Selecteer uw onderwijssector om de resultaten te filteren
◄ Terug naar overzicht
Advertentie ruimte
Docent Kunst & Media 1e graads
Functie naam
Kunst en Cultuur
Toegevoegd op
23 november 2018
Eind Datum
23 december 2018
Niveau
HBO
Aantal uur per week
0,44-0,52 fte
Dienstverband
tijdelijk, vast
Provincie
Zuid-Holland
Plaats
Rotterdam
Aanvang functie
Per direct
Organisatie
Vreewijk Lyceum
Website

Vreewijk Lyceum is per direct op zoek naar een eerstegraads docent Kunst & Media

De klassieke vakken tekenen en handvaardigheid zijn samengevoegd tot het vak Kunst & Media met als doel het creatieve vak te moderniseren. Omdat het nog volop in ontwikkeling is, is er de ruimte om het volledig naar eigen wens vorm te
geven. We zijn daarom op zoek naar een enthousiaste collega die het als een uitdaging ziet om samen een nieuw en toekomstgericht curriculum te ontwikkelen.
 
Op het Vreewijk Lyceum hebben we te maken met een zeer diverse groep leerlingen met verschillende culturen en achtergronden. De leerlingen zijn enthousiast en leergierig, maar op het gebied van creatieve en culturele ontwikkeling heel uiteenlopend ontwikkeld.
Dat vraagt het creatieve vermogen om leerlingen persoonlijk te begeleiden en om te differentiëren. 
 
Dit betekent dat we op zoek zijn naar iemand die affiniteit heeft met het voortgezet onderwijs, lesgeven én deze doelgroep en in eerste instantie docent is. Omdat we zowel binnen de vaksectie als in ons curriculum een doorlopende (leer)lijn hanteren, zijn we
op zoek naar een collega die zowel in de onderbouw als de bovenbouw inzetbaar is. In de bovenbouw wordt het examenvak Kunst Algemeen gegeven, waarbij kennis van kunstgeschiedenis en disciplines als muziek, dans, film en theater in kunstcontext noodzakelijk
is. Daarom is een eerstegraads bevoegdheid een vereiste.
 
We verwelkomen graag een collega die dichtbij de doelgroep staat, pedagogisch en didactisch sterk is en zijn/haar klassenmanagement op orde heeft. Daarnaast zijn we op zoek naar iemand die ondernemend, doelgericht, betrokken, leergierig, nuchter en kritisch
reflectief is, die durft en wil verbeteren en vernieuwen en die het geven en ontvangen van feedback belangrijk vindt.
 
Binnen het team wordt er gewerkt in een open omgeving en hanteren we een transparante cultuur waarbij we van en met elkaar leren, met elkaars lessen meekijken, de deur open hebben staan, bij elkaar naar binnen kunnen lopen en elkaar feedback kunnen geven. 
 
De vacature betreft de vervanging van 11-13 lesuren van 50 minuten aan havo/vwo-klassen in leerjaar 1, 2 en 3 (0,44 – 0,52 fte).  bij wederzijdse tevredenheid behoort een vaste aanstelling tot de mogelijkheid.

Vreewijk is hét lyceum in Rotterdam-Zuid voor havo/vwo-leerlingen. Leerlingen die nieuwsgierig zijn, graag zelf onderzoek doen, zelf willen ontwerpen, hard willen werken en van techniek houden, kunnen bij Vreewijk Lyceum hun hart ophalen. Iedere leerling krijgt bij ons zoveel mogelijk keuzevrijheid in en verantwoordelijkheid voor het leerproces. Als docent op Vreewijk Lyceum geef je daarom intensieve begeleiding bij de te maken keuzes en zelfstandig studeren. Zo kunnen wij onze leerlingen de opstap naar een mooie plek in de maatschappij bieden. Wij zijn met ingang van 2018-2019 gestart met de Haven Havo.
 
Vreewijk Lyceum is een van de acht scholen van CSG Calvijn. De scholen van CSG Calvijn gaan mee met de tijd, werken nauw met elkaar samen en delen kennis en middelen. We bieden een inspirerende werkomgeving, waarbij persoonlijke en vakinhoudelijke ontwikkelingen vanzelfsprekend zijn. Alle Calvijnscholen dragen met trots het keurmerk ‘goed’ van de Onderwijsinspectie. Ga jij ook voor uitstekend onderwijs, dan ben je bij ons van harte welkom!

Laatste vacatures

Nieuwsbrief
Ontvang regelmatig updates over de ontwikkelingen in de onderwijs wereld.