Selecteer uw onderwijssector om de resultaten te filteren
◄ Terug naar overzicht
Advertentie ruimte
Docent maatschappijleer en-wetenschappen 1e graad
Dienstverband
tijdelijk, vast
Toegevoegd op
21 augustus 2018
Eind Datum
21 september 2018
Niveau
HBO
Functie naam
Maatschappijleer
Provincie
gelderland
Aantal uur per week
25%
Organisatie
Parkendaal Lyceum
Loon indicatie
In overleg
Aanvang functie
27-08-2018
Website
Plaats
Apeldoorn

Leuke uitdagende functie in een particuliere school in het centrum van Apeldoorn (huiselijke setting)

Parkendaal Lyceum is op zoek naar een leuke docent Maatschappijleer en Maatschappijwetenschappen voor 3 en 4 MAVO, 4 en 5 HAVO en 5 en 6 VWO. Wij zijn een particuliere middelbare school waarbij de klassen klein zijn en veel interactie met de leerlingen
mogelijk is. Gedifferentieerd lesgeven moet je dus leuk vinden. Parkendaal is in het centrum van Apeldoorn te vinden gevestigd in twee monumentale gebouwen. De school is goed bereikbaar per auto en openbaar vervoer. De lesdagen zijn in overleg met de kandidaat
in te passen, wij zijn daarin flexibel. De kleine setting zorgt ervoor dat je snel wordt opgenomen door de collega’s en je de leerlingen ook snel zult leren kennen. 
De voorkeur gaat uit naar een 1e graads docent. Het aantal lesuren is variabel en afhankelijk van de samenstelling van de groep leerlingen. 

 

Wij zoeken een docent met een passende 1e graads opleiding maatschappijleer en -wetenschappen bij voorkeur met enkele jaren leservaring. De gevolgde methodes zijn thema’s Maatschappijleer zowel les- als werkboeken en diverse wetenschappelijke thema’s zoals
massamedia, criminaliteit, werk, multiculturele samenleving en politieke besluitvorming. Nieuw dit jaar zal de lesmethode Seneca zijn welke wordt toegepast bij maatschappijwetenschappen. 
Het werken met kleine groepen en gedifferentieerd lesgeven moet je leuk vinden.Het betreft een unieke functie op dit vakgebied, zelfstandig kunnen werken is en pré.

Wij zijn een particuliere school en niet gebonden aan de CAO van het onderwijs. Op basis van je leservaring wordt je salaris vastgesteld. Parkendaal kent een eigen pensioenregeling waarbij Parkendaal de helft van de kosten voor haar rekening neemt. Verder
worden je reiskosten vergoed en ben je goed verzekerd tegen ongevallen. 

Parkendaal Lyceum is een particuliere school voor mavo, havo en vwo. M.i.v. 2016 is de basisschool (met name de groep 6,7 en 8) van start gegaan. Met kleine klassen, een veilige leeromgeving, intensieve en individuele begeleiding wil Parkendaal het beste uit de leerling halen. Zeker op het gebied van leerprestaties, maar ook het welzijn van onze leerlingen staat centraal.

Parkendaal Lyceum staat voor:

  • kleinschalig onderwijs (ca. 8 leerlingen per klas);
  • onderwijs op maat;
  • intensieve en individuele begeleiding op diverse vormen van leerproblematiek, zoals dyslexie en dyscalculie;
  • veilige leeromgeving op rustieke locaties in Apeldoorn.

Een schooldag bij Parkendaal Lyceum duurt van 9.00 tot 16.40 uur. De laatste uren maken de leerlingen onder begeleiding hun huiswerk. Na schooltijd is je huiswerk af en is er gelegenheid voor sport, hobby's en/of gezin.

Laatste vacatures

Nieuwsbrief
Ontvang regelmatig updates over de ontwikkelingen in de onderwijs wereld.