Selecteer uw onderwijssector om de resultaten te filteren
◄ Terug naar overzicht
Advertentie ruimte
Docent Levensbeschouwing – Trinitas Gymnasium
Dienstverband
tijdelijk, vast
Toegevoegd op
17 mei 2019
Eind Datum
27 mei 2019
Functie naam
Levensbeschouwing
Niveau
HBO
Aantal uur per week
15 - 19
Provincie
flevoland
Plaats
Almere
Aanvang functie
1-8-2019
Loon indicatie
LB/LC
Organisatie
Het Baken Almere
Website

Trinitas Gymnasium is op zoek naar een docent levensbeschouwing

Trinitas Gymnasium is het enige zelfstandige gymnasium en de enige begaafdheidsprofielschool van Flevoland. Als jong gymnasium in een jonge stad werken we aan een hopelijk lange gymnasiale traditie in Almere. We zoeken een docent Levensbeschouwing ter
versterking van ons team.
 
De school heeft rond de 650 leerlingen en de ambitie om de komende jaren te groeien. Dat willen we bereiken door naast kwalitatief uitstekend onderwijs verder in te zetten op een duidelijke profilering op het gymnasiale karakter en op het leveren van maatwerk
(in de klas) aan leerlingen zodat iedereen zich uitgedaagd voelt. Wij zijn een interconfessionele school waar we naast het uiteindelijke diploma ook een brede vorming voor de leerlingen belangrijk vinden.
 
Wij zijn onderdeel van stichting Het Baken Almere. Een uitgebreide beschrijving van Trinitas Gymnasium vindt u op
www.trinitasgymnasium.nl.
 
Levensbeschouwing aan Trinitas Gymnasium
De sectie Levensbeschouwing neemt op Trinitas Gymnasium een belangrijke plaats in. De school heeft de ambitie om leerlingen breed en gymnasiaal te ontwikkelen. Vanuit onze identiteit hoort daar ook ruime aandacht voor de identiteit van de leerlingen bij. Daarom
bieden wij naast LBS ook filosofie aan. De christelijke cultuur is daarbij het startpunt, maar we leren de leerlingen ook over andere geloven en culturen.. Wij willen vanuit onze eigen identiteit op zoek naar de overeenkomsten tussen de mensen, niet de verschillen.
Op ons jonge gymnasium in de jongste stad van Nederland is dat een continu proces. Dat biedt een unieke kans om op een eigentijdse manier invulling te geven aan traditionele vieringen als Kerst en Pasen. Een invulling die past en recht doet aan de diversiteit
die je bij onze leerlingen en collega’s aantreft. We zijn op zoek naar een collega die het als een uitdaging ziet om bij te dragen aan de ontwikkeling van een moderne interconfessionele school.
 

De functie
De hoofdtaak van een docent is uiteraard het verzorgen van onderwijs. Maar om collega bij Trinitas Gymnasium te kunnen worden, zoeken we meer. We zoeken een collega die, net als wij, bereid is na te denken over wat een leerling nodig heeft om te leren. Die
een leerling weet uit te dagen. Maar die ook weet welke interventie nodig is als het leren even niet lukt. Slim zijn betekent namelijk lang niet altijd gemakkelijk leren. Op Trinitas Gymnasium bieden we onderwijs dat past bij de leerling.
 
Wij zoeken een kandidaat die goed is op haar of zijn vakgebied, beschikt over de juiste (didactische) vaardigheden, maar die vooral ook de juiste houding heeft om hier invulling aan te geven. De meerderheid van de lessen wordt verzorgd in de onderbouw, maar
in ook de bovenbouw zijn lessen LBS. Je komt te werken in een kleinschalig onderwijsteam dat wordt aangestuurd door een teamleider en verantwoordelijk is voor één of meer jaarlagen. 
 
