Selecteer uw onderwijssector om de resultaten te filteren
◄ Terug naar overzicht
Advertentie ruimte
Docent economie en bedrijfseconomie
Dienstverband
tijdelijk
Toegevoegd op
24 augustus 2018
Eind Datum
24 september 2018
Niveau
HBO
Functie naam
Economie
Aantal uur per week
1.0
Organisatie
Scala College
Loon indicatie
in overleg
Aanvang functie
z.s.m.
Website
Plaats
Alphen aan den Rijn

Scala College uit Alphen aan den Rijn zoekt een Docent economie en bedrijfseconomie per z.s.m.

Met ingang van het schooljaar 2018-2019 zijn wij op zoek naar een docent(e) bedrijfseconomie (1e graads) voor vwo bovenbouw.

Bedrijfseconomie
Op 1 augustus 2018 wordt het vak management en organisatie (M&O) in de vierde klassen van havo en vwo vervangen door het vak ‘bedrijfseconomie, ondernemerschap en financiële zelfredzaamheid’ (hierna: bedrijfseconomie). Voor onze bovenbouw vwo zoeken wij een
docent bedrijfseconomie.
Locatie Sacharovlaan
Op de locatie Sacharovlaan zijn de klassen 4 t/m 6 van het vwo en tvwo gehuisvest. Een aantal jaar geleden is in nauwe samenwerking met de teams de weg naar meer gepersonaliseerd leren ingeslagen. Vanaf het schooljaar 2019 – 2020 zal het rooster voor alle leerlingen
bestaan uit een verplicht deel en een flexibel deel. In het komend schooljaar zal vanuit de secties vorm gegeven worden aan de invulling van het flexibele deel, dat ongeveer een derde van de lestijd zal beslaan.
We zijn op zoek naar docenten die vernieuwing als een uitdaging zien en die een actieve rol bij de ontwikkeling van eigentijds onderwijs willen spelen.

Het Scala College is een openbare school. Iedere leerling is dus welkom en wordt gelijk behandeld. Als openbare school hebben wij geen voorkeur voor één bepaalde levensbeschouwing. Wij respecteren de verschillen in cultuur en denken en laten bovendien leerlingen daarmee kennismaken. In de dagelijkse schoolpraktijk, in de klas en in de organisatie keren de principes van openheid en respect terug. Het Scala College is leerlinggericht. De school heeft een goed pedagogisch klimaat, waarin leerlingen zich vrij , met plezier en met zelfvertrouwen kunnen ontplooien. Het woord scala (trap of ladder) verwijst naar het ruime aanbod van opleidingsmogelijkheden (zie onderwijsaanbod). Als brede scholengemeenschap voor gymnasium, atheneum, tweetalig vwo, havo, en vmbo biedt het Scala College verschillende studiemogelijkheden, zowel voor praktisch als theoretisch ingestelde leerlingen. Om leerlingen de kans te geven door te groeien wordt in de brugklas het dakpansysteem gehanteerd en wordt de doorstroming van vmbo theoretisch naar havo en van havo naar vwo via aansluitingsprogramma’s opengehouden. Veel tijd en energie wordt besteed aan de begeleiding van de leerlingen bij het leren en in de persoonlijke ontwikkeling. Tijdens hun schoolloopbaan krijgen ze zicht op hun leervaardigheden, leermotieven en persoonskenmerken, zodat ze uiteindelijk het diploma halen dat bij hun mogelijkheden past en de overstap kunnen maken naar vervolgonderwijs of maatschappij.

Laatste vacatures

Nieuwsbrief
Ontvang regelmatig updates over de ontwikkelingen in de onderwijs wereld.