Selecteer uw onderwijssector om de resultaten te filteren
◄ Terug naar overzicht
Advertentie ruimte
Docent logica & argumentatieleer
Functie naam
Filosofie
Toegevoegd op
12 april 2019
Eind Datum
5 mei 2019
Niveau
HBO
Aantal uur per week
0,5
Provincie
Noord-Holland
Plaats
Amsterdam
Aanvang functie
01-08-2019
Organisatie
Hyperion Lyceum
Website

Hyperion Lyceum uit Amsterdam zoekt een Docent logica & argumentatieleer per 01-08-2019

Voor het schooljaar 2019 – 2020 zoeken wij met ingang van 1 augustus a.s. een docent logica & argumentatieleer.
 
Wat ga je doen?
Het voorbereiden en verzorgen van de lessen logica & argumentatieleer. Dit vak heeft tot doel om het logisch denken en redeneren van onze leerlingen te versterken door ze kennis te laten maken met zowel formele logische methoden als met de retorische traditie.
Je bent een ambitieuze, innovatieve docent die op inspirerende wijze bijdraagt aan vernieuwend onderwijs en aan de excellente prestaties van onze school en leerlingen.
 
Naast het lesgeven is jouw bevlogen inbreng van belang. Samen met je collega’s draag je de verantwoording voor de verdere ontwikkeling van het onderwijsprogramma, doorlopende leerlijnen en vakoverstijgende projecten op onze school.  
 
Als nieuwe school zijn we volop in ontwikkeling. Met je open, collegiale en flexibele instelling ontplooi je eigen initiatieven en betrek je op een enthousiaste en constructieve wijze collega’s hierbij.
 
We zitten sinds de zomer in een fantastisch nieuw schoolgebouw en werken hier nog meer aan het eigenaarschap van onze leerlingen. 
 
Wat vragen wij van je?
·     2e graads bevoegdheid filosofie, wiskunde of Nederlands;
·     Pedagogisch en didactisch uitermate bekwaam;
·     Bij voorkeur ervaring met VWO niveau;
·     Aantoonbare ervaring met innovatief onderwijs;
·     Bevlogenheid!
 
Meer informatie?
Een uitgebreid
docentenprofiel
en informatie over de sollicitatieprocedure is te vinden op
www.werkenbijhetvova.nl
.
Toch nog vragen? Neem contact op met Elly Loman, Rector, telefoonnummer: 020 – 579 72 20.
 
Solliciteren?
Beschrijf in jouw sollicitatie wat je kunt, wat je wilt, wat je meebrengt en wat je kunt ontwikkelen. Wat maakt dat je past bij onze school?
 
Jouw sollicitatiebrief en CV kun je tot uiterlijk 5 mei a.s. indienen via het online sollicitatieformulier of per e-mail richten aan: werkenbijvova@vova.nl, o.v.v. het vacaturenummer
19/20 – 023.
 
Klik hier om direct online te solliciteren.
 
De sollicitatiegesprekken vinden plaats vanaf 7 mei a.s. en het meedraaien van een dagdeel behoort tot onze procedure.
 
 

Het Hyperion Lyceum is een innovatieve school voor VWO+, met gymnasium en atheneum. In beide richtingen ligt de nadruk op het ontwikkelen van een academisch denkniveau.
 
Kritisch en rationeel leren denken met oog voor mens en maatschappij staat daarbij centraal. Ons motto is ‘Nihil Volentibus Arduum’ – voor wie wil is niets te moeilijk. We vinden het belangrijk dat leerlingen zich goed voelen op school. Daarom hebben we een informele schoolcultuur waarin docenten, leerlingen en ouders veel contact met elkaar onderhouden.
 
Sinds de start van het schooljaar 2018-2019 zit het Hyperion Lyceum in een nieuw schoolgebouw met een glijbaan, prachtig auditorium, studielabs, klaslokalen en individuele werkplekken.

Het Hyperion Lyceum is onderdeel van het Voortgezet Onderwijs van Amsterdam (VOvA). Het VOvA is een scholengroep in Amsterdam met een volledig voortgezet onderwijsaanbod in huis: van praktijkonderwijs tot voorbereidend wetenschappelijk onderwijs. Het onderwijs wordt gegeven op 9 schoollocaties in Amsterdam en telt in totaal ongeveer 3250 leerlingen.

Laatste vacatures

Nieuwsbrief
Ontvang regelmatig updates over de ontwikkelingen in de onderwijs wereld.