werkt daarbij nauw samen met externe partners in de zorg en hulpverlening.

Wegens vervanging van een afwezige college tot eind september is de Praktijkschool Helmond op zoek naar een docent met comsumptieve technieken (0,4 fte)
Als docent consumptieve techniek verzorg je kooklessen en sectortrainingen gericht op de uitstroomrichting horeca. Je begeleid groepen van 10 tot 14 leerlingen in het aanleren van kookvaardigheden m.b.t. zelfredzaamheid en het aanleren van vaardigheden gericht op de uitstroom horeca.
Je ben pedagogisch sterk en weet je lessen op een uitdagende manier vorm te geven voor onze doelgroep.
Wij zijn op zoek naar een pedagogisch sterke persoon, die oog en aandacht heeft voor onze leerlingen. Iemand met grote affiniteit met de doelgroep en met onderwijservaring binnen het praktijkonderwijs .

Wij vragen:
• Een gedreven collega die enthousiasme voor zijn vak uitdraagt, gericht op samenwerking in de vakgroep (teamspeler);
• Een collega die affiniteit met de doelgroep heeft (hart voor de leerlingen).

Een docent:
• Waarbij de relatie met de leerling centraal staat;
• Die in staat is een stimulerende werkomgeving te creëren en kennis/vaardigheden over te dragen aan leerlingen;
• Die door middel van differentiatie in inhoud en tempo recht doet aan de verschillen tussen leerlingen

Wij bieden:
• Een praktische taakstelling met persoonlijke ontplooiingskansen;
• Een uitdagende werkomgeving in een collegiale sfeer;
• Creatieve ruimte om ontwikkelingen te initiëren;
• benoeming in docentschaal LB

Ben jij deze persoon en ben jij een teamspeler, reageer dan voor 28 juni via de OMO-portaal.

Werken aan uw eigen toekomst en aan de toekomst van onze leerlingen. Dat doen we samen! Ons Middelbaar Onderwijs en haar scholen zien het samen zorgen voor kwalitatief hoogwaardig onderwijs als belangrijkste taak. Dit als voorbereiding van onze leerlingen op een vervolgopleiding én op een plaats in de maatschappij. Onderwijs dus in het belang van onze leerlingen, ouders en de samenleving van morgen. Ongeacht talenten en sociale achtergronden. OMO is een schoolbestuur van meerdere scholen voor voortgezet onderwijs in Noord-Brabant. Scholen met bijna allemaal een katholieke signatuur, die ieder op hun eigen manier voortgezet onderwijs aanbieden. Ondersteund door een krachtig personeelsbeleid en volop faciliteiten voor innovatieve ontwikkelingen.

Laatste vacatures

Nieuwsbrief
Ontvang regelmatig updates over de ontwikkelingen in de onderwijs wereld.