Selecteer uw onderwijssector om de resultaten te filteren
◄ Terug naar overzicht
Advertentie ruimte
docent Duits eerstegraads
Dienstverband
Tijdelijk, vast
Toegevoegd op
1 september 2020
Eind Datum
1 oktober 2020
Functie naam
Duits
Niveau
HBO
Aantal uur per week
0,4-0,5
Provincie
Zuid-Holland
Plaats
Den Haag
Aanvang functie
1-9-20
Loon indicatie
in overleg
Organisatie
Gymnasium Haganum
Website

De vacature is een vervangingsvacature, maar het komende jaar komen er vaste uren beschikbaar.

De sectie Duits bestaat uit vier leden. Wij zoeken een enthousiaste collega met een grote vakkennis. Kunst en cultuur hebben een belangrijke plek in ons onderwijs en dat geldt zeker ook voor de sectie Duits. De collega die wij zoeken is dan ook bijzonder
goed thuis in de literatuur. De sectie ontwikkelt eigen materiaal en steekt veel energie in hun onderwijs. Er is natuurlijk ruimte voor eigen inbreng en ideeën.
Op onze school volgen alle leerlingen tot en met klas 4 het vak Duits of Frans. Dat betekent dat veel leerlingen eindexamen doen in een van deze talen. Bovendien doen veel leerlingen het Goethe-examen op verschillende niveaus.

Wij zoeken per direct een vervanger. De vacature is interessant omdat er op kortere termijn eigen uren komen.

Het Gymnasium Haganum is een openbaar categoraal gymnasium met een kleine 800 leerlingen en 70 medewerkers. De school, waarvan de geschiedenis teruggaat tot 1394, is gehuisvest in een neo-renaissancistisch gebouw aan de Laan van Meerdervoort in Den Haag. Het gebouw dateert uit 1907, is rijksmonument en ademt een bijzondere sfeer.

Wij zien een gymnasiumopleiding als een vwo-plus-opleiding, waarmee bedoeld wordt dat wij de leerling in alle vakken meer willen bieden dan voor het behalen van het diploma noodzakelijk is. Dat extra aanbod is terug te vinden in de lessen en in de activiteiten daarbuiten. Aan cultuur wordt hierbij veel aandacht besteed.

Wij vinden het belangrijk dat onze leerlingen zich intellectueel, sociaal en creatief ontplooien en zelf verantwoordelijkheid nemen voor het eigen leerproces. Onze leerlingen en collega's hebben een grote variatie in kwaliteiten, meningen, levensbeschouwing, uiterlijk en gedrag. Respect voor elkaar en erkenning van gelijkwaardigheid zijn voor ons belangrijke uitgangspunten die de sfeer bepalen.

Laatste vacatures

Nieuwsbrief
Ontvang regelmatig updates over de ontwikkelingen in de onderwijs wereld.