Selecteer uw onderwijssector om de resultaten te filteren
◄ Terug naar overzicht
Advertentie ruimte
Docent Duits 0,4 fte (2e graad)
Dienstverband
Tijdelijk, vast
Toegevoegd op
17 november 2020
Eind Datum
17 december 2020
Functie naam
Duits
Niveau
HBO
Aantal uur per week
0,40 fte
Provincie
Zuid-Holland
Plaats
Naaldwijk
Aanvang functie
4 januari 2021
Loon indicatie
LB-functie
Organisatie
Interconfessionele Scholengroep Westland
Website

ISW Sweelincklaan is een school voor voortgezet onderwijs voor mavo, mavo/havo (brugklas) en de onderbouw Montessori mavo-havo-vwo.

Met ingang van het nieuwe jaar 2021
ISW Sweelincklaan is een school voor voortgezet onderwijs voor mavo, mavo/havo (brugklas) en de onderbouw Montessori mavo-havo-vwo. Deze locatie behoort al jaren tot één van de beste mavo-scholen in het land. Het is een kleinschalige school (550 leerlingen)
met veel persoonlijke aandacht voor de leerling. Wij bieden een plezierige werkomgeving met een duidelijke organisatie, leuke leerlingen en fijne collega’s.

Voor onze school zijn wij per het nieuwe jaar 2021 op zoek naar een docent Duits.

 • Het verzorgen van lessen Duits in de onderbouw (montessoristroom klas 1 en mavo klas 2). 
 • Het begeleiden van leerlingen
 • Het verlenen van ondersteuning bij organisatorische en begeleidingsactiviteiten
 • Het leveren van een bijdrage aan de ontwikkeling en vernieuwing van het onderwijs

Profiel Sweelincklaan (deels specifiek Montessori)
Docenten op ISW Sweelincklaan willen meer met hun leerlingen bereiken dan alleen het behalen van het einddiploma. Zij willen, naast het verzorgen van een toekomstgericht en samenhangend didactisch repertoire, hun leerlingen begeleiden bij het ontwikkelen van
hun persoonlijkheid, waaronder brede montessoridoelen als zelfstandigheid, creativiteit, maatschappelijke betrokkenheid vallen.

Om deze brede  doelen te kunnen verwezenlijken dient de docent:

 • een pedagogisch klimaat te creëren, waarin leerlingen elkaar vertrouwen en respecteren. Vanuit dat vertrouwen krijgen leerlingen de vrijheid om te leren verantwoordelijkheid te dragen binnen duidelijke, door de docent bewaakte kaders. Dit vraagt om betrouwbaarheid
  en vertrouwelijkheid. De docent is pedagoog, didacticus en coach tegelijk. Hij vertelt niet wat je moet zien, maar wel waar je kunt kijken.
 • een aantrekkelijke voorbereide omgeving te ontwerpen, die dient als uitdagende leerbron voor leerlingen, waarbij verschillen in leerbehoeftes zoveel mogelijk worden gehonoreerd.
 • voortdurende gericht te zijn op interactie en de vorming van sociale vaardigheden. Dit vraagt om een open houding en een sterk ontwikkeld empathisch vermogen.
 • te beschikken over een hoge mate van zelfreflectie en observerend vermogen. De docent is daarin een voorbeeld voor zijn/haar leerlingen. 
 • thuis te zijn in, of door scholing thuis te raken in de montessoritheorie en -praktijk.
 • sterke didactische vaardigheden te hebben, die de 5 niveaus van differentiatie en diverse manieren van evaluatie mogelijk maken.

Je komt te werken in een omgeving waarbij er een nieuwe onderwijslijn wordt geplaatst in een bestaande succesvolle school. Vanuit een samen-apart principe is Montessori opgebouwd op locatie Sweelincklaan. De mavo en Montessori werken vanuit eenzelfde onderlegger
waarbij aandacht, top school/top resultaat, wereldburgerschap, vooruitstrevend onderwijs en een vertrouwde en gezonde omgeving voorop staan. Dit zorgt voor een dynamische omgeving waarbij een proactieve houding en denken in win-win noodzakelijke eigenschappen
zijn.
 

 • 10 uur les per week bij een aanstelling van 0,40 fte
 • Indiensttreding per 4 januari 2021
 • Dit betreft een LB functie (max. LB € 4.301,–  per maand bij een volledige betrekking).

ISW is een interconfessionele scholengroep. Onze school biedt voortgezet onderwijs op alle niveaus op zeven locaties in Naaldwijk, 's-Gravenzande, Monster en Poeldijk. Elk met een eigen karakter, altijd dichtbij. Ondanks de verschillen in onderwijsniveau en sfeer hebben onze locaties veel gemeen. Wij bieden de leerlingen alle ruimte om zich verder te ontwikkelen, binnen duidelijke grenzen. Wij zorgen voor een vriendelijke, vertrouwde omgeving, waarin alle leerlingen zich van harte welkom voelen.

Laatste vacatures

Nieuwsbrief
Ontvang regelmatig updates over de ontwikkelingen in de onderwijs wereld.