 
Wat vragen wij van de kandidaat?
·         Afgeronde relevante studie;
·         Academisch werk- en denkniveau;
·         Relevante eerstegraads onderwijsbevoegdheid geldend voor het voortgezet onderwijs;
·         Ervaring en/of affiniteit met (hoog)begaafdheid is een pré;
·         Affiniteit met categoraal gymnasiaal onderwijs is een pré;
·         Heeft inzicht in de inhoud, structuur en cultuur van het voortgezet onderwijs;
·         Bezit meer dan gemiddelde communicatieve vaardigheden;
·         Is in staat onze school goed te representeren.
 

Inschaling is conform CAO VO op basis van ervaring.

Ben jij een topdocent? Dan zoeken we jou!
 
Het Baken Almere is een stichting voor interconfessioneel voortgezet onderwijs, waartoe onze vijf scholen behoren:

 
Vijf scholen, één familie
De vijf Bakenscholen hebben hetzelfde sterke DNA: de interconfessionele basis. We willen verbinden: zowel in de samenleving als met elkaar. Iedereen telt daarom bij ons mee. Wij vinden dat ieder mens recht heeft op een eigen plekje en een zelfgekozen eigen pad, met ruimte voor elkaar. Elke school heeft daardoor een open, vriendelijke en veilige sfeer. Leerlingen komen graag, elke dag weer.
 
Onze kinderen maken de wereld graag een beetje mooier
Respect en naastenliefde staan bij ons hoog in het vaandel. In deze roerige tijd zijn de normen en waarden van de één niet die van de ander. Op de Bakenscholen leren jonge mensen met verschillende achtergronden elkaar te begrijpen en te respecteren. Alhoewel wij een protestant-christelijke en rooms-katholieke grondslag hebben, staan we open voor jongeren van alle levens- en geloofsovertuigingen. Want we staan midden in de maatschappij. Als toonaangevende scholen in Almere spelen wij zo een belangrijke rol in de bewustwording van een nieuwe generatie.
We zijn niet alleen zuinig op elkaar maar ook op de natuur. Die hebben we te leen om straks weer door te geven aan een volgende generatie. Laten wij de aardbol daarom mooier achterlaten dan wij haar hebben aangetroffen. Dat is onze overtuiging, vanuit ons hart. Integer zijn is liefdevol handelen, ook als er niemand kijkt.
 
Op elk niveau
De Bakenscholen helpen jongeren zich voor te bereiden op hun toekomstige rol. Ze kunnen zich bij ons ontwikkelen tot burgers die zich bewust zijn van wat ze doen. En vastberaden zijn in hun intenties.

  • Trinitas Gymnasium is het enige zelfstandige gymnasium in Almere en biedt een mix van cultuur, klassieke oudheid en moderne wetenschap als rijke voedingsbodem voor de toekomst van haar leerlingen.
  • Park Lyceum biedt degelijk onderwijs op de schoolsoorten atheneum, havo en mavo, waarbij de internationale context en de aandacht voor persoonlijke vorming bijzonder zijn. Zo gaan leerlingen op uitwisseling, wordt er gewerkt aan Europese projecten en kunnen leerlingen verschillende erkend taalcertificaten behalen.
  • Poort, school voor havo en mavo is een jonge school in een nieuwe, bruisende wijk. Met persoonlijke aandacht en ruimte voor de individuele leerstijl en interesse. Op dit moment wordt er hard gewerkt aan het nieuwe schoolgebouw, waar de school medio 2019 haar intrek zal nemen.
  • Stad College is een Vakcollege. Vanaf het eerste jaar werkt de leerling aan het realiseren van zijn of haar beroepswens. Stad College biedt leerlingen gepersonaliseerd leren aan, waarbij ze ook hun eigen rooster maken. De docent is de coach, een mentor die mee kijkt over de schouder van de leerling naar de voortgang van het onderwijsleerproces.
  • International School Almere is een snelgroeiende IB World School voor leerlingen met een internationale achtergrond, to become global citizens in a sustainable world.

Laatste vacatures

Nieuwsbrief
Ontvang regelmatig updates over de ontwikkelingen in de onderwijs wereld.