Selecteer uw onderwijssector om de resultaten te filteren
◄ Terug naar overzicht
Advertentie ruimte
Docent maatschappijleer/geschiedenis

Montessori College Arnhem uit Arnhem zoekt een Docent maatschappijleer/geschiedenis per 03-12-18

DE UITDAGING
Wij zijn per 3 december op zoek naar een docent maatschappijleer/geschiedenis. Je verzorgt lessen aan leerlingen in de onderbouw van de afdelingen mavo en havo en aan mavo-3.
 
WAT BRENG JE MEE?
Om de functie succesvol in te vullen:

  • ben je in het bezit van een 2e graads bevoegdheid maatschappijleer of geschiedenis.
  • weet je leerlingen te motiveren en te inspireren in een veilige en uitdagende leeromgeving, zodat jij het beste uit hen weet te halen.
  • kijk je naar de verschillende leerbehoeften van leerlingen en speelt daarop in met passende werkvormen.
  • weet jij je enthousiasme (en energie) over te brengen op leerlingen en collega’s.
  • heb je visie op jouw vak, denk je mee met de organisatie en levert op basis van ervaringen en ontwikkelingen een bijdrage aan vernieuwing en verbetering van ons onderwijs.

 
WIJ BIEDEN
Het Montessori College is onderdeel van Quadraam en is daarmee één van de 14 scholen voor voortgezet onderwijs in de regio Arnhem, Liemers en Overbetuwe. Quadraam streeft een cultuur na waarbij samenwerken, zelfverantwoordelijkheid en eigenaarschap hoog in
het vaandel staan. Vanuit vertrouwen in de talenten van het eigen personeel investeren wij in de verdere ontplooiing. Je krijgt alle middelen en mogelijkheden voor permanente professionalisering aangeboden door middel van ons eigen ontwikkelingscentrum Quriuz
(www.quriuz.nl).
 
Het betreft een tijdelijk dienstverband, wegens zwangerschapsvervanging, voor 0,45 – 0,5 fte.
 
Deze functie is ingeschaald conform de LB schaal. Het salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring. De CAO VO is van toepassing.
 
HEB JE VRAGEN?
Meer informatie over het Montessori College staat op www.montessoriarnhem.nl.
Meer informatie over Quadraam vind je op www.quadraam.nl.
 
De contactpersoon voor deze vacature is Ties Jansen, afdelingsleider, te bereiken via telefoonnummer 026 3209830.
 
LATEN WE KENNIS MAKEN!
Je kunt op deze vacature reageren tot 11 oktober. Wij behouden ons het recht voor om bij grote belangstelling de vacature eerder te sluiten. 
 
LET OP !! Alleen sollicitaties via Meesterbaan nemen wij in behandeling.
 

Montessori College Arnhem is een school voor havo/mavo met 725 leerlingen. De school heeft een tweejarige brugperiode. "Leer me het zelf te doen" (Montessori) en "ieder kind te helpen worden wat het is" (Boeke), zijn de uitgangspunten van de school. Montessori College Arnhem wil dat leerlingen bij het verlaten van de school zelfvertrouwen hebben en zelfstandig zijn. Vanaf de start van hun schoolcarrière krijgen leerlingen medeverantwoordelijkheid voor hun eigen leerproces. Zij worden daarbij begeleid door docent en mentor. Met behulp van weektakenplanningen leren zij keuzes maken. In de bovenbouw kunnen leerlingen in keuzewerktijd bij docenten extra hulp krijgen of huiswerk maken. Via ItsLearning en Magister kunnen ouders thuis de ontwikkeling van hun kind volgen. De school werkt nauw samen met de ouders via de communicatiedriehoek 'leerling, ouders en school'. De visie van de school is, dat je niet alleen leert met je hoofd, maar ook met je hart en handen. In het eerste jaar komt dit in de leergebieden en in de keuzecursussen tot zijn recht. In de hogere leerjaren zijn er per leerjaar verschillende vakoverschrijdende thema's in het onderwijscurriculum opgenomen. Sfeer maak je samen. Leerlingen worden daarom betrokken bij verschillende activiteiten zoals duurzaamheids- en goede doelen acties, schoolfeesten, het aankleden en opruimen van de school en het geven van voorlichting aan kinderen en ouders. Montessori College Arnhem ligt vlakbij het station en is prima bereikbaar met de fiets, bus of trein.
 

Laatste vacatures

Nieuwsbrief
Ontvang regelmatig updates over de ontwikkelingen in de onderwijs wereld.