Selecteer uw onderwijssector om de resultaten te filteren
◄ Terug naar overzicht
Advertentie ruimte
Docent Dier
Dienstverband
tijdelijk
Toegevoegd op
6 november 2018
Eind Datum
20 november 2018
Functie naam
Dierverzorging
Niveau
HBO
Aantal uur per week
0,2 fte
Provincie
Noord-Holland
Plaats
Purmerend
Aanvang functie
zo spoedig mogelijk
Loon indicatie
LB-schaal, cao mbo
Organisatie
Clusius College Purmerend
Website

Clusius College Purmerend uit Purmerend zoekt een Docent Dier per zo spoedig mogelijk

De wereld van het Clusius College is de wereld van het (voorbereidende) groene beroepsonderwijs. Met acht vestigingen zijn we een speler van formaat in het Noord-Hollandse vmbo- en mbo-onderwijs. De organisatie telt in totaal ongeveer 5.800 leerlingen
en studenten en circa 750 medewerkers. De omvang van de vestingen is verschillend, maar gemiddeld hebben wij relatief kleine scholen. Dat werkt prettig en draagt bij aan een veilige werk- en leeromgeving. Ons
onderwijs onderscheidt zich door aandacht
voor natuur, duurzaamheid, voeding en leefomgeving.

 
Voor onze vestiging in Purmerend (vmbo) zijn wij per 12 november aanstaande op zoek naar een DOCENT A Dier
 (0,2 fte).
 

Functieomschrijving
Wat ga je doen?
 
Als docent Dier ga je lesgeven aan leerlingen in de leeftijdscategorie van 12 tot 16 jaar. Je verzorgt lessen op het gebied van dierverzorging en bent goed op de hoogte van de ontwikkelingen binnen jouw vakgebied. Je weet de lesstof goed over te brengen en
je begeleidt en coacht leerlingen bij hun leerdoelen. Je onderhoudt contacten met ouders en/of verzorgers over de voortgang. Daarnaast zorg je voor een veilige leeromgeving en ben je in staat om het maximale uit een leerling te halen.
 

Functie-eisen
Wat breng je mee?

  • Je bent in bezit van een tweedegraads bevoegdheid, bij voorkeur Aeres/STOAS, of je bent studerend hiervoor;
  • Je beschikt over goede pedagogische en didactische vaardigheden;
  • Je hebt affiniteit met vmbo leerlingen;
  • Ervaring met lesgeven is gewenst.

 
Je past goed binnen het Clusius College als je je thuis voelt in een werkomgeving waar we met de leerlingen/studenten bezig zijn met natuur, milieu en duurzaamheid. Je ziet het als een uitdaging om op te leiden voor één van de meest innovatieve sectoren van
Nederland . Je bent enthousiast, oplossingsgericht en bovenal een teamspeler.  Onderwijsvernieuwingen volg je op de voet en je bent vaardig met nieuwe (interactieve) media.
 

Ons aanbod
Een leuke en dynamische werkomgeving met bevlogen en betrokken collega’s. Een werkplek waar veel aandacht is voor de natuurlijke leefomgeving en duurzaamheid. De functie is gewaardeerd in schaal LB cao mbo, maximaal € 4.123,00 bruto per maand bij een fulltime
dienstverband. Inschaling is afhankelijk van jouw profiel en ervaring. We bieden een arbeidsovereenkomst voor één jaar met de mogelijkheid tot verlenging. Daarnaast heeft het Clusius College aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden zoals een eindejaarsuitkering en
een aanvullende ziektekostenregeling.
 
De lesuren worden ingevuld op donderdag en er wordt lesgegeven aan een derde klas in de gemengde leerweg. Deze lessen worden afgesloten met een schoolexamen.

Het betreft hier een tijdelijke vacature die eindigt per 24 mei 2019. 
 
