Selecteer uw onderwijssector om de resultaten te filteren
◄ Terug naar overzicht
Advertentie ruimte
docent Klassieke talen
Dienstverband
Tijdelijk
Toegevoegd op
19 maart 2019
Eind Datum
19 april 2019
Functie naam
Klassieke talen
Niveau
HBO
Aantal uur per week
0,5
Provincie
Zuid-Holland
Plaats
Hellevoetsluis
Aanvang functie
01-08-2019
Loon indicatie
LB/LC/LD
Organisatie
PENTA college CSG Jacob van Liesveldt
Website

PENTA college CSG Jacob van Liesveldt uit Hellevoetsluis zoekt een docent Klassieke talen per 01-08-2019

 
Het PENTA college CSG Jacob van Liesveldt is op zoek naar een enthousiaste eerstegraads docent Klassieke Talen die tevens bereid is om zich in te zetten voor een duidelijke profilering van het gymnasium. De vacature betreft een omvang van 0,5 fte met ingang
van 1 augustus 2019.
 
Wie zijn wij:
Het Jacob van Liesveldt, is een brede scholengemeenschap aan de rand van Hellevoetsluis. De school heeft een streekfunctie voor Voorne-Putten en Goeree-Overflakkee en heeft ongeveer 1200 leerlingen en 120 medewerkers.
 
Het Jacob van Liesveldt biedt onderwijs van hoge kwaliteit en daagt leerlingen uit het beste uit zichzelf te halen, zodat zij een stevig fundament ontwikkelen voor hun vervolgstudies en hun plaats in de samenleving, die bij hun capaciteiten en persoonlijkheid
past. Om dat te bereiken zet onze school in op een goede samenwerking tussen de medewerkers van de school, de leerlingen en ouders.
 
Speerpunten van onze school: gymnasium, tto, blended learning in de mavo, cultuurprofielschool.
 
Voor onze gymnasiumopleiding (ongeveer 175 leerlingen) zijn de klassieke talen profilerend en identiteitsbepalend. Dat zijn ze niet alleen vanwege de unieke verwevenheid van taal en cultuur, maar ook door hun bijdrage aan academische vaardigheden als nauwkeurigheid
en doorzettingsvermogen. Zij zijn belangrijk voor de brede (=klassieke) vorming van gymnasiasten en de ontwikkeling van eigen identiteit, zelfontplooiing en zelfstandige oordeelsvorming.
 
Ontwikkelingen in onze samenleving leiden ertoe dat gymnasiale doelstellingen steeds aangepast worden aan de vragen van de tijd. De kern is het bijbrengen van basiskennis en wetenschappelijke denk- en werkmethoden ten behoeve van een universitaire vervolgopleiding.
Hierbij ligt het accent op:

  • de aandacht voor de klassieken (taal, literatuur, geschiedenis en cultuur, excursies naar Xanten, Rome en Griekenland).
  • de invloed van de klassieken op de maatschappelijke, politieke, historische, wetenschappelijke, literaire en culturele denkwereld van West-Europa.
  • specifiek wetenschappelijke training, die het interpreteren en analyseren van moeilijke teksten met zich meebrengt en die ook van bijzonder belang is voor de studie van de exacte vakken vanwege het analytische karakter daarvan.

 
Wij hopen onze vakgroep klassieke talen uit te breiden met een classicus of classica, die met passie aan onze gymnasiasten de klassieken wil overdragen, hen wil begeleiden in hun leerproces en van hen zelfdenkende en kritische mensen wil maken.
 
 
Dit zijn jouw kwaliteiten:
Je bent bekend met de 5 rollen van de leraar. Je weet activerende didactiek goed toe te passen in je lessen en je zorgt voor voldoende differentiatie. Les kunnen geven in het TTO is een pré.
 
Je bezit een zelfstandige werkhouding en organisatorische capaciteiten. Je bent vaardig in het begeleiden van groepen leerlingen in verschillende werkvormen. Je werkt zowel goed zelfstandig als in teamverband en hebt de nodige flexibiliteit en stressbestendigheid.
Je hebt een klantgerichte en dienstverlenende werkhouding (in- en extern) en goede contactuele vaardigheden. Bovendien kun je je inleven in de doelgroep en vind je het leuk om jongeren te stimuleren om te leren. Ook blijf je bij op je vakgebied door zelf actief
nieuwe kennis te verwerven. We verwachten betrokkenheid bij de school als christelijke instelling en affiniteit met het voortgezet onderwijs.
 
 
Wat bieden wij?
We bieden je een uitdagende en afwisselende functie in een slagvaardige organisatie, waar teamgeest samengaat met een grote mate van individuele verantwoordelijkheid.
Inschaling en overige arbeidsvoorwaarden zijn conform cao VO. Het PENTA college CSG kent verder een gunstige vakantieregeling en ruime scholingsmogelijkheden.
 
Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met de heer W. van den Eshof, rector van PENTA college CSG Jacob van Liesveldt, op telefoonnummer 0181-316866 of via
w.vandeneshof@penta.nl.
.
 
 

Het PENTA college CSG is een brede scholengemeenschap met vestigingen in de regio Voorne-Putten-Rozenburg-Rotterdam. Op onze scholengemeenschap leveren ongeveer vijfhonderd personeelsleden vanuit de inspiratie door het evangelie en in een sfeer van openheid en respect dagelijks hun bijdrage aan kwalitatief goed onderwijs aan ruim vijfduizend leerlingen.

Zeven vestigingen
Het PENTA college CSG bestaat uit zeven vestigingen voor christelijk voortgezet onderwijs. De scholen staan in Spijkenisse, Hellevoetsluis, Brielle, Rotterdam-Rozenburg en Rotterdam-Hoogvliet. PENTA is een organisatie met een breed onderwijsaanbod, van vmbo tot gymnasium. Al onze vestigingen, ook de grote, hebben we naar 'de menselijke maat' georganiseerd. Hierdoor kennen docenten en leerlingen elkaar en dat vormt een belangrijke voorwaarde om je op school thuis te voelen.

Ontwikkeling
Ons onderwijs is degelijk, uitdagend en gericht op leren en ontwikkelen. Naast een stevig basisprogramma is er veel ruimte voor de ontwikkeling van talent en vorming van de hele mens. We streven ernaar om onze leerlingen op het hoogste niveau te laten slagen. Daarnaast staan we de leerlingen bij in hun persoonlijkheidsontwikkeling en ontwikkeling van zelfredzaamheid. We doen dat vanuit onze christelijke traditie en bieden onze leerlingen een stevig fundament voor het ontwikkelen van een eigen levensbeschouwelijke visie op geloof, mens en samenleving.

Kansen en mogelijkheden
We zijn ervan overtuigd dat onder regie en verantwoordelijkheid van de docent de rol van de technologie in het onderwijsproces de komende jaren verder zal toenemen. We zien daarbij volop kansen en mogelijkheden om met de inzet van technologie het onderwijsproces verder te verbeteren en uitdagender te maken. Er zullen meer mogelijkheden ontstaan om maatwerk te leveren. Binnen PENTA is onze communicatie erop gericht om iedereen tijdig en goed te informeren, zowel intern (personeel) als extern (leerlingen, ouders, andere belanghebbenden). Contact met de ouders vinden we belangrijk. We weten dat de succeskans van leerlingen door actieve betrokkenheid van hun ouders aanzienlijk wordt vergroot.
 

Laatste vacatures

Nieuwsbrief
Ontvang regelmatig updates over de ontwikkelingen in de onderwijs wereld.