 

De wereld van het Clusius College is de wereld van het (voorbereidende) groene beroepsonderwijs. Met vestigingen in Alkmaar, Amsterdam, Castricum, Heerhugowaard, Hoorn, Purmerend, Schagen en Grootebroek zijn we een grote speler in het Noord-Hollandse VMBO en MBO-onderwijs.

Onze missie luidt: “Het Clusius College: groen licht voor succes in een dynamische wereld”. Ons onderwijs onderscheidt zich door aandacht voor natuur, duurzaamheid, voeding en leefomgeving. Voor de komende jaren zijn belangrijke speerpunten geformuleerd met daaraan gekoppeld concrete doelstellingen. Deze zijn onder andere; werken aan een duidelijke positionering, kwalitatief hoogwaardig onderwijs, verdere professionalisering van de organisatie.

Wist u dat het onderwijs dat gegeven wordt op de vestigingen van het Clusius College uniek is in Noord-Holland en dat er in heel Nederland maar 13 instellingen zoals het
Clusius College zijn?

Het Clusius College heeft op 8 plaatsen in Noord-Holland een vmbo-vestiging die een ’groen karakter ’ hebben. Kinderen die op de basisschool een vmbo-advies krijgen, kunnen hier op verschillende niveaus hun vmbo-of mbo-diploma halen. De vestigingen van het Clusius College zijn nog relatief kleinschalig, waardoor er veel aandacht is voor de ontwikkeling van onze leerlingen en studenten. Voor een vervolgstudie kunnen leerlingen met een vmbo-diploma van het Clusius College nog alle kanten op. Omdat het een brede opleiding is, kunnen zij net zo makkelijk naar een ROC als een studie vervolgen bij één van de mbo-opleiding bij het Clusius College. In Alkmaar, Hoorn en Schagen worden bij het Clusius College naast vmbo- ook mbo-opleidingen verzorgd.

Naast alle gewone algemeen vormende vakken besteedt het Clusius College op het mbo en in ons vmbo onderwijs, bijzondere aandacht aan natuur, leefomgeving, milieu, duurzaamheid, gezond leven en ondernemerschap. Er wordt daarbij gewerkt met dieren, planten, bloemen (design) en voeding. We kunnen met recht spreken van een ’groene’ opleiding.

Werken bij het Clusius College
De sfeer bij het Clusius College is beslist anders dan in een doorsnee VO of MBO-instelling. Ons onderwijs onderscheidt zich door aandacht voor natuur, duurzaamheid, voeding en leefomgeving. Dit vind je terug in de sfeer op onze scholen, alleen al door de aanwezigheid van dieren, planten bloemen in en bij de scholen. Tot het Clusius College behoren 8 vestigingen verspreid over Noord-Holland boven het IJ. Met vestigingen in Amsterdam, Alkmaar, Castricum, Grootebroek, Heerhugowaard, Hoorn, Purmerend en Schagen zijn we een speler van formaat. De omvang van de vestigingen is verschillend, maar gemiddeld hebben wij relatief kleine scholen. Dat werkt prettig en draagt bij aan veilige werk- en leeromgeving. Je kent elkaar en je kent de leerlingen of studenten.
Leerlingen, studenten en medewerkers worden uitgedaagd het beste uit zichzelf te halen en succes te ervaren in hun ontwikkeling, opleiding of werk. Onze medewerkers zijn bevlogen en voelen zich betrokken bij het Clusius College.

We werken samen met ROC van Kop van Noord-Holland door gezamenlijk opleidingen te organiseren en door onze samenwerking op het gebied van bedrijfsopleidingen in de Onderwijsgroep Noordwest-Holland. Kortom als het gaat om doorstroming naar een andere werkplek dan zijn er bij ons mogelijkheden genoeg.

Om een goede eerste indruk te krijgen van onze scholen, het opleidingsaanbod en ervaringen van leerlingen en studenten verwijzen we graag naar onze website.

Laatste vacatures

Nieuwsbrief
Ontvang regelmatig updates over de ontwikkelingen in de onderwijs wereld.